Banská Bystrica / Poézia svetla / The Poetry of Light - Eduard Genserek, Zoom Creative, 2021

25,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Banská Bystrica / Poézia svetla / The Poetry of Light

Za živa v Bystrici, po smrti v nebi. Už po stáročia sa každé ráno prebúdza mesto do neopakovateľnej atmosféry. Prvé ranné slnečné lúče dopadajú na hrdo sa týčiace bystrické... Čítať viac

Vydavateľstvo
Zoom Creative, 2021
Počet strán
180

Za živa v Bystrici, po smrti v nebi. Už po stáročia sa každé ráno prebúdza mesto do neopakovateľnej atmosféry. Prvé ranné slnečné lúče dopadajú na hrdo sa týčiace bystrické veže. Veže, ktoré dotvárajú kolorit Banskej Bystrice ako niekdajšieho... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina, angličtina
27,00 €

25,99 €

-4 %
U dodávateľa 2 ks
Posielame do 4 – 5 dní

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024
Banská Bystrica / Poézia svetla / The Poetry of Light - Eduard Genserek, Zoom Creative, 2021
25,99 €

Viac o knihe

Za živa v Bystrici, po smrti v nebi.

Už po stáročia sa každé ráno prebúdza mesto do neopakovateľnej atmosféry. Prvé ranné slnečné lúče dopadajú na hrdo sa týčiace bystrické veže. Veže, ktoré dotvárajú kolorit Banskej Bystrice ako niekdajšieho starobylého baníckeho mesta. Mesta, ktoré žije svojou výnimočnosťou a dýcha históriou na každom rohu.

Zachovalé chrámy, veže, hradby a meštianske domy sú trvalým klenotom našich dejín. Príbehy z minulosti sú zaznamenané nielen v kamenných múroch budov. Cítiť ich pri prechádzkach tajomnými uličkami mesta, ktoré sa každý deň vynímajú v poézií svetla. Aj keď metropola stredného Slovenska prešla od svojho vzniku výraznými zmenami, svoje genius loci si zachovala dodnes.

Sugestívnym pohľadom na Banskú Bystricu, vyobrazenú na čiernobielych fotografiách, je snahou zachytiť memento dávnych čias cez hru svetla a tieňov až do dnešnej podoby. Aj keď stáročia poznačili vývoj a smerovanie osídlia pod Urpínom, dodnes je nasiaknuté svojou minulosťou.

Prevediem Vás nielen históriou, ale aj súčasnými náladami tohto jedinečného mesta v srdci Slovenska, ktoré si pre svoju krásu okamihu právom zaslúžilo označenie Perla Slovenska.

EDUARD GENSEREK
Čítať viac
Počet strán
180
Väzba
pevná väzba
Rozmer
210×210 mm
Hmotnosť
838 g
ISBN
9788097177027
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1112409
Jazyk
slovenčina, angličtina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Zoom Creative
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„V prírode je vlastne niečo neobvyklé iba inou formou prejavu obvyklého“

Kulový blesk - Liou Cch´-Sin, 2019
Kulový blesk
Liou Cch´-Sin