Prirodzený zákon a prirodzené práva - John Finnis, Kalligram, 2019

19,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Prirodzený zákon a prirodzené práva - John Finnis, Kalligram, 2019
Prirodzený zákon a prirodzené práva - John Finnis, Kalligram, 2019

Prirodzený zákon a prirodzené práva

John Finnis je austrálsky filozof a právny vedec, ktorý sa zameriava na filozofiu práva, právnu vedu, ako aj na ústavné právo. Jeho najvýznamnejším dielom je kniha Prirodzený... Čítať viac

Vydavateľstvo
Kalligram, 2019
Počet strán
712

John Finnis je austrálsky filozof a právny vedec, ktorý sa zameriava na filozofiu práva, právnu vedu, ako aj na ústavné právo. Jeho najvýznamnejším dielom je kniha Prirodzený zákon a prirodzené práva, ktorá po prvý raz vyšla v roku 1980. Týka sa... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Slovenčina

19,90 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 9 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024
Prirodzený zákon a prirodzené práva - John Finnis, Kalligram, 2019
19,90 €

Viac o knihe

John Finnis je austrálsky filozof a právny vedec, ktorý sa zameriava na filozofiu práva, právnu vedu, ako aj na ústavné právo. Jeho najvýznamnejším dielom je kniha Prirodzený zákon a prirodzené práva, ktorá po prvý raz vyšla v roku 1980. Týka sa prirodzeného práva a obsahuje predovšetkým výklad o tom, prečo sa niektoré pravdy o prirodzenom zákone / práve v rôznych obdobiach prehliadali alebo zahmlievali.
Filozofia práva, ktorú nám vo svojej knihe predkladá John Finnis, sa jasne zaraďuje do spektra prirodzeno-právneho myslenia. V mnohých bodoch je úzko spätá s myslením Tomáša Akvinského, avšak nesporne ponúka aj jeho osobitný variant prihovárajúci sa modernej dobe. Finnis používa prostriedky moderného racionálneho diskurzu a nachádza originálne odpovede na otázky ľudského dobra a praktickej rozumnosti. Preto je jeho teória prirodzeného zákona a prirodzených práv jedným z významných príspevkov k modernej obnove jusnaturalizmu. Je zavŕšením určitej línie, pričom nie je popretím ostatných škôl v právnej vede, ale skôr nápravou nevyváženosti existujúcej v tejto oblasti od polovice 19. storočia až do konca 20. storočia.
Kniha Johna Finnisa Prirodzený zákon a prirodzené práva vychádza v slovenčine po prvý raz v preklade Matúša Sitára v zavedenej edícii vydavateľstva Kalligram Exempla Iuris.
Čítať viac
Počet strán
712
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
135×190 mm
Hmotnosť
764 g
ISBN
9788089916788
Rok vydania
2019
Naše katalógové číslo
630515
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Kalligram
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Život pozostáva z malých rozhodnutí, ktoré robíme, z jednotlivých momentov, ktoré majú moc všetko zmeniť.“

Kniha stratených mien - Kristin Harmel, 2021
Kniha stratených mien
Kristin Harmel