Palác Elektrických podniků v běhu času - Jiří Kolísko, Argo, 2023

45,17 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Palác Elektrických podniků v běhu času - Jiří Kolísko, Argo, 2023
Palác Elektrických podniků v běhu času - Jiří Kolísko, Argo, 2023

Palác Elektrických podniků v běhu času

Palác Elektrických podniků patří mezi největší a nejvýznamnější památky meziválečné funkcionalistické architektury na území dnešní ČR. Velkorysý objekt podle návrhu architektů... Čítať viac

Vydavateľstvo
Argo, 2023
Počet strán
200

Palác Elektrických podniků patří mezi největší a nejvýznamnější památky meziválečné funkcionalistické architektury na území dnešní ČR. Velkorysý objekt podle návrhu architektů Adolfa Benše a Josefa Kříže byl dokončen... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština

45,17 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 4 – 9 dní

Naši škriatkovia odporúčajú

Ozveny starých kníh - Barbara Davis, AURORA, 2024

Viac o knihe

Palác Elektrických podniků patří mezi největší a nejvýznamnější památky meziválečné funkcionalistické architektury na území dnešní ČR. Velkorysý objekt podle návrhu architektů Adolfa Benše a Josefa Kříže byl dokončen v roce 1935 a svého času platil za největší administrativní budovu i za ukázku moderních stavitelských postupů a technologií.
Kniha není jen výpravnou monografií představující architekturu a typologii tohoto výjimečného objektu. Zabývá se současně společenským a kulturním kontextem doby jeho vzniku, a to zejména na pozadí nové stavební formy – městského paláce a rozvíjející se metropole. Z velké části mapuje i rozsáhlou přestavbu spojenou s částečnou konverzí, kterou lze s jistotou označit za jednu z největších a technicky nejnáročnějších rekonstrukcí památkově chráněného objektu na území Prahy. To vše se prolíná s úvahami historiků, techniků a architektů o tektonice, materiálech, ale zejména kompozici, řádu a estetice, které jsou nadčasovým poselstvím této stavby.
Čítať viac
Počet strán
200
Väzba
pevná väzba
Rozmer
240×320 mm
ISBN
9788025740156
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1840555
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Argo
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Vydavateľstvo Argo

Čítať viac

„Človek má toľko začiatkov, koľko je v živote dní a predsa sa niektoré veci už nikdy nezmenia.“