Farma La Rosa je vlastnená rodinou Vasquez od roku 1970, a patrí pod Café Lumbus, firmu, ktorá zastrešuje pestovateľov z oblasti Antioquia. La Rosa je stredne veľkou farmou o rozlohe 20ha s ročnou priemernou produkciou 350 vriec kávy. Catalina Vasquez, ktorá zdedila farmu po svojom otcovi sa rozhodla nahradiť odrodu typica, mixom odrôd castillo, caturra a colombia, kvôli získaniu komplexnejšieho chuťového profilu výslednej kávy.
Keďže La Rosa je jednou z najvyššie položených fariem v regióne, začala Catalina spolu s manažérom Juanom Gabrielom pred pár rokmi experimentovať s suchým spracovaním úrody, nakoľko vysoko v horách bojovali s obmedzeným zdrojom vody. Káva je po zbere a triedení prirodzene sušená slnkom na betónových terasách po dobu 14 dní. V prípade nepriaznivého počasia sú čerešne striedavo sušené na patiách a pod strechou na afrických posteliach. Po dosiahnutí relatívnej vlhkosti na úroveň 10-11% sa zrno nechá mechanicky vylúpnuť a následne pretriediť, zabaliť a pripraviť na export.
Chuťový profil: VIŠŇOVÝ LIKÉR – PRALINKY – SLIVKY V ČOKOLÁDE
Váha: 250 g
Krajina pôvodu: KOLUMBIA
Región: ANTIOQUIA
Farma: LA ROSA
Spracovateľský mlyn: LA ROSA
Nadmorská výška: 1200-1400 m n.m.
Vlastníci: VASQUEZ FAMILY
Odroda: COLOMBIA, CATURRA, CASTILLO
Spracovanie: SUCHÉ