BASILUR Orient Persian Earl Grey, Bio - Racio, 2019

5,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
BASILUR Orient Persian Earl Grey, Bio - Racio, 2019
BASILUR Orient Persian Earl Grey, Bio - Racio, 2019

BASILUR Orient Persian Earl Grey

    Černý čaj aromatizovaný, sypaný... Čítať viac

    Výrobca
    Bio - Racio, 2019

    Černý čaj aromatizovaný, sypaný... Čítať viac

    • Káva/čaj

    5,99 €

    U dodávateľa
    Posielame do 2 – 5 dní
    Ďalšie vydania (2)
    BASILUR Orient Persian Earl Grey, Bio - Racio, 2019
    Káva/čaj
    2019
    Na sklade 2 ks

    2,86 €


    BASILUR Orient Persian Earl Grey, Bio - Racio, 2019
    Káva/čaj
    2019
    Na sklade 1 ks

    11,20 €

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024
    BASILUR Orient Persian Earl Grey, Bio - Racio, 2019
    5,99 €

    Viac o produkte

    Černý čaj aromatizovaný, sypaný
    Složení: černý čaj, přírodní aroma (bergamot, mandarinka)
    Nadmořská výška sběru čaje: Low Grown
    Hmotnost: 100g
    Návod na přípravu: 1 sáček / čajovou lžičku na 250ml šálek, zalít vodou 100°C, louhovat 3-5 minut


    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Čítať viac
    Hmotnosť
    100
    Celková hmotnosť
    129 g
    Rozmer
    80×166 mm
    Balenie
    krabička
    Katalógové číslo výrobcu
    7668
    Edícia
    Čaje Basilur
    Naše katalógové číslo
    680575
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Kúpte spolu
    BASILUR Orient Persian Earl Grey, Bio - Racio, 2019
    Červený keramický hrnček Harry Potter: Platform 9 3/4 Hogwarts Express, Harry Potter, 2019
    13,98 €

    Hodnotenia

    5,0 / 5

    3 hodnotenia

    3
    0
    0
    0
    0

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie čitateľov

    Stanislav
    Neoverený nákup
    28.3.2022
    basilur earl grey
    klasický earl grey, ničím nevybočuje z rady týchto čajov. čo samozrejme nieje naškodu a milovníci tohto typu čaju si prídu na svoje :) Čítať viac
    6

    Oblubujem rozne zanre podla aktualneho nastavenia. Historicke romany od Folleta, Poviedky od Alice Munroovej, scifi od Jemisin, lit faktu ako Vedome rodicovstvo.

    Viera Hainzl
    Overený nákup
    6.10.2021
    Mimoriadny caj
    Tento caj u mna zarezonoval najviac spomedzi ciernych cajov Basilur. Prenikava, podmaniva chut, prinasajuca pozitok. Neviem si bez neho predstavit rano, nahradil u mna kavu. Čítať viac
    Michal Špiřík
    Neoverený nákup
    25.10.2020
    BASILUR PERSIAN EARL GREY je můj jednoznačně nejoblíbenější druh čaje, svou chutí dost vybočující z celé řady značky.
    Jestli ostatní typy čajů jsou něčím nahraditelné, tak tento Persian grey pro mne nahraditelný není.
    Basilur Persian Earl Grey doporučuje dvanáct z deseti mých přátel. :-)
    Čítať viac

    Kúpte spolu
    BASILUR Orient Persian Earl Grey, Bio - Racio, 2019
    Červený keramický hrnček Harry Potter: Platform 9 3/4 Hogwarts Express, Harry Potter, 2019
    13,98 €

    „Ani ty nejkrásnejší diamanty nemusí být úplně dokonalé. Na chybách není nic špatného. Dělají z nás lidi. “