Daňový špeciál 3/2013, Poradca podnikateľa, 2013

14,30 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Daňový špeciál 3/2013, Poradca podnikateľa, 2013
Daňový špeciál 3/2013, Poradca podnikateľa, 2013

Daňový špeciál 3/2013

Pre pokročilých daňových špecialistov

    Do 31. 1. 2013 boli sadzby úrokov z omeškania jednotné pre obchodné aj občianskoprávne vzťahy, od 1. 2. 2013 platia odlišné sadzby pre občianske právne vzťahy, vrátane... Čítať viac

    3. diel série
    Daňový špeciál 2013
    Vydavateľstvo
    Poradca podnikateľa, 2013
    Počet strán
    32

    Do 31. 1. 2013 boli sadzby úrokov z omeškania jednotné pre obchodné aj občianskoprávne vzťahy, od 1. 2. 2013 platia odlišné sadzby pre občianske právne vzťahy, vrátane spotrebných úverov a pre obchodné vzťahy... Čítať viac

    • Brožovaná väzba
    • Slovenčina

    14,30 €

    U dodávateľa
    Posielame do 12 – 17 dní

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024
    Daňový špeciál 3/2013, Poradca podnikateľa, 2013
    14,30 €

    Viac o knihe

    * Rubrika Aktuálne informácie
    Omeškanie v obchodno-záväzkových vzťahoch
    - Do 31. 1. 2013 boli sadzby úrokov z omeškania jednotné pre obchodné aj občianskoprávne vzťahy, od 1. 2. 2013 platia odlišné sadzby pre občianske právne vzťahy, vrátane spotrebných úverov a pre obchodné vzťahy. Vyššie uvedené má za následok nové nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 21/2013 Z. z., ktorým sa vykonávajú niektoré ustanovenia Obchodného zákonníka.

    * Rubrika Expert radí
    Tvorba a zúčtovanie rezerv
    - Rezervy sú záväzky s neurčitým časovým vymedzením alebo výškou, tvoria sa na základe zásady opatrnosti na riziká a straty. Tvorba rezerv súvisiaca s obstaraním majetku sa účtuje so súvzťažným zápisom na ťarchu príslušného účtu majetku. Tvorba rezervy na náklady sa účtuje na vecne príslušný nákladový účet, ku ktorému záväzok prislúcha. Zákonné rezervy sa účtujú sa na príslušných nákladových účtoch, na ktorých sa budú účtovať aj ostatné, tzv. nezákonné rezervy. Preto aj nákladové účty, nielen účet 323, je potrebné analyticky rozčleniť na tvorbu rezerv zákonných a ostatných rezerv.

    * Rubrika IFRS
    Nové IFRS a novelizované IAS v roku 2013
    - Informujeme o obsahu nových štandardov IFRS 13 – Reálna hodnota, IFRS 9 – Finančné nástroje: klasifikácia a oceňovanie, ktorý má nahradiť IAS 39 – Finančné nástroje: účtovanie a oceňovanie, IFRS 10 – Konsolidovaná účtovná závierka, ktorý čiastočne nahradil IAS 27, IFRS 11 – Spoločné dohody , resp. spoločné formy podnikania, IFRS 12 – Vykazovanie majetkovej účasti v iných účtovných jednotkách.

    * Rubrika Judikatúra ESD
    Predaj podniku v zmysle judikatúry Súdneho dvora EÚ
    - Článok 19 smernice Rady o spoločnom systéme DPH uvádza, že členské štáty môžu v prípade prevodu všetkých aktív alebo ich časti za úhradu alebo bezodplatne, alebo vo forme vkladu do spoločnosti usúdiť, že nedošlo k dodaniu tovaru a že sa príjemca považuje za právneho nástupcu predchodcu. Takáto úprava je transponovaná aj do slovenského zákona o DPH.

    Zdaňovanie dividend v štáte zdroja a rozhodovacia činnosť Súdneho dvora Európskej únie (JUDr. PhDr. Michal Kočiš)
    - Cieľom smernice Rady 2011/96/EÚ o spoločnom systéme zdaňovania uplatňovanom v prípade materských spoločností a dcérskych spoločností v rozličných členských štátoch je oslobodiť dividendy a iné prerozdelenie ziskov, ktoré sú vyplácané dcérskymi spoločnosťami ich materským spoločnostiam, od zrážkovej dane a vylúčiť dvojité zdanenie týchto príjmov na úrovni materskej spoločnosti.

    * Rubrika Správa daní
    Daňová politika a daňová ilúzia
    - Daňová politika je súhrn postupov, praktík, organizačných i riadiacich aktov k zdaňovaniu, je to cieľavedomá organizácia a riadenie celej daňovej sústavy v súlade s ekonomickými zámermi, cieľmi a úlohami štátu. Jej cieľom je predovšetkým zabezpečenie dostatočných príjmov do verejných rozpočtov, pričom nástrojom na realizáciu je daňová sústava.
    Čítať viac
    Počet strán
    32
    Väzba
    brožovaná väzba
    Rozmer
    210×297 mm
    Hmotnosť
    89 g
    ISBN
    8584113057677
    Rok vydania
    2013
    Naše katalógové číslo
    152250
    Jazyk
    slovenčina
    3. diel série
    Daňový špeciál 2013
    Vydavateľstvo
    Poradca podnikateľa
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčila kniha vám?

    „Namaľoval si nejakého hrozne čierneho čerta na stenu a uteká pred ním. No dobre. Ľudia sa všelijako bláznia. Či ja nevyvádzam sprostosti? Ono maľovaný čert sa trochu ošúcha, a vtedy hneď sa uvidí, že nie je ozajstný.“

    Zobrané spisy zväzok II - Jozef Cíger Hronský, 2005
    Zobrané spisy zväzok II
    Jozef Cíger Hronský