Okres Martin - Kolektív autorov, Slovart, 2012

29,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Okres Martin - Kolektív autorov, Slovart, 2012
Okres Martin - Kolektív autorov, Slovart, 2012

Okres Martin

Národné kultúrne pamiatky na Slovensku

  • Autorský kolektív

Publikácia Národné kultúrne pamiatky na Slovensku: okres Martin je druhý diel z edície mapujúcej hnuteľné a nehnuteľné pamiatky na území Slovenska, ktorú pripravuje Pamiatkový... Čítať viac

2. diel série
Národné kultúrne pamiatky na Slovensku
Vydavateľstvo
Slovart, 2012
Počet strán
624

Publikácia Národné kultúrne pamiatky na Slovensku: okres Martin je druhý diel z edície mapujúcej hnuteľné a nehnuteľné pamiatky na území Slovenska, ktorú pripravuje Pamiatkový úrad SR v spolupráci s Vydavateľstvom ... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Slovenčina

29,90 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 2 – 6 dní

Dostupné v 13 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

Druhý diel najrozsiahlejšej edície o pamiatkach Slovenska!

Publikácia Národné kultúrne pamiatky na Slovensku: okres Martin je druhý diel z edície mapujúcej hnuteľné a nehnuteľné pamiatky na území Slovenska, ktorú pripravuje Pamiatkový úrad SR v spolupráci s Vydavateľstvom Slovart.

Pamiatkový úrad SR touto cestou prezentuje výsledky dlhodobej dokumentačnej a výskumnej práce všetkých druhov pamiatok a pamiatkových území dolného Turca. Autori podávajú zrozumiteľným spôsobom podrobnú syntézu poznatkov a informácií o jednotlivých pamiatkach.

Členenie edície a dielov na okresy a sídla dáva zároveň možnosť zaradiť ich aj do širších historických, spoločenských a kultúrnych súvislostí.

Celofarebná publikácia využíva dobové i súčasné fotografie doplnené mapami, nákresmi pôdorysov a originálnymi návrhmi stavieb, ktoré približujú premeny a hodnoty dnešného pamiatkového fondu. Kniha je určená odborníkom i laikom so záujmom o kultúrne dedičstvo.
Čítať viac
Počet strán
624
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
210×250 mm
Hmotnosť
2450 g
ISBN
9788055607849
Rok vydania
2012
Naše katalógové číslo
135974
Jazyk
slovenčina
2. diel série
Národné kultúrne pamiatky na Slovensku
Vydavateľstvo
Slovart
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Okres Martin - Kolektív autorov, Slovart, 2012
Tatry / Tatras - Juro Kováčik, Slovart, 2011
44,85 €

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Margita Thomkova
Neoverený nákup
10.5.2017
Hodnotenie knihy
Som sklamana.Kedže som rodačka z Folkušovej prečitala som si tuto časť knihy.V knihe su drobne chyby,ktore mne osobne dosť vadia.V obci nežiju Tomkovci,ale Thomkovci.Tym padom aj kaplnka patrila rodu THOMKA.Na pamatnej tabuli su tiež ine mena ako spomina kniha zabudli na Vojtecha Thomku a žiadny Soroci tam nebol ale SOPOCI.Dale menovana kuria nepatrila Tomkovcom ale urodzenemu panovi Hnilicovi,čo sa spomina aj vo filme Janošik. Čítať viac
xyz
Neoverený nákup
6.12.2020
Tomkovci je správna forma podľa pravidiel slovenského pravopisu, iný (hungarizovaný) variant možno písať prvýkrát v zátvorke.
Vlastníctvo kúrií počas ich trvania sa zrejme mohlo meniť, takže otázka je, ktoré obdobie myslíte Vy (v horizonte Vašej pamäti), a ktoré autori, na základe pramenného výskumu... Súpis pamiatok nie je súpisom miestnej pamäti (pamäti miestneho obyvateľstva), tej majú slúžiť monografie obcí.
Čítať viac
Neoverený nákup
1.4.2013
Výborná kniha
Druhy diel je rovnako dobry ako prvy, odporucam Čítať viac
-JOCY-
Neoverený nákup
9.3.2013
Poctivá práca
Je to v poradí druhá kniha tohto zamerania. Je len prirodzené, že po Okrese Ružomberok trvalo určitý čas, kým sa dočkala nasledovníčky. Dlhší čas nebol v tomto prípade na prekážku, na kvalitu si človek počká aj dlhšie. Veď zozbierať, vyhodnotiť, utriediť množstvo poznatkov regiónu si vyžaduje dlhodobú poctivú prácu. Vďaka autorom za hodnotné dielo, ktoré ozdobí knižnicu každého milovníka histórie a kultúry. Čítať viac
Dana
Neoverený nákup
9.5.2017
Názor čitateľa
Je jasné, že na vypracovanie takejto knihy treba istý čas, ale keď zvážime, koľko je na Slovensku okresov, pri tomto "šialenom tempe" sa ani naše vnúčatá nedočkajú všetkých dielov. A to je na tom smutné.
Inak skvelá kniha.
Čítať viac
zuzana
Neoverený nákup
24.2.2013
Názor čitateľa
Kniha ma veľmi prekvapila veľkým rozsahom, úžasným dizajnom, kompletnosťou informácií. Je to veľmi záslužná práca celého autorského kolektívu. Nemám ju ešte celú podrobne prečítanú ,dostala som ju pred týždňom, ale z krátkeho začítania sa do textov mám veľmi dobrý pocit. Oceňujem, že sú v nej okrem historických aj celkom aktuálne fotografie. Výborné, že vyšla, potrebujeme sa držať svojich koreňov. Kniha má predpoklady k tomu pomôcť. Vďaka. Úprimne odporúčam. Zuzana
P.S. A ak už "kritiku" tak to, že sa dosť zle sa drží, nevládzem ju dlho držať v ruke...Ale nič to, pomáha stôl.
Čítať viac
xyz
Neoverený nákup
6.12.2020
nuž, súpis pamiatok nie je ženským románom... Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac
Kúpte spolu
Okres Martin - Kolektív autorov, Slovart, 2012
Tatry / Tatras - Juro Kováčik, Slovart, 2011
44,85 €

„Láska, povedal, je ako tá najjasnejšia galaxia, ktorá nikdy nezhasne! “

Ryby nemajú nohy - Jón Kalman Stefánsson, 2016
Ryby nemajú nohy
Jón Kalman Stefánsson