Otočiť Chíramovým kľúčom - Robert Lomas, Remedium, 2007

13,24 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Otočiť Chíramovým kľúčom - Robert Lomas, Remedium, 2007
Otočiť Chíramovým kľúčom - Robert Lomas, Remedium, 2007

Otočiť Chíramovým kľúčom

Aby bolo vidieť, čo sa skrýva v tme

Táto kniha otrasie tajným svetom slobodomurárstva a pomôže pochopiť samotné jeho jadro. Dozvieme sa skutočné tajomstvá slobodmurárstva? Robert Lomas (spoluautor Chíramovho... Čítať viac

Vydavateľstvo
Remedium, 2007
400 strán
6-7 hodín čítania

Táto kniha otrasie tajným svetom slobodomurárstva a pomôže pochopiť samotné jeho jadro. Dozvieme sa skutočné tajomstvá slobodmurárstva? Robert Lomas (spoluautor Chíramovho kľúča) nastolil veľké a dosiaľ nezodpovedané otázky o Bratstve... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Slovenčina

13,24 €

U dodávateľa
Posielame do 3 – 8 dní

Dostupné v 35 knižniciach. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania
Vidění v temnotách - Robert Lomas, BB/art, 2006
Pevná väzba s prebalom
Čeština, 2006
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023
Otočiť Chíramovým kľúčom - Robert Lomas, Remedium, 2007
13,24 €

Viac o knihe

Táto kniha otrasie tajným svetom slobodomurárstva a pomôže pochopiť samotné jeho jadro. Dozvieme sa skutočné tajomstvá slobodmurárstva? Robert Lomas (spoluautor Chíramovho kľúča) nastolil veľké a dosiaľ nezodpovedané otázky o Bratstve.

Preklad: Ján Kamenistý

O slobodomurárstve sa publikovalo už viacero škandalóznych odhalení. Všetko sa začalo v roku 1730 knihou Samuela Pricharda Rozpitvané slobodomurárstvo. V roku 1952 vyšla kniha Waltona Hannaha Viditeľná tma. Potom, v roku 1984, Steven King napísal knihu Bratstvo. Dokopy môžeme narátať viac ako šesťdesiat opisov slobodomurárskych rituálov, ktoré však majú jednu spoločnú črtu. Napísali ich so zámerom opísať imaginárne zlo, ktoré sa údajne nachádza v samom srdci slobodomurárstva. V tomto prípade však po prvý raz za 275 rokov odhaľovania slobodomurárstva sa ozval presvedčený slobodomurár. Robert Lomas vysvetľuje, prečo dospel k názoru, že je dobré byť slobodomurárom.

Lomas má dlhoročnú skúsenosť s písaním o slobodomurárstve. Je spoluautorom štyroch bestsellerov zo série o Chíramovom kľúči a je aj autorom štúdie o vplyve slobodomurárskych zásad na modernú vedu. V tejto knihe presne vysvetľuje fungovanie slobodomurárstva ako vedy o duchovnom sebazlepšovaní. Približuje všetko, čo sa dozvedel o rituáloch, o tom, ako k nim pristupoval z vedeckej stránky a publikuje aj neznáme materiály o filozofickom pozadí hnutia.

Slobodomurárstvo zdedilo celý systém starodávnych vedomostí, vyslovených ako alegórie, ktoré vyučuje prostredníctvom symbolov. Kniha sprostredkuje možnosť zažiť tajomstvá týchto rituálov z vlastných skúseností autora. Ukazuje, ako sa mýty, symbolika a novoobjavené funkcie mozgu spájajú, aby vytvorili celkom nový svetonázor. V konečnom dôsledku spája vedu s pocitovým svetom. Výsledkom tohto spojenia má byť, že duch sa oslobodí a dosiahne nové, netušené výšky.

K stráženým tajomstvám slobodomurárstva patrí aj nanajvýš tolerantný spôsob, ako dosiahnuť kultivovanosť ducha, v ktorom niet ani za mak povier, politických podtónov a dogiem, ktoré obklopujú náboženstvá.

Prečo zaujímať k tejto duchovnej ceste nepriateľský postoj? Slobodomurárstvo je západná duchovná tradícia, ktorej práve svitlo na lepšie časy. Táto kniha vysvetľuje, akým spôsobom funguje.
Čítať viac
Originálny názov
Turning the Hiram Key
Počet strán
400
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
155×215 mm
Hmotnosť
581 g
ISBN
8089230235
Rok vydania
2007
Naše katalógové číslo
41886
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Remedium
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,2 / 5

9 hodnotení

5
2
1
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

2

Ako dieťa som knihy v láske veľmi nemal, úprimne ani dnes sa neviem prinútiť čítať knihy, ktoré ma nezaujímajú, avšak každý by si mal nájsť cestu k tomu, aby čítal knihy. Myslím si, že je to veľmi dobrý spôsob ako prísť na nové myšlienky a názory, ktoré nás môžu aspoň trošičku zmeniť a posunúť k lepšiemu. Čítanie netreba brať ako vrcholový šport, ak človek nie je schopný prečítať jednu knihu do roka, netreba sa cítiť zle. Najdôležitejšie je robiť pokroky v tom vyberať si knihy, ktoré človeka zaujímajú. Najlepšou vecou pri čítaní je moment vtiahnutia do obsahu knihy, kedy čitateľa nezaujíma koľko strán už prečítal alebo koľko uplynulo hodín, pretože to je ten najlepší moment, kedy sa človek doslovne zažerie do čítania a na takéto momenty sa pri knihách rozhodne nezabúda. Žiada sa mi preto napísať - čítaním kníh spoznáš sám seba.

Sebastián Budáč
Overený nákup
5.4.2023
Maxima inter homines bona sunt iustitia et humanitas
Kniha je veľmi chytľavá na čítanie, hlavne čo sa týka samotných rituálov a symbolov, ktoré sú v knihe obsiahnuté. Pokiaľ sa človek zaujíma aspoň z časti o záhadnejšie a tajnejšie veci, ktoré možno počul alebo len čítal na internete, ktoré sa týkajú Slobodomurárstva, tak knihu vrelo odporúčam.

Carpe diem!
Čítať viac
2.1.2008
Pekne !!!
Pekne ako kazda ina kniha od Roberta Lomasa. Len tato sa mi zdala viac konkretnejsia co sa tyka, iniciacie a prechodu z jedneho stupna ucna do druheho stupna tovarysa az po treti stupen majstra sl. Je velmi zaujimavo pisana, az niekedy citatel ma pocit ze cita roman a je tazke rozpoznat ci je to vobec pravda. Zvazte sami, :-) Čítať viac

Robert Lomas

Čítať viac

„Upiecť jablkový koláč nie je ťažké, ak má človek jablká, napísala Nina v jednej zo svojich básní, no najťažšie je vymyslieť to jablko. “

Inventúra - Erlend Loe, 2013
Inventúra
Erlend Loe