Romány - Václav Pankovčín, Fero Guldan (ilustrátor), Koloman Kertész Bagala, 2019

10,50 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Romány - Václav Pankovčín, Fero Guldan (ilustrátor), Koloman Kertész Bagala, 2019
Čítaná
Romány - Václav Pankovčín, Fero Guldan (ilustrátor), Koloman Kertész Bagala, 2019

Romány
Čítaná

Zdržíte sa v Linárese?

V 3. zväzku súborného diela talentovaného Václava Pankovčína sú zaradené jeho dve posledné knihy zo študentského i nemocničného prostredia v Bratislave a rukopis románu z... Čítať viac

3. diel série
Súborné prozaické dielo Václava Pankovčína
Vydavateľstvo
Koloman Kertész Bagala, 2019
512 strán
7 hodín čítania

V 3. zväzku súborného diela talentovaného Václava Pankovčína sú zaradené jeho dve posledné knihy zo študentského i nemocničného prostredia v Bratislave a rukopis románu z pozostalosti Lináres, ktorý sa odohráva na vidieku východného Slovenska... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Slovenčina

10,50 €

Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024
Romány - Václav Pankovčín, Fero Guldan (ilustrátor), Koloman Kertész Bagala, 2019
10,50 €

Viac o knihe

V 3. zväzku súborného diela talentovaného Václava Pankovčína sú zaradené jeho dve posledné knihy zo študentského i nemocničného prostredia v Bratislave a rukopis románu z pozostalosti Lináres, ktorý sa odohráva na vidieku východného Slovenska. Ilustrácie Fero Guldan.

Súborné prozaické dielo Václava Pankovčína vyšlo v troch zväzkoch: 1. Marakéš. Šicke me naše!; 2. Poviedky. Videla som anjela!; 3 Romány. Zdržíte sa v Linárese?

Pankovčínove rozsiahlejšie prózy majú zväčša spoločnú kompozíciu, ale tým, že sa každá odohráva niekde inde a každá má iné zacielenie, tvoria výrazný celok, zaujímavý aj v pozadí jeho vydarenej poviedkovej tvorby, ale aj slovenskej prózy (nielen) 90. rokov.
(Viera Prokešová)

Vyhľadával a priťahoval situácie, ktoré sa nikomu inému nemohli stať nie preto, žeby ho obišli, ale Vašo Pankovčín chodil po svete s otvorenými očami, videl aj celkom neviditeľné veci a javy, svet za zrkadlom, a tam bol rovnako doma ako v Papíne či Bratislave, alebo niekde v Makonde či inom neexistujúcom meste Latinskej Ameriky.
Veronika Šikulová

Lináres je román o konci sveta, ale veľmi pozitívny. Je skôr o konci sveta v nás. Lináres je mestečko v južnej Andalúzii neďaleko Malagy. Hneď vedľa je Banos de la Encina, nádherný kraj, kde sú olivové háje, jazerá, priehrady a sú tam aj krásni ľudia, ktorí sa naozaj podobajú komukoľvek z hociktorej horskej dediny na Slovensku. Na Slovensku síce nie sú býčie zápasy ako v Lináres, ale ľudia sú veľmi podobní a rovnako ako v Lináres očakávajú zmenu, koniec, alebo začiatok niečoho nového. Myslím si, že tento román je nielen o svete, ktorý je v nás a o zániku niektorých hodnôt v nás, ale aj o tom, ako sa dá pozerať aj do budúcnosti.
Čítať viac
Počet strán
512
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
643 g
Rok vydania
2019
Naše katalógové číslo
801765
Ilustrácie
Štýl
psychologický, filozofický, historický, napínavý, duchovný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
3. diel série
Súborné prozaické dielo Václava Pankovčína
Vydavateľstvo
Koloman Kertész Bagala
Pre koho
pre ženy, pre mužov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

1

Krasavec, trochu při těle, v nejlepších letech. A náramně chytrý.

gabriel pleska
Overený nákup
30.7.2021
Zatím jsem přečetl první román. Teda podruhý. Pankovčína jsem četl asi před dvaceti lety. A občas ho hledal v antikvariátech, jenže Češi slovenský knížky ani nečtou, natož aby je prodávali do antíku. Někdy ho řadějí do magickýho realismu. Teda vlastně vždycky. A nic proti tomu. Je to ovšem ten citlivější větev magickýho realismu, až hypersenzitivní. V tom by byl blíž Ajtmatovovi než těm Latinoamerikánům. Ale ještě je v něm něco navíc. Takovej civilní patos. Tak jsem rád, že se o jeho odkaz Bagala stará a příště si pořídím i ty povídky. Jo, dobře se dá v českejch antících za pětikorunu sehnat překlad Tří žen pod ořechem. Můžete to vzít jako lacinej úvod do Pankovčína. Což mi připomíná, že by bylo fér říct, že čtenářskej zážitek Čecha může ovlivnit i to, jak si romantizuje slovenčinu a že má radost, že čte v cizím jazyce s lehkostí... Čítať viac

Václav Pankovčín

Čítať viac

„Čo je lepšie? Jedna skutočná krásna ruža, ktorá už síce povädla, ale na ktorú sa nikdy nezabudne, alebo vábivá náhrada, ktorá sľubuje, že vydrží naveky?“

Nevesta z Ivy Greenu - Julie Klassen, 2020
Nevesta z Ivy Greenu
Julie Klassen