Prinášame Vám 2 kávy z tej istej oblasti. Jedná je spracovaná Fully Washed metódou a druhá Natural metódou.
Rozdiel určite nájdete.
Táto krásna káva sa pestuje v regióne Oromia, jednej z najväčších oblastí Etiópie. Farma sa nachádza v Shakiso Woreda, v Guji zóne, ktorá sa nachádza v južnej časti Oromia , ktorá hraničí so Sidamo a Gedeo oblasťou.
Farma sa rozkladá na221 ha a nachádza sa medzi 1830 a 1950 metrov nad morom. Vyznačuje sa veľmi členitým pohorím. Sopečná pôda na farme je plná živín, ktorá je prevažne tmavo - hnedej farby.
Kávové zrná sa fermentujú po dobu asi 35 až 48 hodín v kvasných kadiach, v závislosti od klímy. K dispozícii sú 3 lagúny pre zber odpadových vôd. Potom, čo sa káva premyje, sa suší v pergamene obvykle 9-15 dní na afrických posteliach.
Vhodná na prípravu:
Espresso ****
Chemex *****
Aeropress *****
Drip Bar *****
Odroda: Arabica/ Heirloom
Aróma/ chuť : Kvetinové aróma, tropické plody, juicy, karamelová sladkosť, citrusy, liči s dlhým sladkým koncom, grepfruit, karamel
Acidita : Mierna