Da Vinciho kuchyňa - Dave DeWitt, Ikar, 2007

8,11 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Da Vinciho kuchyňa - Dave DeWitt, Ikar, 2007
Čítaná
Da Vinciho kuchyňa - Dave DeWitt, Ikar, 2007

Da Vinciho kuchyňa
Čítaná

Tajná história talianskej kuchyne

V čase, keď v ranorenesančnom Taliansku zúrili vojny medzi mestskými štátmi, záhadný génius Leonardo da Vinci vytvoril niektoré z najvýznamnejších umeleckých diel všetkých čias.... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2007
221 strán
3 hodiny čítania

V čase, keď v ranorenesančnom Taliansku zúrili vojny medzi mestskými štátmi, záhadný génius Leonardo da Vinci vytvoril niektoré z najvýznamnejších umeleckých diel všetkých čias. Slávu si nezískal iba úsmevom Mony Lisy... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Výborný stav
  • Slovenčina
11,58 €

8,11 €

-30 %
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Rok v kolotoči F1 - Guenther Steiner, Ikar, 2024

Viac o knihe

V čase, keď v ranorenesančnom Taliansku zúrili vojny medzi mestskými štátmi, záhadný génius Leonardo da Vinci vytvoril niektoré z najvýznamnejších umeleckých diel všetkých čias. Slávu si nezískal iba úsmevom Mony Lisy – na dvore Sforzovcov v Miláne pripravoval najveľkolepejšie divadelné predstavenia a bankety, aké kedy Európa videla, a to napriek tomu, že sám žil takmer ako mních a konzumoval najjednoduchšiu vegetariánsku stravu.

Vo svojich skicároch nám Leonardo zanechal podrobný záznam o svojom talente a nadšení pre stravu: o varení, filozofii stravy, radách týkajúcich sa pitia a o kuchynských vynálezoch. Da Vinciho kuchyňa skúma rozvoj a premenu talianskej stravy v priebehu 15. a 16. storočia – od opisov pompéznyh hostín a jedál podávaných na kráľovských dvoroch až po jednoduchšiu stravu, ktorou sa živili roľníci.

Kniha obsahuje fascinujúce ilustrácie, pôvodné recepty majstrov talianskej renesančnej kuchyne, niektoré ich moderné adaptácie a Leonardov vlastný šalátový dresing. Zachytáva históriu a význam talianskej kuchyne od renesancie až do dnešných čias, objasňuje pôvod da Vinciho gastronomických triumfov a jeho silnú vášeň pre stravu a varenie.

Dielo zaujme nadšencov varenia a stravy, ako aj priaznivcov umenia a histórie. Takže prijmite pozvanie do Da Vinciho kuchyne! Čosi sa v nej varí pre každého.
Čítať viac
Počet strán
221
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
145×227 mm
Hmotnosť
393 g
Rok vydania
2007
Naše katalógové číslo
922659
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Ikar
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,4 / 5

9 hodnotení

5
3
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Antonia Stofanova
Overený nákup
27.5.2009
....
ked som si kupila tuto knihu z bazaru, bola som prekvapena v akom svelom stave je naozaj som rada ze existuje tento bazar. Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Pamäť rada zahmlieva predchádzajúce zlyhania.“