Zákony 2022 II/C - Trestné právo, Exekučný poriadok, Správne právo
E-kniha

Trestný zákon, Trestný poriadok, Civilný sporový poriadok, Mimosporový poriadok, Súdy, Policajný zbor

    Publikácia obsahuje najdôležitejšie právne predpisy v úplnom znení k 1.1.2022 z oblasti trestného práva, exekúcii, správneho práva a riešenia súdnych sporov. Zmeny v zákonoch sú... Čítať viac

    Séria
    Zákony 2022
    Vydavateľstvo
    Poradca s.r.o.
    Počet strán
    1040

    Publikácia obsahuje najdôležitejšie právne predpisy v úplnom znení k 1.1.2022 z oblasti trestného práva, exekúcii, správneho práva a riešenia súdnych sporov. Zmeny v zákonoch sú prehľadne vyznačené tučným písmom... Čítať viac

    • PDF
    • Slovenčina

    7,70 €

    Ihneď na stiahnutie
    Ako čítať e-knihy?

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Zákony 2022 II/C - Trestné právo, Exekučný poriadok, Správne právo, Poradca s.r.o.
    E-kniha
    7,70 €

    Viac o e-knihe

    Publikácia obsahuje najdôležitejšie právne predpisy v úplnom znení k 1.1.2022 z oblasti trestného práva, exekúcii, správneho práva a riešenia súdnych sporov. Zmeny v zákonoch sú prehľadne vyznačené tučným písmom. Tituly obsahuje témy: rozhodcovské konanie, súdne poplatky, exekúcie, trestný zákon a poriadok, register trestov, výmaz, ochrana svedka, policajti, disciplinárny poriadok, správny poriadok, spory.
    V piatich tematicky zameraných kapitolách sú zákony učené právnikom, policajtom, podnikateľom, exekútorom, osobách, ktoré riešia súdne spory a tiež študentom vysokých škôl a policajných akadémii.

    Titul obsahuje úplné znenie zákonov a súvisiacich predpisov:
    1. Civilný proces
    2. Exekučný poriadok
    3. Trestné právo
    4. Správne právo

    Zákony II časť C obsahujú zákony a právne predpisy týkajúce sa riešenia súdnych sporov, medzi ktoré patrí Civilný sporový poriadok a Civilný mimosporový poriadok. Prvá kapitola obsahuje aj zákon o konkurze a reštrukturalizácii, zákon o rozhodcovskom konaní a zákon o alternatívnom riešení spotrebiteľských sporov.
    Druhá kapitola obsahuje exekučný poriadok a právne predpisy týkajúce sa riešenia exekúcii a zrážok zo mzdy pri výkone exekúcie, zákon o ukončení niektorých exekučných konaní, ktorý upravuje postup ukončenia exekučných konaní začatých pred 1. aprílom 2017 a vedených podľa predpisov účinných do 31. marca 2017 a osobitosti postupu pri podaní opätovného návrhu na vykonanie exekúcie. Práve preto je do tejto kapitoly zaradený exekučný poriadok platný k 31. 3. 2017.
    Najrozsiahlejšia tretia kapitola obsahuje zákony z oblasti trestného práva, medzi ktoré patrí Trestný zákon a poriadok, zákon o registri trestov, zákon o trestnej zodpovednosti PO a zákon o výkone detencie.
    Posledná šiesta kapitola sa týka správneho práva a obsahuje správny poriadok, Správny súdny poriadok, právny predpis dôležitý pre policajtov, a to zákon o Policajnom zbore, zákon o priestupkoch, ktorý obsahuje zoznam priestupkov a od 1. 1. 2022 aj nový Disciplinárny súdny poriadok a súvisiace vyhlášky.
    Čítať viac

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčila e-kniha vám?

    „Raj som si vždy predstavoval ako knižnicu, nikdy ako záhradu.“

    Vražedné pohádky - Andreas Gruber, 2022
    Vražedné pohádky
    Andreas Gruber