Zmena života pomocou Terapie novým rozhodnutím - Mary McClure Goulding, Robert L. Goulding, Vydavateľstvo F, 2021

15,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Zmena života pomocou Terapie novým rozhodnutím - Mary McClure Goulding, Robert L. Goulding, Vydavateľstvo F, 2021
Zmena života pomocou Terapie novým rozhodnutím - Mary McClure Goulding, Robert L. Goulding, Vydavateľstvo F, 2021

Zmena života pomocou Terapie novým rozhodnutím

S predhovorom od Virginie Satirovej a doplneniami od Johna a Penny McNeel

Mary a Bob Gouldingovci plasticky opisujú a prepismi rozhovorov s pacientami ilustrujú svoje originálne postupy pri Terapii novým rozhodnutím. Ako identifikovať a riešiť... Čítať viac

Vydavateľstvo
Vydavateľstvo F, 2021
Počet strán
307

Mary a Bob Gouldingovci plasticky opisujú a prepismi rozhovorov s pacientami ilustrujú svoje originálne postupy pri Terapii novým rozhodnutím. Ako identifikovať a riešiť rodičovské prikazujúce posolstvá, ktoré si človek v sebe nesie z detstva... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

15,00 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 6 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024
Zmena života pomocou Terapie novým rozhodnutím - Mary McClure Goulding, Robert L. Goulding, Vydavateľstvo F, 2021
15,00 €

Viac o knihe

Mary a Bob Gouldingovci plasticky opisujú a prepismi rozhovorov s pacientami ilustrujú svoje originálne postupy pri Terapii novým rozhodnutím. Ako identifikovať a riešiť rodičovské prikazujúce posolstvá, ktoré si človek v sebe nesie z detstva aj v dospelosti? "Musíš!" , "Nesmieš!", "Nebuď!", "Nebuď sebou!", "Nebuď úspešný!", "Nepatri", Nebuď v pohode!", "Nebuď blízko!", "Buď dokonalý!", atď. Systematický prehľad prikazujúcich posolstiev nájdete v dodatku Srdce Terapie... a v Tabuľke od Johna a Penny McNeel.

Zmena života pomocou Terapie novým rozhodnutím od Roberta a Mary Goulding je klasika v oblasti psychoterapie, prelomové dielo v krátkodobých terapiách.

Terapia novým rozhodnutím je založená na premise, že pomocou cieľa terapie a znovustvárnenia dôležitých scén z detstva, môžeme zmeniť našu budúcnosť a získať kontrolu nad našimi životmi. Toto revidované a aktualizované vydanie obsahuje novátorské liečebné techniky, ktoré vyvinuli Gouldingovci. Obsahuje aj nový materiál o krátkodobej liečbe pre obete sexuálneho zneužívania, telesného a emočného týrania v detstve, odporúčania ako využiť silné stránky klienta na zlepšenie a podporu terapeutického procesu.

Viac než 20 rokov, až do smrti Boba Gouldinga v r. 1992, viedli Gouldingovci Western Institute for Group and Family Therapy a školili psychoterapeutov v dielňach po celom svete.
Čítať viac
Počet strán
307
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
418 g
ISBN
9788099982056
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1123183
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Vydavateľstvo
Vydavateľstvo F
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie, kritiky

Čitateľovi umožňuje posúdiť techniku a výsledky liečby. Vidíme, ako funguje teória a prax v rukách Mary a Roberta Goulding.
Contemporary Psychology

Táto kniha je tiež svedectvom o múdrosti a zanietení autorov dôkaz o sile spolupráce.
Clinical Social Work Journal

Významné dielo o praktických postupoch pri inovatívnej krátkodobej ale i dlhodobej psychoterapii celého spektra psychických porúch. Autori tvorivo integrujú do transakčnej analýzy poznatky hlbinnej psychológie, techniky gestaltterapie, psychodrámy a využívajú aj kognitívne-behaviorálne prvky.
Dr. med. Leonhard Schlegel, Zürich, autor kníh: Základy hlbinnej psychológie I.-III. a IV.; Transakčná analýza; Psychoterapia.

„Nakoniec som si spisovateľov rozdelil do dvoch kategórií: tých, ktorí vás nechajú prísť načas, a tých, ktorí spôsobujú meškanie.“

Klub nenapraviteľných optimistov - Jean-Michel Guenassia, 2016
Klub nenapraviteľných optimistov
Jean-Michel Guenassia