Preskočiť na hlavný obsah
Cleopatra a Frankenstein - Coco Mellors, Literárna bašta, 2024
Ďáblův hřbet - Honza Vojtíšek, Ivan Kučera, Golden Dog, 2023

18,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Ďáblův hřbet - Honza Vojtíšek, Ivan Kučera, Golden Dog, 2023
Ďáblův hřbet - Honza Vojtíšek, Ivan Kučera, Golden Dog, 2023

Ďáblův hřbet

Skupina dřevorubců a vojáků se ve 13. století vydává dobýt panenskou, lidskou bytostí neobývanou divočinu na slovensko-moravském pomezí. Brzy se však ukáže, že v temných a... Čítať viac

Vydavateľstvo
Golden Dog, 2023
358 strán
5 hodín čítania

Skupina dřevorubců a vojáků se ve 13. století vydává dobýt panenskou, lidskou bytostí neobývanou divočinu na slovensko-moravském pomezí. Brzy se však ukáže, že v temných a hlubokých lesích ve skutečnosti nejsou tak úplně sami... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Čeština

18,00 €

-18 %
Pôvodná cena 21,95 €
U dodávateľa 1 ks
Posielame do 4 – 6 dní

Dostupné v dvoch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Ďáblův hřbet - Honza Vojtíšek, Ivan Kučera, Golden Dog, 2023
18,00 €

Viac o knihe

Skupina dřevorubců a vojáků se ve 13. století vydává dobýt panenskou, lidskou bytostí neobývanou divočinu na slovensko-moravském pomezí. Brzy se však ukáže, že v temných a hlubokých lesích ve skutečnosti nejsou tak úplně sami.
Čítať viac
Naše katalógové číslo
1832155
Počet strán
358
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
107×174 mm
Hmotnosť
244 g
ISBN
9788088067689
Rok vydania
2023
Štýl
napínavý
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Golden Dog
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

25
V korunách stromov - Richard Powers, 2020
Práve čítam
V korunách stromov

Nadšená knihomoľka, ktorá píše o knihách aj na Instagrame → @citam_citas.

Lea Vasková
Overený zákazník
10.7.2024
Vynikajúce aj v audio podobe
Ak by som sa mala odvolať na poznámky, ktoré som si pri počúvaní tohto diela zaznačila, vyzerala by táto recenzia takto:
surový, až príliš surový, temný, miestami nechutný (viac miestami), bytostne bolestivý... priala som si, aby umierali horšou smrťou.

Áno, takto mätúco vyzerali myšlienky, ktoré som si zaznačila pri tom, ako som spoznávala najbrutálnejšiu knihu v tomto roku...
Aj napriek tomu však viem, že si ju v budúcnosti ešte vypočujem. Nie preto, že by som sa vyžívala v násilí, ale preto, lebo jediným vypočutím som iste neobsiahla všetky detaily, ktoré sa v knihe ukrývali.

Naposledy, keď som sa pustila do knihy z nášho územia, veľmi milo ma prekvapil Strigôň od Dušana Hačka , ktorý však tiež nebol pre slabé povahy. Do rovnakej, ak nie náročnejšej, kategórie by som zaradila aj Ďáblův hřbet.
Jeden by povedal, že na čitateľa v 13. storočí na slovensko-moravskom pohraničí nečaká nič špeciálne - iba žeby nie. Autori knihy sa riadne vybláznili nielen s postavami, ale najmä s čitateľmi, ktorí (verím tomu) budú opakovať niektoré strany aj viackrát, aby pochopili, čo sa to vlastne deje.

Veľmi rada by som vám prezradila aj viac detailov, avšak nechcem zničiť čitateľský zážitok, ktorý nechal bez slov aj mňa. Ak teda túžite vyskúšať folk horor a nebojíte sa následkov, za seba Ďábluv hřbet odporúčam všetkými desiatimi - určite nečakajte dlho a vyskúšajte ho v podobe audioknihy, ktorá ešte umocnila zážitok z knihy.
Čítať viac
Ján Kormoš
Neoverený nákup
23.8.2023
Krajan
Vzhľadom na to, že už 56 rokov bývam v srdci Podjavorinského kraja v Starej Turej a história Trenčianskej župy včítane okolia Javoriny je súčasťou obsahu/tematiky tohoto diela. Spôsob/forma spracovania je pre "náročnejších", zároveň tolerantných čitateľov od samého začiatku (od 19.strany)! Celá knižka udržuje čitateľa v napätí až po poslednú stranu. Čítať viac
6
Overený zákazník
10.3.2023
Tajemný, místy surový příběh ze slovensko-moravského pomezí do mne zaťal své drápky. Atmosféra hlubokého, temného, lesa je v mém případě téměř vždycky sázka na jistotu. Nebála jsem se tolik toho, co v hlubině lesa číhá, pozoruje nebo smilní, větší hrůzu mi naháněla lidská zaostalost a tehdejší zvracená náboženská víra. Autoři tak odvedli skvělou práci, protože zdánlivě jednoduchý příběh dokázali obohatit o květnaté popisy, zajímavé charaktery a historické prvky typické pro 13. století. Navíc, velmi kvituji prolog, který jsem tedy horko těžko snášela. To pořádné detailní drama přichází v samém závěru. Přiznám se, kolikrát jsem si musela trochu zalistovat dopředu, u dramatických scén s protaženým vyústěným nešlo jinak, tak jsem byla napjatá. Ale potom jsem se zase řádně vrátila k místu, kde jsem skončila. Čítať viac

Autori

Čítať viac

„Cesty vedú ďalej, ďalej, pod mračná, cez zrázne žľaby a po púti dlhej, smelej, domov zrazu mocne vábi.“

Hobit - J.R.R. Tolkien, 2012
Hobit
J.R.R. Tolkien