Důvěrnosti z kuchyně - Anthony Bourdain
Důvěrnosti z kuchyně
12,30 €
Pri nákupe nad 49 € máte poštovné zadarmo
12,30 €

Bežná cena Bežne 12,95 €

Ušetríte 5 %

Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Odporúčané tituly a kolekcie

Viac o knihe

Tato nezapomenutelná kniha navždy změní váš pohled na restaurace.
Čítaj viac
Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Počet strán
312
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×218 mm
Hmotnosť
395 g
ISBN
9788073916275
Rok vydania
2012
Naše katalógové číslo
126823
Jazyk
český
Preklad
Vydavateľstvo
Slovart CZ

Recenzie

Ako sa vám páčila kniha?

4,5 / 5

2 hodnotenia

1
1
0
0
0

17
23.5.2021
Sex, drogy a varenie. Kniha Důvěrnosti z kuchyně v skratke.

O Anthony Bourdainovi som vedela akurát to, že patril k známym šéfkuchárom. Nič viac o jeho živote mi nebolo známe a aj to že sa pred troma rokmi obesil v hotelovej izbe, kde natáčal nejaký seriál, som si prečítala až nedávno na Wikipedii. Důvěrnosti z kuchyně sú niečo medzi autobiografiou, spomienkami, láske k jedlu a vareniu, a potrebou šokovať. Alebo skôr ukázať zákulisie reštaurácie z tej menej romantickej stránky.

Beriem do úvahy, že kniha vyšla pred dvadsaťjedna rokmi, že autor je Američan a že hovorí prevažne o gastre v New Yorku v ktorom sa on vtedy pohyboval. Pre človeka nezasväteného do Bourdainovho prostredia môžu byť niektoré jeho zážitky menej zaujímavé, pretože skrátka tie postavy a reštaurácie nepozná, nie je mu to blízke. Niektoré pasáže už vyšli v iných periodikách, takže v knihe to potom pôsobí, že sa autor opakuje alebo až príliš zdôrazňuje vulgárny macho svet kuchýň, v ktorých mal možnosť kratšie či dlhšie variť.

Ale i napriek tomu ma to bavilo. Najmä posledná časť. Aj keď to bolo dosť drzé, Bourdain si nebral servítku a jeho život výrazne ovplyvnili drogy. Aj keď tých sexuálnych poznámok tam bolo viac ako dosť. Beriem, že toto bol jeho život a že aj takto to fungovalo. Niekedy nefungovalo. A možno dakde stále funguje. Za tým všetkým bolo stále cítiť, že jedlo a varenie miluje a to dokáže sprostredkovať aj čitateľovi. Ten sa bude striedavo pohoršovať nad (ne)fungovaním a ľuďmi a nadchýňať nad lahôdkami. Bude zdesený a neveriacky. Bude na chvíľu odhodlaný do reštaurácie nikdy nevkročiť i naopak okamžite tam vyraziť. Bezpochyby ale bude viac obdivovať ten kuchársky kolos, ktorý funguje v podnikoch pre desiatky až stovky zákaznikov. Možno nečítať, ak ste na začiatku rozhodnutia stať sa profesionálnym kuchárom.
Čítaj viac
Emil
21.12.2013
Anthony Bourdain - Dubernosti z kuchyne
Kto pozna tohoto cloveka, tak tu knizku musi vlastnit. Perfektne napisane. Bol som milo prekvapeny. Čítaj viac

Čítaj viac
Čítaj viac

„Začiatok je vždy iný a prostriedok je vždy zložitý. No koniec je vždy jednoduchý a rovnaký. Na konci vždy niekto príde, niekto odíde, niekto zomrie a niekto zostane.“

Štyri hostiny - Meir Shalev
Štyri hostiny
Meir Shalev