Kráľ - Svetlana Majchráková, Oksana Lukomska (Ilustrátor), Daxe, 2020

9,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kráľ

Autorka odomyká brány nového príbehu, ktorý napreduje po časovej línii našich jedinečných dejín a je voľným pokračovaním knihy Kráľovná. Opäť... Čítať viac

Vydavateľstvo
Daxe, 2020
196 strán
3-4 hodiny čítania

Autorka odomyká brány nového príbehu, ktorý napreduje po časovej línii našich jedinečných dejín a je voľným pokračovaním knihy Kráľovná. Opäť čitateľov prenesie do stredovekého Slovenska, v ktorom sa pasuje s bremenom... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

9,90 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 15 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024
Kráľ - Svetlana Majchráková, Oksana Lukomska (Ilustrátor), Daxe, 2020
9,90 €

Viac o knihe

Autorka odomyká brány nového príbehu, ktorý napreduje po časovej línii našich jedinečných dejín a je voľným pokračovaním knihy Kráľovná. Opäť čitateľov prenesie do stredovekého Slovenska, v ktorom sa pasuje s bremenom vladárstva kráľ Žigmund Luxemburský. Mladý vládca sa musí vysporiadať s rozmanitými problémami, bez ktorých sa kraľovanie nezaobíde, no našťastie mu po boku stojí verný druh.

Vojvoda Stibor zo Stiboríc, obávaný pán Beckova a tyran celého Považia, vychýrený bojovník a pravá ruka kráľa, stojí pred neľahkou úlohou. V mene koruny musí zajať priateľa, považovaného za zradcu, a tak ho povinnosť privedie na hrad Korlátko. Keďže nad Uhorským kráľovstvom sa rozpútal neľútostný boj o trón a svoje krídla čoraz viac rozťahuje závisť a zloba, rytier musí rýchlo konať, aby zachránil kráľa a zmiernil dôsledky zradného sprisahania. V neľahkom poslaní sa mu naskytne pomoc zo strany, z ktorej by ju ani sám nečakal.
Prekrásna a odvážna hradná pani z Korlátka, sestra zradcu a nepriateľa kráľovstva Dajara, nielen že sa postaví na jeho stranu, no očarí ho svojou odvahou, umom a láskavým srdcom. Aby ich osudy neboli skúšané málo, o slovo sa prihlási i starý príbeh o rozprávkovom poklade a spolu s ním nenásytní a chamtiví veľmoži z Turca.

Podarí sa Dajare a Stiborovi uspieť? Aké prekážky dokáže človek zdolať pre lásku?

Dozviete sa v dobrodružno-historickom románe, ktorý podmanivým spôsobom ponúka množstvo historických faktov, je plný nečakaných zvratov, záhad, ako aj hrdinstiev a intríg, no i odhaľovania pravdy a lásky.
Čítať viac
Počet strán
196
Väzba
pevná väzba
Rozmer
172×240 mm
Hmotnosť
628 g
ISBN
9788089429912
Rok vydania
2020
Naše katalógové číslo
819129
Ilustrácie
Štýl
historický, dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Daxe
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Sýkorka
Neoverený nákup
22.1.2021
Kráľ
Svetlana Majchráková je moja veľmi obľúbená autorka. Poznám jej knihy pre mládež, mám prečítané všetky a mnohé som požičala i kamarátkam (momentálne končíme gymnázium). Až v tejto knihe som sa dozvedela, že sa vlastne jedná o "Kráľovskú sériu" a že v nej budú vydané ešte dve knihy. Pozor, lebo netreba mať všetky. Dej sa seba vôbec nenadväzuje, ale knihy idú po sebe v čase. Vždy vládne iný kráľ. Ale v konečnej fáze asi bude pekné mať ucelenú sériu, lebo aj titulky kníh zrejme budú všetky korešpondovať.
Obe knihy (aj Kráľovná z tejto série) sú dobre napísané a hlavne je tam veľa dobrodružných scén a tajomstiev. Tie milujem najviac. Nie sú v knihách také tie balasty o ničom, ale človek ide ako píla a číta to rad radom - nič nepreskakuje, žiadna nuda. Vrelo odporúčam všetkým "teens", ale aj starším. Napriek tomu, že skončím gympel, budem tieto knihy čítať ďalej a na tie sľubované dve sa nesmierne teším.
... a ešte som zabudla, že sa mi kniha páči o to viac, že sa jedná o slovenskú autorku a nie preklad!
Čítať viac

„Všetko sa vždy začína a končí pravdou.“