Momentálně nedostupná - Valentina Farinaccio, Grada, 2023

11,87 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Momentálně nedostupná - Valentina Farinaccio, Grada, 2023
Momentálně nedostupná - Valentina Farinaccio, Grada, 2023

Momentálně nedostupná

Když vám někdo, s kým se setkáte poprvé, řekne, že jste velmi fotogeničtí, není to kompliment. Sedmatřicetiletá Vittoria, která tuhle větu slýchá často, o tom už pár let ví své…... Čítať viac

Vydavateľstvo
Grada, 2023
200 strán
3-4 hodiny čítania

Když vám někdo, s kým se setkáte poprvé, řekne, že jste velmi fotogeničtí, není to kompliment. Sedmatřicetiletá Vittoria, která tuhle větu slýchá často, o tom už pár let ví své… Vittoria si píše blog o hudbě, vydělává si úklidem a sní o tom, že se... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Čeština
12,46 €

11,87 €

-5 %
Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v dvoch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

Viac o knihe

Když vám někdo, s kým se setkáte poprvé, řekne, že jste velmi fotogeničtí, není to kompliment. Sedmatřicetiletá Vittoria, která tuhle větu slýchá často, o tom už pár let ví své…
Vittoria si píše blog o hudbě, vydělává si úklidem a sní o tom, že se jednou bude psaním živit. Stačí ale jedna náhodná fotka na Instagramu a v její kariéře nastane naprosto nečekaný obrat: její účet sledují tisíce followerů. A než se stihne vzpamatovat z nebývalého zájmu, je z ní instagramový guru životního stylu, nebo spíš rychlého stravování.
Znenadání zjišťuje, že promuje jídlo. Pouliční jídlo, mražené jídlo, nezdravé jídlo. Protože ze všeho nejlépe Vittoria vždycky uměla jíst. Snímky s pizzou nebo burgerem – úspěch zaručen! Do toho stejně náhle vstoupí nový, podivně intenzivní a nezávazný vztah s Giuseppem a lukrativní pracovní nabídka pro televizi – první skutečná práce. Jenže Vittoria má v sobě spoustu nevyřešených problémů, minimum sebedůvěry a hlavně: hlad. Jídlem zaplňuje prázdnotu, jídlem léčí bolest, která přichází z hloubi duše a kterou se snaží nevnímat.
Jediný, komu se svěřuje, je terapeutka Mina.
Po třech letech má sice Vittoria stále spousty followerů na síti, momentálně se ale snaží udělat něco se svým skutečným životem.
Valentina Farinaccio vypráví ten nejaktuálnější možný příběh a dělá to nejmodernějším možným způsobem: současným jazykem s minimální interpunkcí a maximální autentičností dává slovo mladé ženě, která má v sobě spoustu nejistot a nenaplněné lásky a prožívá velký virtuální úspěch, aby zjistila, že opravdový život je jinde.
Čítať viac
Originálny názov
Non ? al momento raggiungibile
Počet strán
200
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
283 g
ISBN
9788076252950
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1912585
Štýl
romantický
Jazyk
čeština
Pôvod
Taliansko
Vydavateľstvo
Grada
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

1 hodnotenie

0
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

16

Čitateľka od roku 1993, lovkyňa antikvariátnych pokladov a milovníčka ilustrácií bookstagram @mrs.columbo.loves.reading

Irisa Krížiková
Overený zákazník
21.6.2023
Neviem presne, čo som od tejto knihy čakala. Vybrala som si ju skôr náhodne, z rozmaru skúsiť niečo iné.
Spôsob, akým v tejto knižke autorkina hlavná hrdinka rozpráva o svojom raketovom výstupe na influencerské výslenie, aj o svojom následnom páde, ma však zasiahol viac, než som si myslela.

Vittoria je tridsiatnička, ktorá trpí tým, čím mnoho ľudí v dnešnej dobe - ešte stále sa v ničom nenašla, nemá poriadnu prácu, ani zázemie. Baví jú blogovať o hudbe, ale tým sa neuživí a zdá sa, že vlastný život jej uteká medzi prstami.
V istom okamihu sa jej život otočí o stoosemdesiat stupňov, no ako sa hovorí ľahko prišlo, ľahko odišlo a Vittoria sa ocitá u výživovej poradkyne, aby jej pomohla so záchvatmi prejedania sa. Vittoria jej popisuje udalosti, ktoré sa podpísali na jej stave. Nerozpráva jej to však výlučne len v priebehu sedení, ale prehovára k nej aj vo svojej mysli a vyznáva sa z toho, čo jej v istých okamihoch chcela naozaj povedať, ale nedokázala to, alebo nenašla tie správne slová.

Jej príbeh je vlastne len okrajovo o nezdravom vplyve sociálnych sietí na naše životy, a skôr sa zameriava na nevyriešené traumy, ktoré si so sebou hlavná postava nesie už od detstva.
Hovorí o nezdravom vzťahu k jedlu, ktoré človeku často dočasne nahrádza pocit prázdnoty alebo potláča problémy, s ktorými v danom momente nedokáže bojovať.

S Vittoriou sa dá veľmi dobre súcitiť a vcítiť sa do jej problémov, aj keď sú možno diametrálne vzdialené od našich vlastných. Je na nej však niečo veľmi reálne, chceme jej pomôcť odraziť sa z dna a nájsť svoju vlastnú cestu.

Napísané je to veľmi chytľavo, súčaným jazykom, a autorka píše tak, ako to mám rada - nepodá nám všetko olúpané na zlatom tanieri, no prostredníctvom situácií pochopíme, čo sa snaží povedať.

Tématicky zaujímavá kniha, ktorá dokáže podať presvedčivý príbeh aj na krátkom rozsahu.

Ak máte radi knihy s motívom mentálneho zdravia, román Momentálne nedostupná môže byť tou správnou voľbou.
Čítať viac

Recenzie, kritiky

„Kniha plná hlubokých myšlenek, ale přesto napsaná lehkým stylem. S hlavní hrdinkou se každý snadno ztotožní.“
– čtenářská recenze, Amazon

„Román, který vás nutí zamyslet se nad pokrytectvím naší doby.“
– čtenářská recenze, Amazon

„Naprosto dokonalé.“
– čtenářská recenze, Amazon

Vydavateľstvo Grada

Čítať viac

„Niekedy je všetko čo máme okamih. Neexistujú žiadne opakovania. Všetko, čo sa niekedy stalo, robí život životom.“