Sully - Zázrak na rieke Hudson - Chesley Sullenberger, Jeffrey Zaslow, Citadella, 2016

11,60 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Sully - Zázrak na rieke Hudson - Chesley Sullenberger, Jeffrey Zaslow, Citadella, 2016
Čítaná
Sully - Zázrak na rieke Hudson - Chesley Sullenberger, Jeffrey Zaslow, Citadella, 2016

Sully - Zázrak na rieke Hudson
Čítaná

Let 1549

Zázrak na rieke Hudson, let 1549 je autobiografické dielo kapitána Chesleyho „Sullyho“ Sullenbergera, amerického pilota leteckej spoločnosti US Airways a odborníka na leteckú... Čítať viac

Vydavateľstvo
Citadella, 2016
304 strán
4-5 hodín čítania

Zázrak na rieke Hudson, let 1549 je autobiografické dielo kapitána Chesleyho „Sullyho“ Sullenbergera, amerického pilota leteckej spoločnosti US Airways a odborníka na leteckú bezpečnosť, ktorému sa po zrážke Airbusu A320 s vtákmi podarilo s poškodeným... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Výborný stav
  • Slovenčina

11,60 €

Cena novej knihy: 14,50 €
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

Zázrak na rieke Hudson, let 1549 je autobiografické dielo kapitána Chesleyho „Sullyho“ Sullenbergera, amerického pilota leteckej spoločnosti US Airways a odborníka na leteckú bezpečnosť, ktorému sa po zrážke Airbusu A320 s vtákmi podarilo s poškodeným lietadlom bezpečne pristáť na rieke Hudson v New Yorku. Prežilo všetkých 155 cestujúcich a členov posádky. Spolu s ním a kopilotom Jeffom Skitesom prežijeme kritické okamihy na palube lietadla a staneme sa priamymi svedkami jeho rozhodovania. Nechýba ani prepis záznamu priamo z kokpitu.

Kapitán Sullenberger mal v čase nehody za sebou štyridsať rokov pôsobenia v letectve. Od detstva túžil stať sa pilotom, čo sa mu napokon splnilo. Ako šestnásťročný absolvoval letecký výcvik doma v Texase a dostal sa na Akadémiu vzdušných síl. Po vojenskej službe, počas ktorej lietal aj ako pilot vojenských stíhačiek, sa zamestnal v civilnom letectve, kde zúročil dlhoročné bohaté skúsenosti.
Vo svojej biografii až s dojemnou úprimnosťou odhaľuje, ako ho formovalo štúdium, vojenský výcvik a rodina. Kniha nie je len spoveď hrdinu, ale aj úprimná výpoveď o ľudských hodnotách, zmysle pre povinnosť a zodpovednosť, za čo sa oplatí bojovať aj v dnešnom svete plnom vojen, tragédií a ekonomickej nestability. Lebo na tom najviac záleží.

Kapitánov príbeh nakrútil a produkoval Clint Eastwood v hlavných úlohách s hercami Tomom Hanksom, Aaronom Eckhartom a Laurou Linneyovou.

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
Čítať viac
Počet strán
304
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
163×236 mm
Hmotnosť
740 g
Rok vydania
2016
Naše katalógové číslo
917909
Štýl
životopisný, napínavý, historický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Citadella
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

15 hodnotení

12
2
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

21.11.2023
Kniha o živote a nie len jednej havárii. Tak by som charakterizovala túto knihu, ktorá osloví aj technicky neznalých do letectva. Najprv mi to trochu vadilo, lebo v prvom rade som siahla po knihe, pretože som chcela viac konkrétnych údajov len k havárii. Avšak čím viac som spoznávala kapitánov život, tým menej mi vadilo, že sa k tomu dostal až na konci knihy. Bez toho úvodu by to bolo len čítanie správy o nehode. No vďaka tomu som spoznala život obyčajného človeka, ktorý nakoniec bol veľkým hrdinom. Vhodné čítanie aj pre ženy, pretože spoznáte sympatického muža, ktorý opisuje aj svoje manželstvo, vzťah k dcéram a ťažké prepojenie súkromia, rodiny a práce. Trápenie pri zdravotných problémoch, či problémoch v práci, poruchami plodnosti to všetko a mnoho ďalšieho nájdete v knihe nie len o nehode na rieke Hudson, ale aj o živote človeka, ktorý je nám v mnohom podobný. Čítať viac
Martin Gregorič
Overený nákup
26.4.2023
Príjemné čítanie. Kniha obsahuje celkový dej Sullyho od jeho detstva až po daný let 1549.
Super napísané, knižka sa dá prečítať za jeden víkend
Čítať viac
Daniela
Neoverený nákup
21.2.2022
Meškanie je lepšie ako nešťastie
Táto myšlienka (a mnohé iné) z tohto impozantného skutočného príbehu ma veľmi oslovila. Dávnejšie som videla film o Sullyho pristátí na rieke Hudson. Táto kniha, skutočný príbeh odvážneho kapitána, sa ma dotkla ešte viac ako film. Je plná dojímavých pasážií, pútavých poznatkov o vojenskom i civilnom letectve, ale hlavne nádeje, takej potrebnej (nielen) v dnešnej dobe. Rada si prečítam viac takýchto úžasných skutočných príbehov obyčajných výnimočných ľudí. Čítať viac
Vanesa Urbanová
Overený zákazník
31.7.2021
Názor čitateľa
Dojímavá autobiografická kniha o pozoruhodnom núdzovom pristátí 15. januára 2009. Veľmi sa mi páčilo že okrem popisu samotnej udalosti bolo spomínané aj samotné zamestnanie v leteckej spoločnosti, aký tlak je vyvíjaný na zamestnancov ale aj pasáže o jeho súkromnom živote. Čítať viac
Martin
Neoverený nákup
2.12.2016
Preklad odborných termínov
Knihu som čítal po zhliadnutí filmu a urobil som dobre. Kniha predovšetkým približuje úžasnú osobnosť kpt. Sullenbergera cez jeho vlastnú výpoveď. Ukazuje, ako zodpovednosť, zmysel pre povinnosť, úcta k životu viedli k záchrane v kritickej chvíli, kedy na sled rozhodnutí medzi životom a smrťou zostávali asi tak tri minúty a všetky rozhodnutia museli byt správne, aby to vyšlo.
Zážitok však degraduje preklad leteckej terminológie a technických výrazov, ktorý na mňa pôsobí veľmi neprofesionálne, až amatérsky. Možno je len za tým snaha sprostredkovať príbeh aj širšiemu okruhu čitateľov než len fanúšikom letectva. Avšak prekladať "we lost thrust in both engines" ako "stratili sme vrtule v oboch motoroch" už znie ozaj príliš laicky. Výsledkom sú technické nezmysly, napr. str. 167: "keď 69 tonové lietadlo stúpa...poháňané 18 tonovou vrtuľou...". Tiež chaotický guláš v jednotkách: v jednej vete sú uvedené námorné míle za minútu, vzápätí metre za minútu. Neskôr sa hovorí v uzloch, kilometroch za minútu aj metroch za sekundu. Jedine pri Machovom čísle je uvedený prevod na kilometre za hodinu, ale zase bez bližšieho vysvetlenia.Taktiež významové nepresnosti, ako napr. piloti nevyhlasujú pohotovosť, ale stav núdze (declare emergency).
Toto všetko nijako neznižuje môj obdiv ku kpt. Sullenbergerovi a vrelo odporúčam knihu prečítať (a ísť potom aj do kina na film). Len kto čaká aj trochu autentickú atmosféru z prostredia letectva, asi bude lepšie, keď si zaobstará originál.
Čítať viac
M.
Neoverený nákup
9.10.2016
Hodnotenie
Kniha ma veľmi zaujala už od začiatku a rozhodne ma nesklamala. Je to skvelé dielo a zážitok z neho je umocnený faktom, že je podľa skutočnej udalosti. V preklade sa určite nájdu nejaké nezrovnalosti, ale nemyslím si, že je to problém. Niektoré veci sa doslovne nedajú preložiť. Každopádne je táto kniha(podľa môjho názoru)úžasné dielo a teším sa na jeho filmové prevedenie. Nemyslím si ale, že sa vyrovná knihe.
PS: Rozhodne ODPORÚČAM!
Čítať viac
L.
Neoverený nákup
2.9.2016
Preklad...
Zaujimava tema,vynimocny pribeh.

Aktualne som na zaciatku 3.kapitoly, ale uz som si vsimol, ze pokrivkava preklad odbornych terminov, frazeologia medzi posadkou a sluzbami riadenia letovej prevadzky a preklad prevadzkovych postupov ( napr. s.14 - vzdusna premavka - spravne ma byt letecka prevadzka,s.31 - pri vzlete je "checked" prelozene ako "sedi" , s.30 - pri vycviku noveho pilota ho pocas letu instruktor " nesprevadza" , taktiez nie je vhodny preklad "dozorujuci instruktor" ). Toto vsak pripisujem odbornemu spolupracovnikovi, nez prekladatelke, bohuzial to znizuje hodnotu knihy, ktorej tema ma obrovsky citatelsky potencial .
Čítať viac
Neoverený nákup
22.8.2016
Názor čitateľa
Dobry den,
mohli by ste tiez uviest, kto robil preklad knihy do slovenskeho jazyka? Je to super kniha a zaujimava tema. Skvele je, ze ide von vtedy ked film.
Čítať viac
Jozef Klinga
Overený zákazník
23.8.2016
Názor čitateľa
Prekladala Emília Perez (pozeral som na tiráži), veľmi talentovaná prekladateľka - kniha sa číta jedna radosť :) Čítať viac

Autori

Čítať viac

Vydavateľstvo Citadella

Čítať viac

„Ale ja nie som len zbierka symptómov. Nehoda mizerných rodičov a ešte miernejších chemických spojení. Nie som problém. Nie som diagnóza. Nie som choroba. Nie som niečo, čo sa dá zachrániť. Som človek.“

Všetky skvelé miesta - Jennifer Niven, 2015
Všetky skvelé miesta
Jennifer Niven