Spoločnosť Rushashi bola založená v roku 2004 a momentálne združuje skoro 2000 farmárov. Zaujímavosťou je, že väčšinu tvoria ženy, ktoré sa združujú v divízii podniku s názvom Hinga Kawa. Ústrednou postavou celej spoločnosti je majiteľ Abakundakawa. Farmári pestujú iba odrodu bourbon a jej rôzne variácie ako red bourbon, jackson alebo mbirizi. Vulkanická pôda na svahoch hôr v regióne Gakenka, vysoká nadmorská výška a mierna klíma počas celého roka s dostatočným množstvom zrážok sú hlavné faktory, vďaka ktorým dokážu farmári vyprodukovať excelentné ovocné kávy vysokej sladkosť a intenzívnej vône. Dozreté čerešne sú zbierané ručne, pretriedené a sušené pod tienením na afrických posteliach. po spracovaní sú ešte pretriedené a tak pripravené na export. Vďaka dôslednému zmyslu majiteľa Abakundakawu pre výnimočnú kvalitu, dokáže spoločnosť Rushashi vyprodukovať kávy, ktoré sa pravidelne dostali medzi finalistov súťaže Cup of Excellence Rwanda. Kooperatíva takisto hrá dôležitú úlohu v komunite, kde aktívne prispieva k rozvoju regiónu pomocou zakladania projektov a finančnej pomoci pri výstavbe škôl, infraštruktúry a nemocníc.
Chuťový profil: kôstkové ovocie, med, maliny
Nadmorská výška: 1750-2000 m n.m.
Krajina pôvodu: Rwanda
Vlastníci: Abakundakawa
Región: Gakenke
Odroda: Red bourbon
Farma: Rushashi
Spracovanie: suché
Spracovateľský mlyn: Rushashi
Odporúčané na: espresso, mliečne nápoje, filter
Váha: 250 g