Vojnová kronika (2/2014), Múzeum SNP, 2014

6,19 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Vojnová kronika (2/2014), Múzeum SNP, 2014
Vojnová kronika (2/2014), Múzeum SNP, 2014

Vojnová kronika (2/2014)

spoločnosť, politika, armáda, kultúra

    Vojnová kronika č. 2/2014 prináša na 72 plnofarebných stranách zamyslenie sa nad tým, prečo si súčasná slovenská spoločnosť i politika pripomína ako významný... Čítať viac

    2. diel série
    Vojnová kronika 2014
    Vydavateľstvo
    Múzeum SNP, 2014
    Počet strán
    72

    Vojnová kronika č. 2/2014 prináša na 72 plnofarebných stranách zamyslenie sa nad tým, prečo si súčasná slovenská spoločnosť i politika pripomína ako významný... Čítať viac

    • Brožovaná väzba
    • Slovenčina
    Vypredané

    Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024

    Viac o knihe

    Vojnová kronika č. 2/2014 prináša na 72 plnofarebných stranách zamyslenie sa nad tým, prečo si súčasná slovenská spoločnosť i politika pripomína ako významný medzník svojich moderných dejín Slovenské národné povstanie z roku 1944 a nie existenciu Slovenského štátu v rokoch 1939-1945. Následne sa v dvoch článkoch - o postupe 18. SS divízie Horst Wessel do centra Povstania a naopak o odpore povstaleckých vojsk na Poľane ešte aj po oficiálnom vojenskom ukončení SNP - vrátime ešte k problematike Povstania, ktorého 70. výročie sme si v roku 2014 pripomínali.

    Nová Vojnová kronika ponúka tiež analýzu vzťahu povojnovej slovenskej spoločnosti a židovskej komunity, syntetický pohľad na postoje a aktivity legionárov počas II. svetovej vojny a najmä interesantnú odpoveď na tvrdenie o účasti komunistického lídra Gustáva Husáka na propagandistickom "zájazde" k miestam boľševických represií na Nemcami dobytých sovietskych územiach, konkrétne v Katyni.

    Rubrika Profily prináša vojnové životopisy veliteľa francúzskych bojovníkov v SNP De Lanurienna a partizánskeho veliteľa Kukorelliho, resp. pripomenutie si stých narodenín Imricha Kružliaka. A samozrejme nechýba ani záverečné predstavenie zaujímavých militárií (horský kanón vz. 15, zimná čiapka žandárstva) a k vojne sa viažucich predmetov zo zbierok Múzea SNP, pričom ukáže osobu Fedora Klimáčka ako výtvarníka a tiež v pozícii zástupcu veliteľa delostreleckej batérie v Povstaní.
    Čítať viac

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    5,0 / 5

    1 hodnotenie

    1
    0
    0
    0
    0

    Ako sa páčila kniha vám?

    „Človek nesmie nenávidieť nič okrem večnosti.“

    Žiadne umenie - Péter Esterházy, 2009
    Žiadne umenie
    Péter Esterházy