Reminiscencie (s podpisom autora) - Dominik Dán, Slovart, 2023

15,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Reminiscencie (s podpisom autora) - Dominik Dán, Slovart, 2023
Reminiscencie (s podpisom autora) - Dominik Dán, Slovart, 2023

Reminiscencie (s podpisom autora)

V kriminalistike platí zásada, že čím skôr sa detektívi dostanú k mŕtvole, tým väčšie majú šance na dolapenie vraha. Inak povedané, čím je prípad čerstvejší, tým je viac stôp na... Čítať viac

36. diel série
Krimi Dominika Dána
Vydavateľstvo
Slovart, 2023
272 strán
4-5 hodín čítania

V kriminalistike platí zásada, že čím skôr sa detektívi dostanú k mŕtvole, tým väčšie majú šance na dolapenie vraha. Inak povedané, čím je prípad čerstvejší, tým je viac stôp na porovnávanie, tým je viac očitých svedkov, tým je lepšia východzia pozícia... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom (s podpisom autora)
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

Viac o knihe

V kriminalistike platí zásada, že čím skôr sa detektívi dostanú k mŕtvole, tým väčšie majú šance na dolapenie vraha. Inak povedané, čím je prípad čerstvejší, tým je viac stôp na porovnávanie, tým je viac očitých svedkov, tým je lepšia východzia pozícia na vyšetrovanie.

Paradoxne sa na jeseň 2008 detektívom z kancelárie stoštyridsaťjeden dostal na stôl najstarší prípad s akým sa kedy stretli. Stal sa pred päťdesiatimi šiestimi rokmi - vedenie od detektívov žiadalo, aby v prípadoch streľby na utekajúcich emigrantov na štátnej hranici s Rakúskom skúmali možnosť obviniť vtedajších členov pohraničnej stráže z trestných činov vrážd. Na Krauzove veľké prekvapenie bolo utekajúcich nespokojencov so socialistickým zriadením neúrekom, bohužiaľ, aj mŕtvych bolo viac, ako by pripustil zdravý rozum. Na skúšku, či je vôbec možné po takom dlhom čase niečo vyšetriť, si jeden prípad vybrali a pustili sa do pátrania. Vražda piatich emigrantov - vrátane dvoch detí - na ostnatých drôtoch v blízkosti Petržalky z roku 1952 vtedy v spoločnosti nezarezonovala, lebo sa o tom písať nesmelo, no po rokoch neslobody sa písať a aj klásť otázky smie. Krauz sa rozhodne vyskúšať, kam až by ho nové otázky v starom prípade priviedli. Otázky, no hlavne odpovede.

Čo zistí, je neuveriteľnou zmesou špionážnych hier s detektívnym podtónom, esenciou utrpenia, krvi, nenávisti a fanatizmu.

Autorove tituly (knižky, okrem výnimiek, nie je nutné čítať v danom poradí - každá z nich ponúka plnohodnotný zážitok :))

Časová následnosť príbehov:

Čítať viac
Počet strán
272
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
130×210 mm
Hmotnosť
366 g
Rok vydania
2023
Edícia
Slovenské TOP krimi
Naše katalógové číslo
1961537
Štýl
napínavý
Jazyk
slovenčina
36. diel série
Krimi Dominika Dána
Vydavateľstvo
Slovart
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

3 hodnotenia

2
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

6.7.2023
Najnovšia „letná“ kniha Dominika Dána má len 272 strán, takže je oproti súčasnému trendu kníh rozsahom veľmi skromná. Počtom strán je to tiež možno najútlejšia kniha autora (pozeral som 14 kníh série dozadu a z týchto má najnižší počet strán). Autorovi som v predchádzajúcich recenziách jeho kníh často „vyčítal“, že obsahuje veľa balastu (napr. často sa opakujúce veľmi podobné slovné prekáračky medzi detektívmi) ako aj určitú „štrukturálnu nevyváženosť“ (napr., že prvá časť sa vlečie a záver naopak plynie zbesilým tempom). V tejto knihe to tak nie je. Dej je pomerne jednoduchý a odohráva sa z väčšej časti v roku 2008 a z menšej časti vo vzdialenejšej alebo bližšej komunistickej minulosti (od roku 1952). Osobne nie som fanúšik retrospektívnych pohľadov do minulosti, ale v tejto knihe to nepôsobilo rušivo. Detektívi dostanú zhora pokyn (podobnosť s predchádzajúcou recenzovanou knihou čisto náhodná), aby sa zoberali prípadmi smrteľnej streľby na hraniciach medzi vtedajšou ČSSR a Rakúskom (oblasť Petržalky a Záhoria pri rieke Morava). Detektív Richard Krauz vyberie ako prvý prípad dávnejšej streľby, ktorá má výnimočný počet obetí. Pri prvotnom vyšetrovaní (previerke zainteresovaných osôb) sa zistí, že obetí je oveľa viac a sú aj medzi „páchateľmi“. Ku koncu to viac ako detektívka pôsobí ako špionážny triler (je možné, že autor sa už pripravuje na budúce romány, pri písaní ktorých nebude čerpať z autorových policajných skúseností, ale skôr z jeho fantázie a iných inšpirácií). Príbeh sa mi páčil, len škoda, že autor sa s ním trochu viac „nevyhral“. Reminiscencia je knižný/odborný výraz pre spomienku. A kniha tak aj pôsobí – ako letmá letná spomienka. Kniha ma bavil, takže som ju prečítal počas jedného dňa na terase. Ak však čítate aspoň tak rýchlo ako priemerný čitateľ, na dovolenku by som si vybral niečo hrubšie, lebo toto zvládnete prečítať už počas cesty na ňu. Alebo si vezmite viac kníh. Čítať viac

Dominik Dán

Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Rozdiel medzi románom so šťastným koncom a románom bez neho tkvie iba v tom, kedy autor prestane rozprávať príbeh. “