Fotografie (rozhodující momenty) - Joe McNally, Zoner Press, 2008

22,06 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Fotografie (rozhodující momenty)

Rady, doporučení, příběhy a inspirace od jednoho z předních světových fotografů

Kniha o fotografii, která je skvělou obrazovou pulikací a učebnicí zároveň... Čítať viac

Vydavateľstvo
Zoner Press, 2008
Počet strán
262

Kniha o fotografii, která je skvělou obrazovou pulikací a učebnicí zároveň... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

Viac o knihe

Kniha o fotografii, která je skvělou obrazovou pulikací a učebnicí zároveň.
Joe McNally ve své knize spojuje skvělé fotografie s velmi praktickými informacemi, tipy a triky, které můžete využít pro svou vlastní fotografickou praxi. Joe je buď v terénu, kde fotí celebrity, politiky, umělce, sportovce, ale i prosté lidi z celého světa pro velké světové časopisy, nebo se věnuje výuce, především svícení a portrétní fotografii. Tyto workshopy jsou většinou rezervované pro velmi omezený počet fotografů. Vy se k nim dnes můžete přidat a naučit se některé z technik, které Joe vyučuje na svých přednáškách a seminářích, a to způsobem, který je typický i pro jeho "živé" přednášky.

Co dělá tuto knihu unikátní, je něco, co by se dalo označit jako "výukový trojúhelník". Joe napřed vystihne podstatu v jedné charakteristické větě, která často začíná slovy:" To mi tak jednou redaktor National Geographic řekl..." a potom se s vámi podělí o jeden ze svých triků, které by jinak člověk nezískal bez toho, že stráví velkou část žiota za hledáčkem fotoaparátu. A na protilehlé straně knihy najdete některou z jeho skvělých fotografií, která výstižně charakterizuje popisovanou techniku.

Preklad: Mgr. Tomáš Paleček
Čítať viac
Počet strán
262
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
227×228 mm
Hmotnosť
680 g
ISBN
8074130052
Rok vydania
2008
Naše katalógové číslo
53572
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Zoner Press
Originálny názov
MOMENT IT CLICKS, THE: PHOTOGRAPHY SECRETS FROM ONE OF THE WORLD´S TOP SHOOTERS
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

11 hodnotení

11
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Matej Bajzik
Overený zákazník
28.12.2012
Názor čitateľa
Nieje to knizka z ktorej by ste sa naucili viac o fotografovani, svieteni ci photoshope je to knizka plna pribehov jedneho muza. Ale zhltnete ju na posedenie Čítať viac

Recenzie, kritiky

Keď som pred mnohými rokmi začal fotografovať, internet neexistoval a v kníhkupectve ste mali problém zohnať knihu o fotografovaní. Dnes sú začínajúci fotografi zaplavení desiatkami titulov. Mnohé z nich písali asi absolventi základného kurzu fotografovania
a ich výpovedná hodnota je nulová, ba dokonca narobia viac škody ako osohu.

Kniha, ktorú vám predstavím patrí ale k tým z kategórie "tú musím mať". Prečítal som snáď všetko, čo sa fotografovania týka, preliezol som antikvariáty, kupoval si časopisy, knihy, "brousoval" internetom a nie je veľa nových publikácii, ktoré by ma skutočne zaujali.
Technickými novinkami začínam byť presýtený, tradičné fotografické postupy mám naštudované. V knihe od Joa McNallyho som našiel to, čo som hľadal. Výpoveď uznávaného fotografa o tom, ako vznikli niektoré jeho fotografie. Kniha nie je o tom, aký fotoaparát, či objektív použil, alebo akú mal nastavenú clonu a čas. Kniha je o jeho myšlienkových pochodoch, hľadaní, improvizácii, pripravenosti, ale aj o šťastí a náhode.

Joe ukazuje, že skôr ako technické vybavenie, nám chýba fantázia, kreativita a schopnosť improvizovať. Za jeho slovami je poznať viac než 30 ročnú prax vo fotografovaní pre renomované časopisy, akými sú Times, National Geographic, Life, či Sport Illustrated. Známy je aj spoluprácou s firmou Nikon, pre ktorú nafotil mnoho ilustračných fotografii do prospektov a zároveň je aj veľkým propagátorom CLS systému (kreatívna spolupráca systémových bleskov), ku ktorej natočil aj výborné video. Ale to už trochu odbieham od témy.

(...)

Karol Srnec

Celú recenziu nájdete na stránke ePhoto.sk

„Myslela som si, že každý kráčame po vopred určenom priamom chodníku - ale vyzerá to tak, že nie je vôbec žiaden chodník. Samotné kráčanie je tým chodníkom.“

Perelandra - C.S. Lewis, 2016
Perelandra
C.S. Lewis