Revolúcia pracovného času - Ján Košč, EQUILIBRIA, 2021

19,36 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Revolúcia pracovného času

alebo Mýty a fakty o jeho skracovaní

O Slovákoch sa hovorí, že sú srdeční, priateľskí a – pracovití. Položili ste si už otázku, ako veľmi? Pracujú Slováci málo alebo veľa? A ako súvisí produktivita ich práce s... Čítať viac

Vydavateľstvo
EQUILIBRIA, 2021
Počet strán
170

O Slovákoch sa hovorí, že sú srdeční, priateľskí a – pracovití. Položili ste si už otázku, ako veľmi? Pracujú Slováci málo alebo veľa? A ako súvisí produktivita ich práce s odpracovanými hodinami? Môžeme si dovoliť skracovať pracovný čas bez... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

19,36 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 19 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

O Slovákoch sa hovorí, že sú srdeční, priateľskí a – pracovití.

Položili ste si už otázku, ako veľmi? Pracujú Slováci málo alebo veľa? A ako súvisí produktivita ich práce s odpracovanými hodinami? Môžeme si dovoliť skracovať pracovný čas bez znižovania miezd? Ako to naozaj s našou pracovitosťou je a prečo máme o slovenských zamestnancoch a zamestnávateľoch celkom mylné predstavy? Vďaka tejto knihe sa namiesto mýtov dozviete reálne fakty.

Skracovaním pracovného času sa Slovensko zaoberá už dlho, a aj preto o ňom koluje toľko mýtov. Zamestnancov strašia znižovaním miezd, zamestnávateľov zasa nedostatkom zamestnancov a krachovaním firiem. Z každej strany počujete námietky o počte dní dovolenky či nemocenskej, ktoré majú dokázať, že Slováci už dnes pracujú málo. Tieto tvrdenia sú však zavádzajúce a nepravdivé.

Sociálno-ekonomický analytik Ján Košč túto problematiku spracoval a vsadil aj do medzinárodného kontextu. Revolúcia pracovného času ponúka nielen popis aktuálneho legislatívneho nastavenia pracovného času, ale aj jeho historický vývoj.

V knihe okrem iného nájdete odpoveď na otázku, kedy sa z workoholizmu stala civilizačná choroba a dozviete sa o experimentoch so skracovaním pracovného času, ktoré vedú k vyššej produktivite, menšej chybovosti, lepšiemu zdraviu i k zmierňovaniu klimatických zmien.
Čítať viac
Počet strán
170
Väzba
pevná väzba
Rozmer
163×235 mm
Hmotnosť
480 g
ISBN
9788081432880
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
985229
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
EQUILIBRIA
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Peter
Neoverený nákup
29.8.2021
Skvelé zhrnutie problematiky skracovania pracovného času
Autor sa na problematiku pozrel naozaj komplexne, od histórie, cez súčasné nastavenie pracovného času (množstvo grafov a tabuliek s údajmi a medzinárodnými porovnaniami) až po dôvody prečo pracovný čas skracovať (ekológia/klimatická zmena, produktivita, priemysel 4.0, zdravie obyvateľstva), až po aktuálne prípadové štúdie z firiem a krajín, kde už k skracovaniu pracovného času došlo.

Túto knihu považujem za jednu z najdôležitejších kníh, ktoré na Slovensku vyšli - dôležitú pre vecnú a argumentami podloženú diskusiu o skracovaní pracovného času.

Autor vyvracia aj mnohé mýty, ako sú tvrdenia o tom, že po skrátení pracovnej doby sa bude menej zarábať, že dôjde ku kolapsu ekonomiky a firiem, atď.
Čítať viac

Vydavateľstvo EQUILIBRIA

Čítať viac

„Známkou nezrelého človeka je, že chce za niečo vznešene zomrieť, kým známkou zrelého človeka je, že chce pre niečo pokorne žiť. “

Kto chytá v žite - J.D. Salinger, 2019
Kto chytá v žite
J.D. Salinger