Ak uprednostňujete robustu pred arabikou, zvolili sme 100% robustu priamo z Indie. Tieto kávy sú vyhľadávané pre vyšší obsah kofeínu, nízku aciditu a výraznú čokoládovú chuť. Obsahuje
vysoký obsah kofeínu.
Podmienky v Indii na pestovanie tejto kávy sú viac než vyhovujúce - umiestnenie plantáži, teplo, monzúnové obdobie, dostatok slnečného svetla ale aj tieň. Áno, presne tieto apekty ovplyvňujú chuť a kvalitu kávy počas celého obdobia rastu až po samotné spracovanie.
Stupeň praženia: medium light 67
Krajina pôvodu: India
Farmár: small farmers
Odroda: Robusta
Nadmorská výška: 600-900 m.n.m
Region: Wayanaad
Spracovanie: washed
Acidita: nízka
Chuť/Aróma: čokoládovo zemitá chuť, s vysokou penivosťou
Vhodná na: mokka (koťogo), zalievaná káva