Všeobecne záväzné, vykonávacie a metodické predpisy o dani z príjmov pre rok 2007, Epos, 2007

13,57 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Všeobecne záväzné, vykonávacie a metodické predpisy o dani z príjmov pre rok 2007, Epos, 2007
Všeobecne záväzné, vykonávacie a metodické predpisy o dani z príjmov pre rok 2007, Epos, 2007

Všeobecne záväzné, vykonávacie a metodické predpisy o dani z príjmov pre rok 2007

    Od svojho prijatia sa zákon č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov každý rok aspoň tri krát novelizuje. Každá novela má výrazný dopad na daňovú a teda aj hospodár¬sku politiku... Čítať viac

    Vydavateľstvo
    Epos, 2007
    Počet strán
    523

    Od svojho prijatia sa zákon č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov každý rok aspoň tri krát novelizuje. Každá novela má výrazný dopad na daňovú a teda aj hospodár¬sku politiku podnikateľov, pričom kvôli nejednoznačnosti jednotlivých ustanovení... Čítať viac

    • Brožovaná väzba
    • Slovenčina

    13,57 €

    Vydavateľom odporúčaná cena: 14,24 €
    U dodávateľa
    Posielame do 3 – 4 dní

    Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024
    Všeobecne záväzné, vykonávacie a metodické predpisy o dani z príjmov pre rok 2007, Epos, 2007
    13,57 €

    Viac o knihe

    Od svojho prijatia sa zákon č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov každý rok aspoň tri krát novelizuje. Každá novela má výrazný dopad na daňovú a teda aj hospodár¬sku politiku podnikateľov, pričom kvôli nejednoznačnosti jednotlivých ustanovení v praxi často vznikajú aplikačné problémy.

    Na výklad prijatých zmien vydávajú Ministerstvo financií SR a Daňové riaditeľstvo SR vykonávacie a metodické predpisy s rôznym stupňom záväznosti pre daňové subjekty. Kým opatrenia, usmernenia a oznámenia Ministerstva financií majú pre daňovníkov v podstate záväzný charakter (i keď ide väčšinou len o vzory hlásení, prehľadov a priznaní), pokyny Daňového riaditeľstva SR priamu záväznosť nemajú.

    Metodické predpisy DR SR sú však plne záväzné pre daňové úrady, takže v prípa¬de, ak pri daňovej kontrole podľa nich neposkytujú, má daňovník právo odvolať sa na nadriadený orgán a ak neuspeje, aj na súd.

    Preto je dobré, aby podnikateľ okrem znenia zákona a predpisov MF SR poznal aj metodické pokyny Daňového riaditeľstva, ktoré sú navyše ilustrované množstvom praktických príkladov na zdaňovanie a účtovanie príjmov a výdavkov, takže pre každého ekonóma, účtovníka alebo podnikateľa sú neoceniteľnou pomôckou.

    Do tejto publikácie sme zaradili len platné (resp. nezrušené) predpisy MF SR a 48 pokynov a usmernení DR SR k zákonu dani z príjmov (resp. k účtovnej problematike a k správe dani, ak súvisia so zdaňovaním z príjmov).
    Čítať viac
    Počet strán
    523
    Väzba
    brožovaná väzba
    Rozmer
    145×205 mm
    Hmotnosť
    412 g
    Rok vydania
    2007
    Naše katalógové číslo
    36309
    Jazyk
    slovenčina
    Vydavateľstvo
    Epos
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčila kniha vám?

    „Láska je hmla a vzdych ju odveje. Láska je v oku iskra nádeje, ale aj more sĺz - tak čo chceš ešte? Láska je múdre šialenstvo, je z bied pomáhajúci liek, i prudký jed.“

    Romeo a Júlia - William Shakespeare, 2006
    Romeo a Júlia
    William Shakespeare