Nerozlučné - Simone de Beauvoir, Odeon CZ, 2021

11,40 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Nerozlučné - Simone de Beauvoir, Odeon CZ, 2021
Čítaná
Nerozlučné - Simone de Beauvoir, Odeon CZ, 2021

Nerozlučné
Čítaná

Teprve po 66 letech od svého napsání se dočkala vydání autobiografická novela z pera slavné představitelky existencialismu a feminismu ve francouzské literatuře, Simone de... Čítať viac

Vydavateľstvo
Odeon CZ, 2021
144 strán
2 hodiny čítania

Teprve po 66 letech od svého napsání se dočkala vydání autobiografická novela z pera slavné představitelky existencialismu a feminismu ve francouzské literatuře, Simone de Beauvoir. Autorka svůj příběh považovala za příliš „intimní“, než aby jej... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

Teprve po 66 letech od svého napsání se dočkala vydání autobiografická novela z pera slavné představitelky existencialismu a feminismu ve francouzské literatuře, Simone de Beauvoir. Autorka svůj příběh považovala za příliš „intimní“, než aby jej publikovala. Vypráví v něm o hlubokém přátelství dvou dívek, které sdílejí dramata svých prvních milostných vzplanutí, ale spojuje je i odpor ke společenským konvencím a tradiční ženské roli v životě.
Kniha přichází ke čtenářům s předmluvou adoptivní dcery autorky Sylvie Le Bon de Beauvoir a rovněž s množstvím autentických fotografií.
Čítať viac
Počet strán
144
Väzba
pevná väzba
Rozmer
135×205 mm
Hmotnosť
268 g
Rok vydania
2021
Edícia
Knihovna klasiků
Naše katalógové číslo
1431515
Jazyk
čeština
Preklad
Pôvod
Francúzsko
Vydavateľstvo
Odeon CZ
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,5 / 5

4 hodnotenia

2
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

2
Děti nade vše - Delphine de Vigan, 2021
Práve čítam
Děti nade vše

IG: @literarni_zasivarna Káva, hudba, knihy. Tři věci, bez kterých bych nepřežila. Miluji vlastně umění celkově, od architektury po grafický design. Jsem spíše samotář, ale zároveň miluju lidi, čas strávený s přáteli s kvalitním vínem a debaty nad vším možným i nemožným. Praha je moje láska a už v ní tak napůl žiji, což je vlastně můj splněný sen. Nejradši se procházím uličkami v centru a posedávám v kavárně s dobrou kávou. V literatuře se zaměřuji víc na klasiky. Preferuji spíš vážnější knihy, happyend není úplně pro mě. Realismus vede. Fascinuje mě ruská literatura, ale miluji i Francouze. Zbožňuji zkrátka vše, co má osobnost, ať už jde o místa, umění, či o lidi. A taky kočky.

Natálie Příhodová
Overený zákazník
20.9.2021
Neskutečně dojemný příběh popsaný na poměrně pár stránkách. Ani bych nevěřila, že se dá láska k nejlepší přítelkyni takto popsat slovy. Ale vy to cítíte. Vy přesně víte, jak se tyto dvě nerozlučné ženy cítily. Prožíváte jejich zoufalství. Cítíte jejich vzájemné pouto.

V Nerozlučných se neodehrává nijak složitý příběh. Knihu přečtete jak nic, ale vyvolá ve vás pocity, které vám budou drásat nervy a které ve vás zanechají nesmazatelnou stopu.
Čítať viac
22

Som knihomoľka už od dôb, čo viem čítať. :) Počas detstva som prečítala najmä mnoho klasiky, ktorá ostala v mojom srdci až doteraz. V tínedžerskom veku som začala čítať aj modernú literatúru mnohých žánrov. :)

Mária Sadecká
Overený nákup
21.7.2021
Výborné čítanie aj po toľkých rokoch
Mala som veľkú radosť, že vydali túto knihu, pretože o Simone de Beauvoir som si vždy chcela viac prečítať. Kniha je doplnená autentickými fotkami osôb ale aj listov, ktoré si Simone posielala so Zazou a preklad je fenomenálny. Mená postáv sú však v knihe zmenené. Kniha je veľmi útla, ale chytila ma silno za srdce, pretože ide o smutný a nervy drásajúci príbeh. Z príbehu vyplývajú isto ponaučenia aj do dnešnej doby... Štýl písania je veľmi príjemný a kniha sa dobre a plynulo číta, určite odporúčam! Čítať viac

Simone de Beauvoir

Čítať viac

„Namaľoval si nejakého hrozne čierneho čerta na stenu a uteká pred ním. No dobre. Ľudia sa všelijako bláznia. Či ja nevyvádzam sprostosti? Ono maľovaný čert sa trochu ošúcha, a vtedy hneď sa uvidí, že nie je ozajstný.“

Zobrané spisy zväzok II - Jozef Cíger Hronský, 2005
Zobrané spisy zväzok II
Jozef Cíger Hronský