Impulz
E-kniha

Každý má svoje tajomstvá a ani Riley nie je výnimkou. Akurát to najväčšie skrýva pred svojím otcom, ktorý jej nalinkoval život podľa vlastných predstáv. Riley je po mame zmesou... Čítať viac

4,3 85 hodnotení
Vydavateľstvo
Michaela Zamari
497 strán
7 hodín čítania

Každý má svoje tajomstvá a ani Riley nie je výnimkou. Akurát to najväčšie skrýva pred svojím otcom, ktorý jej nalinkoval život podľa vlastných predstáv. Riley je po mame zmesou bohémky a rebelky, napriek tomu má jasnú predstavu o svojic Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

10,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Každý má svoje tajomstvá a ani Riley nie je výnimkou. Akurát to najväčšie skrýva pred svojím otcom, ktorý jej nalinkoval život podľa vlastných predstáv. Riley je po mame zmesou bohémky a rebelky, napriek tomu má jasnú predstavu o svojich prioritách. Dvojitý život sa jej skomplikuje, keď si pre ňu otec pripraví prekvapenie. Chce jej ním zabezpečiť sľubnú kariéru, ale netuší, že jej prekvapenie je nezlučiteľné s tým jeho. Obaja mali dobré úmysly, no ich rozhodnutia nikoho neušetria.
Dovolí Riley svojej nespútanej povahe poraziť otcove zásady?

Navyše, osudové turbulencie milujú spoločnosť. Ku šťastiu, ktoré si za otcove peniaze nekúpi, jej chýba iba skutočná láska. Tak sa Riley ocitne aj zoči-voči mužovi, ktorý by mohol byť jej spriaznenou dušou. Má to však malý háčik. Connor Thompson je starší, naplno odovzdaný práci a je to obchodný partner jej otca. Vekový rozdiel sa preceňuje, ale bude si to myslieť aj Connor?

Na Slnečnom pobreží južného Španielska ich čaká spaľujúca vášeň, svieže podpichovanie a zvedavá láska. Budú nakoniec jeden pre druhého iba rozptýlením, alebo impulzom, ktorý obaja tak dlho potrebovali?
Čítať viac
Počet strán
497
Naše katalógové číslo
2257127
Štýl
erotický, romantický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Michaela Zamari
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

85 hodnotení

51
17
1
6
4

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

10

„Všetko, čo teraz potrebujem, je obrovský sveter, káva, teplé ponožky, hromada kníh a dobrá hudba.“

Diana Barnová
Overený zákazník
14.4.2024
Impulz
Od autorky som prečítala viacero kníh, no ani jedna ma nezaujala tak ako táto knižka. Bohužiaľ autorkin štýl mi písania mi nie moc sedí a aj keď som sa pustila do čítania, knižku som nevedela dočítať. Myšlienka knihy bola podľa mňa dobre myslená aj prostredie aj postavy , čo mi ale vadilo bola samotná dejová línia. Dej bol nudný, medzi postavami nebola žiadna chémia ani vášeň, iba nudné a zdĺhavé rozhovory. Ten románik čo sa medzi nimi odohrával bol ( už sa opakujem) nudný a keď sa konečne niečo stalo, tak ma to natoľko rozčúlilo, že si knihu musela odložiť, a nepokračovať v nej. Škoda. Nápad bol podľa mňa fajn a obálka neskutočne prepracovaná , spolu aj s vnútrom knižky. Čítať viac
15

21 yo | bookstagram: @jankina.kniznicka ♡ | books: 2020: 58 | 2021: 80 | 2022: 47 | 2023: 22 | 2024:

Janka Magicová
Overený zákazník
1.4.2024
Impulz
Toto bola vôbec prvá kniha od autorky, ktorú som čítala (ak nerátame knihy napísané v spoluautorstve). Rôzne recenzie na Miškine romány boli doslova všade a tak aj mňa zaujímalo čo sa za nimi skrýva. A tak som recenzovaniu tejto novinky povedala áno a vydala sa na romantickú cestu okolo sveta.

Napriek tomu, že nešlo o úplne originálny príbeh, nakoľko tému romantiky a väčšieho vekového rozdielu opisuje už každá tretia kniha, mi postavy sadli svojimi vlastnosťami a charaktermi. Riley je mladé dievča, ktoré (pred otcom) ukrýva nejedno tajomstvo a žije si svoj šialený život. Je dosť svojská a má odvážnu povahu. Jedného dňa sa jej pohľad stretne s tým Conorovým a už pravdepodobne každý čitateľ vie, čo má očakávať. Áno, takto to bolo u mňa a začala sa cesta plná spoznávania. Conor, obchodný partner jej otca, sa ukazoval v rôznom svetle a tak som nevedela ako ho brať. Raz mi bol sympatický a niekedy mi pripadol bezdôvodne nad vecou a s vyvýšeným egom. Nerozumiem ako sa mohli postavy vyše polovicu knihu iba rozprávať a spoznávať svoje životy, trápenia, myšlienky, no verte, že tých dialógov je tu neúrekom. Nechýbali doťahovačky, flirty ani humor!

Ďalšie plus si získava lokalita príbehu. Viete, kde sa všade v príbehu vyberiete? Milujem, že autorka čerpá zo svojich ciest a predostrie nám slnečnú pláž, výhľad na more a slnečné lúče, ktoré pošteklia čitateľa aj keď je von mínus 10 stupňov.
Na knihe ma prekvapila samotná hrúbka. Vyše 500 strán tohto príbehu pôsobilo na mňa zlým dojmom a myslím, že aj samotnému príbehu by pokojne postačilo menej strán. A prečo? Kvantita sa nerovná vždy kvalite. Niektoré časti boli veľmi monotónne, nezáživné a okrem obyčajného rozhovoru medzi Conorom a Riley sa v nich nič zásadné nedialo. Nerozbiehalo sa to úplne najrýchlejšie ale pokiaľ sa bavíme o pomalej romantickej linke obstálo by to.

Miška píše naozaj úžasne, z jej kníh cítiť snahu vdýchnuť postavám skutočný život, dokonca aj opisy boli pre mňa zaujímavé ale nemôžem sa ubrániť pocitu, že mi chýbal ten jeden wow efekt. Verím, že možno pri jej ďalších knihách tento efekt nastane a v deji nebude chýbať viac akcie a napätia.
Čítať viac
Alena
Neoverený nákup
27.3.2024
Impulz
Za mna postavy sympaticke, ale uff nerada to hovorim ale to bola strasna nuda, ale ze fakt strasna, asi 2 svetle momenty kedy som si myslela ze sa mylim a rozbieha sa to, ale nie nic ..a strasne vela stran zbytocnych, doslova som sa musela nutit to docitat to , nikdy nenechavam knihy nedocitane, cize to bol miestami boj.Ale verim , ze sa najdu citatelia ktorym toto vyhovuje. Čítať viac
22.3.2024
Pre mňa za posledné obdobie najlepšia kniha.. Pomohla mi vrátiť sa naspäť k čítaniu, keď som mala blok.. Riley a Connor mali medzi sebou neskutočnú chémiu. Celá kniha mala neskutočný šmrnc a nenudila som sa pri nej ani na chvíľku.. Rozhodne odporúčam Čítať viac
18
Overený nákup
19.3.2024
Dokonalosť!
Ani neviem, kde mám začať!

Miškine knihy sú mojou veľkou srdcovkou a vždy sa do nich pustím s radosťou, lebo viem, že s nimi precestujem kúsok sveta a prežijem krásnu romantiku.

Tu som všetko dostala ešte aj s pridaným bonusom.

Vzhľadom k tomu, že kniha nepatrí medzi najtenšie, čítala sa sama. Vedela som, že ju zhltnem na pár posedení a aj to, že budem pri nej ponocovať, napriek tomu, ako dlho som chcela žiť týmto príbehom.

Aj keď by ste čakali iba romantickú/erotickú oddychovku na rôznych kútoch sveta, no Miška tu do knihy vložila oveľa viac.

Divožienka a Kivi sa mi dostali pod kožu. Nedokážem slovami vyjadriť, ale proste sadli mi ako riť na šerbeľ. Úplne som si ich živo vedela predstaviť, ich príbeh sa mi odohrával pred očami, ako by som bola jednou z nich. Teda veľmi rada by som si s Riley vymenila miesto (ale iba čo sa Connora týka) Okrem toho to v živote nemala veľmi jednoduché (ale kto áno?).

Páčilo sa mi, ako v knihe bol poňatý vzťah otca a dcéry. Riley rešpektovala a milovala svojho otca veľmi (priveľmi), napriek tomu, akým človekom bol. Autorka tento vzťah popísala v celej knihe neskutočne citlovo, empaticky a krásne, až ma v niektorých situáciách aj rozplakala. (A to ma naozaj máločo v knihe rozplače). No ja som jej otca počas skoro celej knihy nenávidela, ale ku koncu si to veru napravil.

Pri Miškiných knihách veľmi oceňujem aj to, že v pozadí máme možnosť sledovať životy aj vedľajších postáv. Aj keď sú v popredí hlavní hrdinovia, ich vyvíjajúci sa vzťah, no Miške sa to podarí poňať vždy tak perfektne, že si človek obľúbi aj tie postavy v pozadí. Nekladie ich tak očividne na vedľajšiu koľaj. Snaží sa ich predstaviť, lebo čo ak… Čo ak niekto ocení práve tie postavy v pozadí a bude zvedavý aj na ich príbeh? A ako poznám autorku, ona už na tom určite pracuje.

A my ostatní, ktorí rovnako ako ja, si obľúbili Riley s Connorom tak budeme môcť ich privítať v ďalších častiach ako starých známych.
Čítať viac
Viera
Neoverený nákup
11.3.2024
Impulz -
Je mi ľúto, ale skutočne som dlho nečítala tak málo zaujímavú knihu, neviem, pre akú cieľovú skupinu ju autorka písala. Úprimne? Škoda papiera, na ktorom je vytlačená a škoda času , ktorý pri tak nudnej knihe strávite. Jasné, nik ma nenútil si ju kúpiť, ale čo už? Čítať viac
19.2.2024
Najlepší parťák :)
Na každú novú knižku od Michaely Zamari sa vždy veľmi teším, pretože má jedinečný hlas, ktorý nemá šancu nikto napodobniť, a mne jej hlas veľmi sedí.

Milujem oddychové príbehy pri ktorých dokážem vypnúť, usmievať sa a len tak nimi preplávať až na koniec. Raz za čas je pre mňa potrebné siahnuť po niečom takom, zrelaxovať sa a prestať myslieť. Impulz ale medzi typické oddychovky nepatrí. Impulz kope hlbšie.

Okrem toho, že je popretkávaný krásnymi a hlbokými myšlienkami, ktoré by sa dali citovať od rána do večera, dotýka sa aj tém, o ktorých je potrebné hovoriť. Okrem vzťahu staršieho muža s mladšou ženou tu autorka rozbehla napríklad aj tému toxického rodičovstva a stratu blízkeho človeka.

Obrovským plusom celej knihy boli pre mňa hlavní hrdinovia, ktorí boli veľmi autenticky a uveriteľne vykreslení, obaja s plusmi aj mínusmi, akoby boli skutoční a nielen vymyslené postavy z papiera. Riley s jej ambíciami, Connor s jeho charizmou, obaja plní emócií, k obom som mala blízko a chápala som ich.

Impulz je emočne nabité tornádo – dojemné aj smutné, uspokojivé... aj na nervy, čiastočne slow burn, čiastočne erotické a plné zážitkov a impulzov...

Ak ste sa už stretli s tvorbou Michaely Zamari, tak viete, že píše veľmi špecificky. Jej knihy sú romantické, oddychové aj vážne a hlboké. Dokážu vás chytiť za srdce, dokážu vás pobaviť. V niektorých situáciách sa nájdete a v iných možno budete nesúhlasne krútiť hlavou. Precestujete s nimi svet, dostanete sa do destinácií, ktoré ste ešte nestihli navštíviť a aj napriek tomu, že o nich "len" čítate, vždy si z nich odnesiete veľmi autentický zážitok. V Impulze nájdete toto všetko a ešte omnoho viac.

S touto knižkou som strávila veľa času, sprevádzala ma počas najhoršej čítacej aj osobnostnej krízy a lepší parťák na tieto naročné časy neexistuje.
Čítať viac
11.2.2024
Skvelá cestovateľská romantika
Čo má príbeh Impulz spoločné s twilightom a kiwi, či ako sa dá náhodne ocitnúť na cudzej svatbe? To budete musieť zistiť sami no niečo vám prezradiť môžem

Hlavná hrdinka Riley je mladá nebojácna ambiciózna žena, ktorá je však z časti spútaná opratmi rodinnej firmy a navyše v sebe stále nesie hlboký žiaľ zo straty milovanej mamy.

Druhý hrdina príbehu Connor je charizmatický no tajomstvami opradený muž, ktorý taktiež vo svojom živote prišiel o milovanú osobu rovnako ako Riley, spoločné majú však ešte niečo, Conor pracuje vo firme Rileynho otca.

Otec Riley je samostatná kapitola, ich vzťah s Riley je pomerne komplikovaný, keďže Riley sa snaží svojho otca zo všetkých síl nesklamať, no on si stale nesie v duši smútok zo straty milovanej ženy a preto vidí zahmlene. Z veľkej časti obetoval svoj život podnikaniu a jeho rastu no blízkosť jeho ženy už nič a nikto nenahradí. Alebo, žeby predsa?

Hlavný trojuholník načrtnutý, no teraz k samotnej knihe ako celku. Dialógy sú brilantné, podpichovanie vo vzťahových linkách Miške naozaj ide je to niečo čo jej vlastné a je to vidieť (ja to milujeeem), okrem toho je príbeh plný intelektu, humoru ale aj ďôležitých životných rozhodnutí. a jaziev, ktoré nám život zanecháva

A ako to u Mišky býva už zvykom, príbeh je doplneneý o skvele cestovateľské zážitky, ktoré sú reálne. Viete čo je úžasné? Že Miška cestuje na všetky tie miesta o ktorých píše, načerpá z nich energiu a pocity a potom ju zaznamená na papier, aby ju priniesla nám čitateľom.

Keď potom čítate hociktorú Miškinu knihu nevyhnete sa tomu, že začnete na Googli hľadať miesta, ktoré po ktorých sa prechádzala Miška spolu s postavami, ktoré tam prežívajú svoj osud. Jedným z takýchto miest je aj roklina a Gaitanejo v španielskej malage, ktorú vidíte na fotografií k recenzii.

Ja mám pocit a verím, že nie je len môj, že Miška sa každou knihou posúva vpred a prináša nám čitateľom príbehy, ktoré nás chystia za srdce, inšpirujú nás objavovať a nebáť sa nového a nepoznaného.

Veľmi pekne ďakujem @michaelazamari ,že som mohla byť súčasťou príbehu Conora a Riley
Všetky recenzie nájdete na mojom instagramovom profile @na_ruzovej_policke
Čítať viac
10.2.2024
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Mne osobne sa kniha veľmi páčila. Príbeh je písaný z oboch pohľadov co je skvelé lebo vidíme "do hlav" oboch. Tak skvele a silné myšlienky ktoré ma nútili úplne sa vcítiť do pocitov, prostredia.. Pri liste ktorý hrdinke napísal otec som plakala spolu s ňou. Úplne rovnako som s nimi oboma prežívala šťastie, rozpaky a každý jeden impulz ???? Čítať viac
1.2.2024
Impulz je o fešákovi Connorovi z obálky a Riley, dcére Connorovho kamaráta. Vekový rozdiel jak hrom, ale Connor sa vedel pri Riley odviazať a ona bola zasa z tých rozumných.
Spoločná dovolenka obohatená o zážitky, ktoré sa niekomu nepritrafia ani za celý život.

Táto kniha vo mne vyvolala hádam všetky pocity. Začiatok ma zaujal a aj bavil. Postupne to čaro opadávalo. Začala som sa nudiť. Niektoré postavy ma veľmi hnevali. Bola som z nich znechutená. Neskôr som sa do čítania už nútila. A potom prišli tie správne strany, ktoré ma dojali.

V knihe sú obsiahnuté krásne myšlienky, cestovateľské opisy a vysvetlené resp. obšírnejšie napísané povolania alebo jeden zaujímavý pobyt. A bolo veľa vnútorného hlasu, ktorý ma nie vždy bavil. K tomu to rozhodovanie sa postáv. Boli chvíle, keď som si priala, aby bola kniha tenšia. Ale musím uznať, že záver bol veľmi emotívny. To sa mi páčilo.

Od autorky to bola už alebo až tretia kniha, ktorú som čítala. S poľutovaním musím napísať, že ma tento Impulz až tak nenadchol (aj keď boli svetlé chvíľky), ako som chcela resp. predstavovala. Ako sa vraví príbeh mi “nesadol” v niektorých častiach, ale prajem mu, aby si našiel čo najviac tých správnych čitateľov a zažili impulz ako C & R.
Čítať viac

Michaela Zamari

Čítať viac

„Láska, povedal, je ako tá najjasnejšia galaxia, ktorá nikdy nezhasne! “

Ryby nemajú nohy - Jón Kalman Stefánsson, 2016
Ryby nemajú nohy
Jón Kalman Stefánsson