V šálke je charakteristická orieškovou krémou a sviežou, plnou kvetinovou vôňou. Chuť je mierne sladká so stredne silným, ale vyváženým telom, príjemnou aciditou a často dlhou dochuťou s jemnými tónmi citrusového ovocia.
Zber zelenej kávy tu prebieha takmer celý rok, prevažne však medzi januárom a marcom. Ročne sa v krajine vypestuje takmer 90 miliónov kíl kávy.
Káva sa v Kostarike začala pestovať za koloniálnych čias už v roku 1779. Dodnes je káva významnou poľnohospodárskou plodinou a v regiónoch ako Tarrazu, Herediá, TresRios, alebo VolcanPoas sa pestujú tie najlepšie kávy strednej Ameriky.
Pestujú sa tu hlavne odrody Caturra, Mondo Novo a Catuai. Káva s Kostariky je vo svete cenená hlavne vďaka typickejacidite, plnému telu a vyváženej chuti. Prívlastok SHB (StrictlyHardBean) znamená, že ide o veľmi kvalitné kávové zrná pestované vo vysokých nadmorských výškach.
Prémiová odrodová zrnková káva
Typ: Arabica 100%
Hmotnosť: 250g
Balenie: trojvrstvový obal, jednocestný ventil pre uchovanie arómy
Praženie: stredne tmavé (mediumdark)