Waterloo - Luboš Taraba, , 1999

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Waterloo - Luboš Taraba, , 1999
Waterloo - Luboš Taraba, , 1999

Waterloo

Přehled jednotek bojujících u Waterloo Čítať viac

434 strán
6 hodín čítania

Přehled jednotek bojujících u Waterloo Čítať viac

Naši škriatkovia o tomto titule zatiaľ nemajú viac informácií, ale akonáhle ich získame, túto stránku doplníme.
  • Kniha
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Ďalšie knižné vydania (3)
Waterloo - Luboš Taraba, Knižní klub, 1999
Pevná väzba
Čeština, 1999
Vypredané

Waterloo - Bernard Cornwell, HarperCollins, 2015
Brožovaná väzba
Angličtina, 2015
Do 3 – 6 dní

Waterloo - Bernard Cornwell, BB/art, 2016
Pevná väzba
Čeština, 2016
Vypredané

Ďalšie knižné vydania

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024

Viac o knihe

Přehled jednotek bojujících u Waterloo
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

4 hodnotenia

4
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Bernard Cornwell sa vo svojej jednej non-ficton knihe vracia k svojej obľúbenej téme - vojenské konflikty anglickej armády 18. a 19. storočia. Na základe reálií a prameňov svojou tradičnou formou rozpráva príbeh jednej z najikonickejších bitiek vôbec. Kniha je písaná takým štýlom, že pri jej čítaní ani nemáme pocit, akoby sa jednalo o odborné dielo, ale o historický román.

Čítať viac

Recenzie čitateľov

Roman Mocpajchel
Overený zákazník
20.10.2016
Quelle affaire!
"To najsmutnejšie hneď po bitke prehratej je bitka vyhratá." vojvoda z Wellingtonu

Brilantne napísaná faktografická kniha o najslávnejšej bitke svetových dejín. Napínavá a strhujúca. Hoci dobre poznám jej priebeh a všetci vieme ako skončila, bol som pri jej čítaní celý čas v napätí ako to celé dopadne. Neuveriteľné, ale ľahko vysvetliteľné. Jej autorom je totiž Bernard Cornwell, známy svojimi historicko-dobrodružnými románmi z obdobia napoleonských vojen (Sharpe) či ranostredovekého Anglicka (The Last Kingdom), ktoré sa dočkali aj svojich úspešných TV adaptácií. Vo svojej zatiaľ jedinej non-fiction veľmi živým a zasväteným spôsobom rozpráva príbeh štyroch dní, troch armád a troch bitiek, ktorého vyvrcholením bolo práve Waterloo. Rozprávanie je také sugestívne, že je priam cítiť vo vzduchu štipľavý dym z pušného prachu od neustálej delostreľby a otrasy pri impozantných útokoch britskej a francúzskej kavalérie. Pri tom všetkom stíha autor zrozumiteľne vysvetľovať všetko dôležité a podstatné o dobovej vojenskej taktike, nastreľovať výstižné charakteristiky dôležitých i menej známych aktérov, zároveň to poľudšťovať množstvom osobných, nezriedka dosť desivých spomienok a celé to koreniť typicky suchým britským humorom. Všetko je to prehľadne a vyvážene naservírované na 300 stranách, každú kapitolu uvádza prehľadná situačná mapka a knihu dopĺňa dôkladne vybraná farebná obrazová príloha. Zoznam literatúry a menný register sú samozrejmosťou. Povinná literatúra pre každého fanúšika vojenskej histórie a napoleonského obdobia zvlášť.
Čítať viac

„Sklouzla rukou k srdci a spočinula na něm dlaní. Zde se skrývá síla, na níž záleží, řekla její matka neskutečně dávno. Ať jsi kdekoli, ať se ocitneš jakkoli daleko, zavede tě domů.“

Království popela - Sarah J. Maas, 2019
Království popela
Sarah J. Maas