Poklady sveta 6 - Kolektív autorov, Ikar, 2002

23,87 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Poklady sveta 6 - Kolektív autorov, Ikar, 2002
Čítaná
Poklady sveta 6 - Kolektív autorov, Ikar, 2002

Poklady sveta 6
Čítaná

  • Autorský kolektív

Hoci človek významne zasiahol do života našej planéty, ešte vždy sú na nej miesta, kde sa dá sledovať, ako sa menila po milióny rokov. Takéto zmeny možno objaviť napríklad v... Čítať viac

Séria
Poklady sveta
Vydavateľstvo
Ikar, 2002
Počet strán
216

Hoci človek významne zasiahol do života našej planéty, ešte vždy sú na nej miesta, kde sa dá sledovať, ako sa menila po milióny rokov. Takéto zmeny možno objaviť napríklad v kanadskom Parku dinosaurov alebo na Galapágoch,... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Slovenčina

23,87 €

Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

   Hoci človek významne zasiahol do života našej planéty, ešte vždy sú na nej miesta, kde sa dá sledovať, ako sa menila po milióny rokov. Takéto zmeny možno objaviť napríklad v kanadskom Parku dinosaurov alebo na Galapágoch, kde žijú fosílne druhy živočíchov, obrovské korytnačky. Ale človek ukázal, že vie byť starostlivý a ohľaduplný k prírode. A tak ešte i dnes putujú obrovské stáda zvierat v tanzánijskom Národnom parku Serengeti alebo nad ekvádorskými vrchmi v parku Sangay majestátne krúži kondor golierikatý. Človek zanechal na zemi stopy stopy, ktoré svedčia o jeho vyspelosti a kultúre v španielskej Cuence a Valencii, v benediktínskom opátstve v maďarskej Pannonhalme, v Pching Jao, kde sa nachádzajú najimpozantnejšie a najlepšie zachované mestské hradby v Číne, v estónskom Tallinne, vo francúzskom opevnenom meste Carcassonne s najlepšie zachovaným stredovekým mestským súborom v Európe, v talianskych mestách Modena, Padova, Turín či v chorvátskom Trogire. Takéto pamiatky vznikali niekedy celé generácie a tvorili kulisu ľudstva od jeho zrodu, a preto sa právom stali svetovým kultúrnym dedičstvom a dostali sa pod záštitu UNESCO. My sa môžeme vydať na ich prehliadku kedykoľvek na stránkach fantastického radu šiestich kníh. Pôjdeme podľa máp lokalít, dátumov, faktov i živých textov a sprievodcami nám budú tí najpovolanejší – vynikajúci spisovatelia, publicisti a vedci.



Z pamiatok v tomto zväzku vyberáme:

Laponsko, Macquarieho ostrovy, staré mesto Tallinnu, budova a kráľovský park v Greenwichi, archeologické náleziská v Agrigente, Villa romana del Casale, kultúrna krajinná oblasť na pobreží Amalfi, archeologické náleziská v Pompejach, Herculaneu a Torre Annunziata, Národný park Mount Kenya, historické mesto Trogir, historické mestské jadro Rigy, pevnosť Rohtas, mesto Toruň, Grand´ Place/Grote Markt v Bruseli, klasický Weimar, historické pamiatky starého cisárskeho mesta Nara, námorný prístav v Karlskrone, archeologické náleziská v Tróji.
Čítať viac
Počet strán
216
Väzba
pevná väzba
Rozmer
275×295 mm
Hmotnosť
1429 g
Rok vydania
2002
Naše katalógové číslo
1281365
Jazyk
slovenčina
Séria
Poklady sveta
Vydavateľstvo
Ikar
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

4 hodnotenia

4
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Päť minút. Toľko stačí na to, aby sa vám zrútil svet.“

Končí sa to nami - Colleen Hoover, 2022
Končí sa to nami
Colleen Hoover