Kritiky - Valér Mikula, Koloman Kertész Bagala, 2019

10,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Kritiky - Valér Mikula, Koloman Kertész Bagala, 2019
Kritiky - Valér Mikula, Koloman Kertész Bagala, 2019

Kritiky

Výber z textov 1

Valér Mikula je výrazná osobnosť slovenskej literárnej kritiky s nezameniteľným štýlom. Jeho kritiky sa vždy tešili čitateľskej pozornosti, viaceré z nich vyvolali aj polemiky a... Čítať viac

1. diel série
Výber z textov
Vydavateľstvo
Koloman Kertész Bagala, 2019
240 strán
3-4 hodiny čítania

Valér Mikula je výrazná osobnosť slovenskej literárnej kritiky s nezameniteľným štýlom. Jeho kritiky sa vždy tešili čitateľskej pozornosti, viaceré z nich vyvolali aj polemiky a celkovo prispeli k hodnotovej rekonfigurácii slovenskej literatúry... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

10,00 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 11 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024
Kritiky - Valér Mikula, Koloman Kertész Bagala, 2019
10,00 €

Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Viac o knihe

Valér Mikula je výrazná osobnosť slovenskej literárnej kritiky s nezameniteľným štýlom. Jeho kritiky sa vždy tešili čitateľskej pozornosti, viaceré z nich vyvolali aj polemiky a celkovo prispeli k hodnotovej rekonfigurácii slovenskej literatúry.

Prvý zväzok Výberu z textov zachytáva dnes už polstoročné rozpätie jeho literárnokritických aktivít (1969 – 2019). Autor do tohto výberu zaradil aj niekoľko doteraz nepublikovaných textov.

Výber z textov Valéra Mikulu, vydávaný pri príležitosti jeho 70. narodenín, je rozvrhnutý do troch zväzkov: 1. Kritiky, 2. Štúdie a eseje, 3. Rozhovory.

„Literárna kritika by mala predovšetkým hodnotovo orientovať čitateľa literatúry a robiť to primeraným spôsobom: v denníkoch prístupným a ľahkým štýlom, v odborných časopisoch aj odborným jazykom či – najlepšie – esejisticky. A čitateľa denníkov a týždenníkov by mala nenápadne upozorňovať na to, že literárno-umelecké hodnoty sú aj hodnotami spoločenskými. Pre mňa osobne literárna kritika je (a vždy bola) aj istým druhom intelektuálnej zábavy: provokovaním bezmyšlienkovitej tradície, prirýchlo sa ustaľujúcich konvencií i manipulatívnych konsenzuálnych mienok.“ (Valér Mikula)
Čítať viac
Počet strán
240
Väzba
pevná väzba
Rozmer
115×180 mm
Hmotnosť
302 g
ISBN
9788089973347
Rok vydania
2019
Naše katalógové číslo
681759
Štýl
filozofický
Jazyk
slovenčina
1. diel série
Výber z textov
Vydavateľstvo
Koloman Kertész Bagala
Ostatné
s podporou FPU
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Valér Mikula

Čítať viac

„Až vtedy pochopila diabolskú prefíkanosť ich nepriateľov. Tým, že do svojich lží zamiešali štipku pravdy, ich ešte viac posilnili.“