Going Mainstream - Julia Ebner, Bonnier Books, 2023

21,12 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Going Mainstream - Julia Ebner, Bonnier Books, 2023
Going Mainstream - Julia Ebner, Bonnier Books, 2023

Going Mainstream

How extremists are taking over

Incels. Anti Vaxxers. Conspiracy theorists.Neo-Nazis. Once, these groups all belonged on the fringes of the political spectrum. Today, accelerated by a pandemic, global conflict... Čítať viac

Vydavateľstvo
Bonnier Books, 2023
Počet strán
304

Incels. Anti Vaxxers. Conspiracy theorists.Neo-Nazis. Once, these groups all belonged on the fringes of the political spectrum. Today, accelerated by a pandemic, global conflict and rapid technological change, their ideas are becoming more widespread... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Angličtina

21,12 €

Cena v kníhkupectve: 21,95 €
Na objednávku
Dodanie môže trvať viac ako 30 dní
Ďalšie knižné vydania
Going Mainstream - Julia Ebner, Bonnier Books, 2024
Brožovaná väzba
Angličtina, 2024
Pripravujeme,
vychádza 9. 5. 2024

Naši škriatkovia odporúčajú

Kým zomrie posledný diabol - Richard Osman, Slovart, 2024
Going Mainstream - Julia Ebner, Bonnier Books, 2023
21,12 €

Viac o knihe

Incels. Anti Vaxxers. Conspiracy theorists. Neo-Nazis. Once, these groups all belonged on the fringes of the political spectrum. Today, accelerated by a pandemic, global conflict and rapid technological change, their ideas are becoming more widespread: QAnon proponents run for U.S. Congress, neo-fascists win elections in Europe, and celebrity influencers spread dangerous myths to millions. Going Mainstream asks the question: What is happening here?

Going undercover online and in person, UK counter-extremism expert Julia Ebner reveals how, united by a shared sense of grievance and scepticism about institutions, radicalised individuals are influencing the mainstream as never before. Hidden from public scrutiny, they leverage social media to create alternative information ecosystems and build sophisticated networks funded by dark money.

Ebner's candid conversations with extremists offer a nuanced and gripping insight into why people have turned to the fringes. She explores why outlandish ideas have taken hold and disinformation is spreading faster than ever. And she speaks to the activists and educators who are fighting to turn the tide.

Going Mainstream is a dispatch from the darkest front of the culture wars, and a vital wake-up call.
Čítať viac
Počet strán
304
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
154×233 mm
Hmotnosť
361 g
ISBN
9781804183168
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1981573
Jazyk
angličtina
Pôvod
Rakúsko
Vydavateľstvo
Bonnier Books
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Lukáš Zorád
Neoverený nákup
3.9.2023
Autorka bestselleru “Do tmy – tajný život extrémistov” Julia Ebner pokračuje vo svojej profesionálnej záľube a tvrdohlavo sa neustále stretáva s ľuďmi, ktorých postoje a názory sú na opačnom póle tých jej. Niečo sa však za posledné roky a od publikácie jej poslednej knihy výrazne zmenilo. Rôzne teórie, ktoré by sme ešte pred pár rokmi považovali za zmätené názory menších skupiniek ľudí, získavajú nebývalú podporu a z hlbokých kútov sociálnych sietí sa dostávajú do povedomia bežných ľudí a ovplyvňujú stále početnejšiu skupinu populácie.

Napríklad známa konšpiračná teória QAnon (viera, že kanibalistická skupina Satanistov a pedofilov riadi svetovú sieť na únosy detí a ich aktivity sú namierené voči Donaldovi Trumpovi), mala už v roku 2020 podľa denníka Guardian 4.5 milióna sledovateľov na sociálnych sieťach v 15 krajinách. V roku 2021 spáchalo trestné činy, ktoré boli ideologicky motivované touto konšpiráciou až 79 QAnon nasledovateľov iba v USA. Julia Ebner pozoruje aktivity týchto ľudí od roku 2017, kedy ešte neboli celosvetovo rozšírenou skupinou.

„Zabíjajú deti, aby extrahovali adrenochrome“ hovorí účastník proti-pandemického protestu v Hyde parku v Londýne. „Čo je adrenochrome?“ Pýta sa ho Julia. „Poznáš adrenalín? Adrenochrome je jeho koncentrovaná verzia, omnoho silnejšia ako adrenalín. Je to droga. Extrahujú to z detí.“ „Ako?“ „Keď ich týrajú, deti vylučujú adrenochrome“ „A kto to robí?“ „Všetky celebrity a kráľovská rodina. Chcú ostať mladí a zdraví“.
Veľmi dobre napísaná kniha, plná zaujímavých rozhovorov, z ktorej ale zároveň cítiť, že autorka sa snaží ľudí, s ktorými sa zhovára, pochopiť. Pochopiť ich motivácie a porozumieť tomu, prečo a ako uvažujú.

Samotným riešeniam, alebo tomu, čo vlastne treba robiť, aby sme predchádzali radikalizácií jednotlivcov, či skupín ľudí sa síce venuje iba veľmi stručne v poslednej kapitole knihy, no na základný prehľad to stačí.
Čítať viac
Lukáš Zorád
Neoverený nákup
3.9.2023
Knihu som kúpil u vás :) Len som sa zabudol prihlásiť, pri písaní recenzie, myslel som, že to automaticky spáruje mailovú adresu s mojim čitateľským kontom :) Čítať viac

Julia Ebner

Čítať viac

„Podľa mňa si rozprávka. si očarujúca, statočná a prekrásna. a...a dúfam, že mi dovolíš, aby som bol súčasťou tvojho príbehu. “

Zasnený Neznámy - Laini Taylor, 2019
Zasnený Neznámy
Laini Taylor