Naturálne spracovaná Guatemala Joybaj je exotická bomba! Pocit v ústach pripomína zahryznutie do šťavnatého melóna.
Oblasť, v ktorej sa káva pestuje je plná údolí, hôr a vodných prameňov, čo vytvára trochu chladnejšie podnebie, čím vznikajú druhy kávy s rôznymi vlastnosťami v závislosti od pôdy a klímy. FECCEG (Federación Comercializadora de Café Especial de Guatemala) od roku 2013 rozšírila činnosť pestovania kávy aj do 13 okolotých obcí v okolí Joybaj. V spracovateľskom dome Joybaj sa proces spracovania čerešňí začína selekciou, pri ktorej sa vyradia plávajúce kávové čerešne. Ďalším krokom je fermentácia kávy so šupkou, ktorá trvá v priemere 8 hodín. Nasleduje proces lúpania a presunu na sušiace terasy alebo africké záhony. Proces sušenia trvá približne 8 až 10 dní. Pri sušení sa vykonáva pravidelná denná kontrola a obracanie kávy.
Zloženie: 100% Arabika
Producent: FECCEG
Región: Quiche < Guatemala
Odroda kávy: Catuai, Caturra, Bourbon
Zber: Január - Apríl
Spôsob spracovania: Natural
Nadmorská výška: 1600 - 1700 m n. m.
Chuť: Žltý melón, jahoda, rum, dračie ovocie
Spôsob prípravy: Espresso, Automatický kávovar, Moka / Koťogo, French Press, V60, aeropress
Praženie: Medium light
Čerstvo pražené na Slovensku.