Trnava a okolie z neba - Bohuš Schwarzbacher, CBS, 2020

17,47 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Trnava a okolie z neba - Bohuš Schwarzbacher, CBS, 2020
Čítaná
Trnava a okolie z neba - Bohuš Schwarzbacher, CBS, 2020

Trnava a okolie z neba
Čítaná

Trnava and Its Surroundings From Heaven

Trnava – prvé privilegované slobodné kráľovské mesto. Týmto prvenstvom sa pýši Trnava od roku 1238. Mimoriadne zachované stredoveké opevnenie a majestátna renesančná mestská... Čítať viac

Vydavateľstvo
CBS, 2020
Počet strán
144

Trnava – prvé privilegované slobodné kráľovské mesto. Týmto prvenstvom sa pýši Trnava od roku 1238. Mimoriadne zachované stredoveké opevnenie a majestátna renesančná mestská veža strážia a kraľujú celému mestu. . Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Slovenčina, angličtina

17,47 €

Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Umenie podnikať - Ivica Ďuricová,Miriama Polohová, Simona Kubán a kolektív, SCR, 2024
Trnava a okolie z neba - Bohuš Schwarzbacher, CBS, 2020
17,47 €

Viac o knihe

Trnava – prvé privilegované slobodné kráľovské mesto. Týmto prvenstvom sa pýši Trnava od roku 1238. Mimoriadne zachované stredoveké opevnenie a majestátna renesančná mestská veža strážia a kraľujú celému mestu. Zo starobylých uličiek dodnes dýcha atmosféra jedného z najvýznamnejších uhorských miest. Avšak nie je to len najdlhšia história spomedzi miest, ktorá dodáva Trnave iskru jedinečnosti. Trnavu zdobí aj množstvo kostolov, vďaka ktorým si vyslúžila pomenovanie „malý Rím“. Pozorne načúvajte starobylým múrom Baziliky sv. Mikuláša či Katedrály sv. Jána Krstiteľa, ktoré v sebe ukrývajú množstvo príbehov.

Korunu nad celým regiónom tvoria Malé Karpaty. Osobitným šarmom oplývajú starobylé zrúcaniny hradov, ukryté v ich lesoch. Hlavnou úlohou hradov Ostrý Kameň a Dobrá Voda bola kedysi ochrana dôležitej cesty z Trnavy na Záhorie a na Moravu. Časy najväčšej slávy už majú síce dávno za sebou, no podmanivé výhľady tu na vás čakajú stále. Najväčší historický skvost sa však nachádza pod Malými Karpatmi v obci Smolenice. Je ním pôvabný Smolenický zámok.

Okolie Trnavy je však aj regiónom vína. Tradícia výroby vína je tu hlboko zakorenená. Už oddávna sa v miestnych vinohradoch a pivničkách vyrábali a ochutnávali lahodné vína. Nie je preto prekvapením, že najslávnejšie vinárstva Slovenska sídlia práve tu. Ochutnať víno priamo tam, kde sa zrodilo a kde mu skúsený vinár vdýchol srdce i dušu a kde vám rozpovie jeho úžasný príbeh, je jedinečný zážitok.

V tomto kraji sa však nachádza aj mnoho iných, menej známych miest, ktoré stoja za spoznanie. A keďže človek je tvor zvedavý, čaro nepoznaného sľubuje naozaj jedinečný zážitok.
Čítať viac
Počet strán
144
Väzba
pevná väzba
Rozmer
175×255 mm
Hmotnosť
810 g
Rok vydania
2020
Edícia
Slovensko z neba
Naše katalógové číslo
1345861
Jazyk
slovenčina, angličtina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
CBS
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Každá žena objasňuje muža, ktorý ju miluje, a naopak: on objasňuje jej charakter. “

Roviny života - Julian Barnes, 2014
Roviny života
Julian Barnes