Príbeh indonézskej kávy sa začal písať v roku 1696 počas dôb holandskej kolonizácie, keď v dnešnej Indonézii, vtedajšej Holandskej východnej Indii, kolónii zriadenej medzinárodnou obchodnou organizáciou Holandská východoindická spoločnosť, holanďania pre neobyčajnú úrodnosť pôdy a priaznivé klimatické podmienky vysadili kávovníky, ktoré sa dovtedy pestovali iba v Arábii a Etiópii. Prvá úroda kávy bola z Indonézie exportovaná v roku 1711 a krátko na to, v roku 1725, sa už Indonézia stala najväčším producentom kávy na svete, pričom najväčšiu časť exportu tvorila produkcia z Jávy.Provincia West Java s populáciou cez 43,6 milióna obyvateľov, je najznámejšou spomedzi indonézskych provincií. Viac než 60% územia tvoria horské oblasti s prevýšením od 500 do 3100 metrov nad morom. Horský región Preanger, známy tiež ako Priangan, sa rozprestiera cez niekoľko častí West Javy vrátane oblasti Purbaya. Veľká časť kávy zozbieranej v tejto horskej oblasti sa zváža na spracovateľské stanice na skútroch, keďže terén neumožňuje využitie štvorkolesových vozidiel. Tieto nadmorské výšky v kombinácii s vysokým ročným úhrnom zrážok a nižšou teplotou dávajú káve zo západnej časti ostrova veľmi špecifickú chuť. Verticcio Indonesia Preanger má stredne plné a veľmi výrazné sladké telo s tónmi jahôd a čerešní, sladkú a vyváženú ovocnú aciditu, stredne dlhú dochuť a výraznú čokoládovo-orieškovú arómu. Chuť: Čokoláda, jahody, čerešne.
Pražená zrnková káva
Zloženie: 100% Arabika
Producent: Preanger Estate
Región: Pengalengan Mountain < West Java
Odroda kávy: Java
Zber: Jún - December
Spôsob spracovania: Washed - mokrá metóda
Nadmorská výška: 1200 - 1600 m n. m.
Hmotnosť: 250g
Čerstvo pražené na Slovensku.