Občanský a společenskovědní základ - Politologie - Marek Moudrý, Tereza Köhlerová, Tereza Konečná, Computer Media, 2023

11,77 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Občanský a společenskovědní základ - Politologie - Marek Moudrý, Tereza Köhlerová, Tereza Konečná, Computer Media, 2023
Občanský a společenskovědní základ - Politologie - Marek Moudrý, Tereza Köhlerová, Tereza Konečná, Computer Media, 2023

Občanský a společenskovědní základ - Politologie

Člověk v mezinárodním prostředí

Učebnicový titul z edice Občanského a společenskovědního základu se zaměřením na oblast politologie, mezinárodní a evropské instituce a vztah člověka k nim. Katalog požadavků ke... Čítať viac

Vydavateľstvo
Computer Media, 2023
Počet strán
104

Učebnicový titul z edice Občanského a společenskovědního základu se zaměřením na oblast politologie, mezinárodní a evropské instituce a vztah člověka k nim. Katalog požadavků ke státní maturitní zkoušce... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Čeština

11,77 €

-13 %
Pôvodná cena: 13,63 €
U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 2 – 3 dní
Ďalšie knižné vydania
Občanský a společenskovědní základ - Politologie - Marek Moudrý, Tereza Köhlerová, Tereza Konečná, Computer Media, 2022
Brožovaná väzba
Čeština, 2022
Na sklade 1 ks
-17 %

11,77 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Kým zomrie posledný diabol - Richard Osman, Slovart, 2024
Občanský a společenskovědní základ - Politologie - Marek Moudrý, Tereza Köhlerová, Tereza Konečná, Computer Media, 2023
11,77 €

Viac o knihe

Učebnicový titul z edice Občanského a společenskovědního základu se zaměřením na oblast politologie, mezinárodní a evropské instituce a vztah člověka k nim. Katalog požadavků ke státní maturitní zkoušce: Občan ve státě / Mezinárodní vztahy, globální svět.

Politologie je velmi starou naukou, jejíž kořeny sahají až do starověkých říší. Význačného rozmachu doznala za středověku a novověku. V 19. a 20. století byly položeny základy moderní politologie, z jejíchž poznatků se čerpá i v současnosti. Politologie se dotýká všech oborů lidské činnosti a také života každého člověka.

Posláním první části učebnice je poskytnout základní přehled o problematice politologie a seznámit čtenáře se základními pojmy, skutečnostmi a oblastmi politologie. Témata v učebnici přispívají k vytvoření základní podoby politického povědomí.

Druhá část, "Člověk v mezinárodním prostředí" se zabývá strukturami mezinárodních organizací, evropskou integrací a poznáním Evropské unie a principů na kterých funguje. Neopomíjí ani současná žhavá témata, jako je globalizace, konzumní společnost nebo trvale udržitelný rozvoj. Titul zohledňuje stanovený obsah učiva vycházející z RVP Občanský a společenskovědní základ. Učivo však bude vyhovovat i těm školám, které mají ve vzdělávacím plánu zařazenu výuku práva.

Publikace je celobarevná, učivo témat doplněno množstvím infografiky, schématy, zajímavostmi, souvislostmi a poznatky z historie politologie. K jednotlivým tématům jsou k dispozici časté odkazy na internet, a to nejenom k problematice politologie, ale i ostatním doplňkovým materiálům z oblasti historie, práva, zeměpisu, ekonomie apod. Pro jednodušší načtení vybraných stránek a multimediálních souborů (dokumentů, audio a videosnímků) na mobilním zařízení jsou k dispozici i QR kódy.

Témata učebnice obsahují výukové cíle a cílové dovednosti studenta po prostudování statí. Na závěr tématu je zařazeno shrnutí pojmů a náměty pro samostatnou činnost a opakování.

Učebnice plně odpovídá katalogu požadavků ke státní maturitě a osnovám tématu Občan ve státě ze vzdělávacího programu RVP Občanský a společenskovědní základ.
Čítať viac
Počet strán
104
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
212×299 mm
Hmotnosť
328 g
ISBN
9788074024825
Rok vydania
2023
Edícia
Občanský a společenskovědní základ
Naše katalógové číslo
2311977
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Computer Media
Pre koho
pre žiakov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Nezaujímalo ma, kde budeme bývať, pracovať a čo bude zajtra. Bola som s ním. Iba na tom záležalo. A bola som šťastná. Taká šťastná ako nikdy predtým. “

Pod talianskymi hviezdami - Katarína Páleniková, 2014
Pod talianskymi hviezdami
Katarína Páleniková