Päť hviezdičiek pre teba - Charlotte Lucas, Ikar, 2020

14,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Päť hviezdičiek pre teba

Zbavte sa lží, ktoré vás spútavajú, a sloboda je vaša

Konrad Michaelsen má veľmi jednoduchý recept na príjemný život: stačí sa dôsledne vyhýbať všetkému negatívnemu. Ignoruje správy, nepočúva smutné pesničky, nepozerá vojnové filmy... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2020
424 strán
6 hodín čítania

Konrad Michaelsen má veľmi jednoduchý recept na príjemný život: stačí sa dôsledne vyhýbať všetkému negatívnemu. Ignoruje správy, nepočúva smutné pesničky, nepozerá vojnové filmy... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

14,90 €

U dodávateľa 1 ks
Posielame do 4 – 5 dní

Dostupné v 30 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

Konrad Michaelsen má veľmi jednoduchý recept na príjemný život: stačí sa dôsledne vyhýbať všetkému negatívnemu. Ignoruje správy, nepočúva smutné pesničky, nepozerá vojnové filmy. Živí sa písaním internetových recenzií – objednávatelia mu radi zaplatia za dobré hodnotenie. Lenže Konrad si aj v súkromí zvykol všetko hodnotiť, udeľovať hviezdičky – šikovnej pokladníčke v obchode, neochotnej servírke v kaviarni... Zdrvujúcej kritike sa nevyhne ani nová triedna učiteľka jeho trinásťročnej dcéry Mathildy.
Pia Flemmingová je pekná, no mladá a neskúsená, zaslúži si teda nanajvýš dve z piatich hviezdičiek. Keď sa o tom Pia náhodou dozvie, rozhodne sa, že Konrada vytrestá, hoci žiačkin otec jej je čoraz sympatickejší. V triede musí riešiť problém – decká začali šikanovať spolužiaka, ktorý je trochu iný. Pia si nevie rady, ale Konrad dostane skvelý nápad. Možno aj za päť hviezdičiek!
Čítať viac
Originálny názov
Fünf Sterne für dich
Počet strán
424
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×205 mm
Hmotnosť
471 g
ISBN
9788055171920
Rok vydania
2020
Naše katalógové číslo
712239
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
Ikar
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Päť hviezdičiek pre teba - Charlotte Lucas, Ikar, 2020
Počkajte si na happy end - Charlotte Lucas, Ikar, 2019
18,90 €
Ušetríte 9,90 €

Hodnotenia

4,0 / 5

6 hodnotení

2
3
0
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

9.10.2023
Pre mňa opäť kniha, ktorú budem ďalej odporúčať mladým, hlavne tínedžerom. Samozrejme neurazí ani dospelého, avšak nečakajte nejaké veľké dielo. Ozaj kniha, ktorá je vhodná na chatu alebo dovolenku, kde vám ani ruch okolo nebude vadiť. Dej je rýchly, možno aj až príliš (hlavne ľúbostná zápletka na pozadí), ale hlavná téma šikanovania je vykreslená super a opäť v aktuálnom období, čo pomôže sa ztotožniť mladým. Čítať viac
Moni (@papierove_pribehy)
Neoverený nákup
15.3.2021
Ani sem, ani tam
Charlotte Lucasová si ma získala knižkou ,,Počkajte si na happyend”, preto som mala vysoké očakávania aj od jej najnovšieho príbehu. Ten bol však v mnohých ohľadoch iný a prekvapivý.

Celý vyše štyristostranový román sa sústreďuje na siedmu triedu nemeckého gymnázia a jej boj so šikanou. Autorka pokazuje na to, aké dôležité je tento problém vnímať a riešiť a prostredníctvom žiakov realisticky zobrazuje, ako sa už v mladom veku dokážu vzájomne osočovať, nenávidieť a ubližovať si. V epicentre tohto chaosu stojí mladá triedna učiteľka Pia, znudený učiteľ pán Wohlfahrt a zástupca rodičov Konrad. Ich spôsoby boja proti šikane sú rôzne. Azda najväčší kontrast vidno v prístupe učiteľov. Zatiaľ čo Pia vymýšľa spôsob, ako šikanu v triede zničiť, pán Wohlfahrt ju ignoruje či máva nad ňou rukou.

V knižke sa popri tomto deji tiahne aj romantická linka (napovedá jej už len to, že na celý príbeh nahliadame z pohľadu Pie a Konrada), avšak celá táto dejová linka je v úzadí, do trištvrte knihy sa vôbec nerozvíja. Pozornému učiteľovi neujde, že zámer autorky je tieto postavy ,,dať dokopy", avšak dej tomu nenapovedá, a preto ma rýchly spád romantickej zápletky ku koncu knihy akosi nepresvedčil. Neraz som dokonca mala pocit, že celá romantická dejová linka je v príbehu ,,nasilu", akoby ju tam autorka potrebovala zakomponovať, aby bola knižka stále zaradená medzi romantického knihy pre ženy, no vyznela umelo, nepresvedčivo, až zbytočne.

Postavy spočiatku vyzerali zaujímavo. Pia bola typická, ambiciózna mladá učiteľka, ktorá veľmi chcela, aby v jej triede vládol poriadok a kamarátska atmosféra. Konrad bol uzavretý rodič, no so zaujímavým povolaním: živil sa písaním recenzií na všelijaké produkty. Potrebujete, aby niekto napísal kladnú recenziu na kávovar, kulmu alebo mobil? Kontaktuje Konrada. Na druhej strane treba z postáv spomenúť ešte tiež typického znudeného profesora pán Wohlfahrta s veľkým egom a nechýba ani riaditeľ školy, horlivý riešiť všetky problémy. Aspoň tak naoko.

Lucasová do deja zakomponovala aj tajomstvo, no v závere príbehu ho čitateľovi odhalí prirýchlo a nevenuje mu dostatočný priestor. Predstavte si to takto: Od začiatku románu sledujete flashbacky do minulosti, netušíte, čo sa stalo, cca štyristostrán vás autorka naťahuje a napokon to príde... Bum! A viete, čo následne urobí? Preskočí podstatnú časť rovno na epilóg.

Celkom ma to mrzí, pretože Lucasová píše pútavo, jej knižky nie sú iba romantickým tliachaním, ale prinášajú hlbšie posolstvo, no tento príbeh bol príliš rozťahaný, zbytočne dlhý, miestami nudný a chýbala mu tá podstatná ingrediencia, ktorá by ma prinútila nepustiť knižku z ruky.
Čítať viac
Neliss
Neoverený nákup
23.4.2020
Super oddychovka
Autorka nás tentoraz vzala do školského prostredia a okrem postupne sa rozvíjajúcej romantiky zaostrila prostredníctvom Pie na učiteľské povolanie, šikanu či vzťahy v triede. Konrad je zase raz typický svojrázny hrdina, ktorý si prešiel značnou traumou. Osobne ma postavy i zvolené prostredie bavili a páčila sa mi aj zápletka a postupný nástup romantiky. Škoda, že sa v druhej polovici autorka nechala uniesť a určité situácie pôsobili zbytočne prehnane a nepravdepodobne. Napriek nedokonalostiam však ide o dobre napísané, veselé oddychové čítanie. Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac
Kúpte spolu
Päť hviezdičiek pre teba - Charlotte Lucas, Ikar, 2020
Počkajte si na happy end - Charlotte Lucas, Ikar, 2019
18,90 €
Ušetríte 9,90 €

„Všetko sa vždy začína a končí pravdou.“