Metodika na zabezpečenie osvetlenia zariadenia staveniska - Minh Nguyen Tien, Tribun EU, 2020

8,86 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Metodika na zabezpečenie osvetlenia zariadenia staveniska - Minh Nguyen Tien, Tribun EU, 2020
Metodika na zabezpečenie osvetlenia zariadenia staveniska - Minh Nguyen Tien, Tribun EU, 2020

Metodika na zabezpečenie osvetlenia zariadenia staveniska

V dobe, keď environmentálne problémy exponenciálne zvyšujú obavy po celom svete a vyzývajú k hľadaniu udržateľných riešení, je viac ako potrebné orientovať sa na nové možnosti... Čítať viac

Vydavateľstvo
Tribun EU, 2020
Počet strán
87

V dobe, keď environmentálne problémy exponenciálne zvyšujú obavy po celom svete a vyzývajú k hľadaniu udržateľných riešení, je viac ako potrebné orientovať sa na nové možnosti využitia obnoviteľných zdrojov energie (OZE) aj... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

8,86 €

U dodávateľa 2 ks
Posielame do 3 – 4 dní

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023
Metodika na zabezpečenie osvetlenia zariadenia staveniska - Minh Nguyen Tien, Tribun EU, 2020
8,86 €

Viac o knihe

V dobe, keď environmentálne problémy exponenciálne zvyšujú obavy po celom svete a vyzývajú k hľadaniu udržateľných riešení, je viac ako potrebné orientovať sa na nové možnosti využitia obnoviteľných zdrojov energie (OZE) aj v sektore stavebníctva. Obnoviteľné zdroje energie prispievajú k posilneniu a diverzifikácii štruktúry priemyslu a poľnohospodárstva, podporujú inovácie a rozvoj informačných technológií, otvárajú priestor pre nové smerovania a sú jedným z pilierov budovania znalostnej ekonomiky.

Cieľom autorov publikácie METODIKA NA ZABEZPEČENIE OSVETLENIA ZARIADENIA STAVENISKA z obnoviteľných zdrojov energie, je vytvorenie vzorovej metodiky pre jej použitie v štádiu prípravy a realizácie stavebných objektov. Táto navrhovaná metodika môže byť aplikovaná na rôzne stavebné objekty pri použití premenných a úpravy kritérií výberu. Každá stavba má svoj jedinečný charakter, individuálne podmienky výstavby. Aplikácia navrhovanej metodiky je možná po zapracovaní všetkých špecifických kritérií výberu vyplývajúcich z charakteru výstavby danej stavby, čo môže viesť v konečnom dôsledku k získaniu vyššieho hodnotenia zeleného certifikátu (BREAM, LEEDS).

V práci je spracovaná analýza súčasného stavu využívania obnoviteľných zdrojov energie na Slovensku, ale aj vo vybraných krajinách v zahraničí. Prezentované sú ciele členských štátov Európskej únie vo využívaní OZE. Je navrhnutá metodika implementácie vybraného OZE, veterných turbín na zariadenie staveniska. Po stanovení kritérií, okrajových podmienok a následne vykonaní meraní, bola navrhovaná metodika verifikovaná na konkrétnom polyfunkčnom bytovom objekte spolu s technologickým a ekonomickým vyhodnotením.

Publikácia je určená hlavne ako pomocná metodika a môže byť podkladom pre projektantov pri návrhu zariadenia staveniska v čase jeho projektovej prípravy a realizácie. Taktiež môže byť zdrojom dôležitých informácií študentom Stavebných fakúlt, odborných stavebných škôl, aj všetkým pracovníkom v oblasti stavebníctva z radov podnikateľskej verejnosti a hospodárskej praxe pri dosahovaní vyššieho podielu využívania OZE.
Čítať viac
Počet strán
87
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
130 g
ISBN
9788026316282
Rok vydania
2020
Naše katalógové číslo
1519357
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Vietnam
Vydavateľstvo
Tribun EU
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Hviezdna obloha je váš najvernejší priateľ, ak sa s ňou raz zoznámite; je stále prítomná, ponúka nám mier, pripomína nám, že náš nepokoj, naše pochyby, naše trápenia sú triviálne a dočasné. Vesmír je a bude neotrasiteľný...“

Ticho v období hluku - Erling Kagge, 2017
Ticho v období hluku
Erling Kagge