Ohrozené rastliny Tatier - Milan Zajac, Mário Duchoň, Slovart, 2022

38,82 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Ohrozené rastliny Tatier

Prijmite pozvanie do fascinujúceho sveta tatranských rastlín, ktoré svojou krásou a vzácnosťou patria ku klenotom našej krajiny. Kniha je výsledkom 7-ročnej práce autorov... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2022
Počet strán
560

Prijmite pozvanie do fascinujúceho sveta tatranských rastlín, ktoré svojou krásou a vzácnosťou patria ku klenotom našej krajiny. Kniha je výsledkom 7-ročnej práce autorov ochranárov a predstavuje ucelené dielo dokumentujúce ohrozenú tatranskú flóru... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

38,82 €

Cena v kníhkupectve: 39,90 €
Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 12 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

Prijmite pozvanie do fascinujúceho sveta tatranských rastlín, ktoré svojou krásou a vzácnosťou patria ku klenotom našej krajiny. Kniha je výsledkom 7-ročnej práce autorov ochranárov a predstavuje ucelené dielo dokumentujúce ohrozenú tatranskú flóru. Prostredníctvom textov a viac ako 1 000 fotografií autori približujú 265 druhov, z ktorých niektoré sa vyskytujú mimo turistických chodníkov v neprístupných oblastiach a ostávajú tak pred našimi zrakmi skryté. Kniha nie je bežným atlasom, je to výpravná publikácia, ktorá dokumentuje ohrozené tatranské rastliny pre našu generáciu aj tie nasledujúce. Pri jej listovaní budete obdivovať krásu kvetov i celých Tatier.
Čítať viac
Počet strán
560
Väzba
pevná väzba
Rozmer
170×240 mm
Hmotnosť
1681 g
ISBN
9788055653020
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1692401
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Slovart
Pre koho
pre deti a mládež, pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Mária Grušpierová, Mgr.
Neoverený nákup
2.2.2023
Ohrozené rastliny Tatier
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Knihu napísal môj bývalý veľmi šikovný a ambiciózny žiak zo základnej školy. Rastlinky a láska k flóre a faune Slovenska je u nich v rodine zakorenený.
Knihu som už stihla prejsť, preniesla som sa do oblasti jedného z krásnych kútov Slovenska, do Tatier. Zároveň som zistila, že mnohé z rastlín sa v minulosti nachádzali aj u nás na Kysuciach, kde žijem a kde žil donedávna aj autor knihy Milan Zajac. Spomeniem náhodne napríklad niektoré druhy plavúňov, tie zlikvidoval výrub lesov na Kysuciach, pôda vysychá. Vytratil sa klinček lesklý, naše stráne - grapy nim boli posiate, dnes ho už nájdeme iba vzácne. Vstavače, ďatelina lúčna a iné rastlinky pomaly a isto na Kysuciach miznú.
Treba v Tatrách chrániť tieto vzácne rastlinky , aby nás prežili a mohli sa nimi kochať i naše deti a vnuci. Autorom knihy prejem ešte veľa ďalších potuliek po našom Slovensku a snáď sa dočkáme aj knihy o rastlinách v oblasti Kysúc a Oravy.
Knihou som získala ďalší klenot do svojej knižnice.
Čítať viac
Lukáš
Neoverený nákup
19.11.2022
Kvalitne napísaná kniha
Veľmi dobre a moderne napísaná kniha, autori použili prekrásne fotografie a vidíme tak rastliny vo svojom prirodzenom prostredí. V knihe sa dobre orientuje, obsahuje veľa informácií, no nezahlcuje vás zbytočnosťami. Oceňujem hlavne register, v ktorom sa dajú druhy nájsť podľa rôznych kritérií a môžem si tak vyhľadať rastlinu, ktorú potrebujem. Páči sa mi aj formát, ktorý dodáva pocit "múdrej" knihy svojou pevnou väzbou a peknou tlačou. Odporúčam všetkým milovníkom rastlín a prírody. Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Život pozostáva z malých rozhodnutí, ktoré robíme, z jednotlivých momentov, ktoré majú moc všetko zmeniť.“

Kniha stratených mien - Kristin Harmel, 2021
Kniha stratených mien
Kristin Harmel