Knihy
E-knihy

Jíst zvířata

Jonathan Safran Foer

(21. február 1977 Washington, DC, USA) spisovateľ, ktorého preslávil jeho román „Úplne osvetlené“ (Everything Is Illuminated, 2002) a následne román „Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko“ (Extremely Loud and Incredibly Close, 2005).

Dokořán, 2015
Vydavateľstvo
Dokořán, 2015

Jonathan Safran Foer velkou část svého života neustále kolísal mezi vegetariánstvím a konzumací masa. Zlomové pro něj bylo období po narození syna. Tehdy se snažil vypátrat co nejvíce informací o tom, jak to chodí v masném průmyslu, aby se mohl...

Čítaj viac

13,55 €

Vypredané, je však dostupné iné vydanie.

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Odporúčané tituly a kolekcie

Viac o knihe

Jonathan Safran Foer velkou část svého života neustále kolísal mezi vegetariánstvím a konzumací masa. Zlomové pro něj bylo období po narození syna. Tehdy se snažil vypátrat co nejvíce informací o tom, jak to chodí v masném průmyslu, aby se mohl zodpovědně rozhodnout, čím bude své dítě živit. V knize Jíst zvířata autor objektivně popisuje, co během svého čtyřletého výzkumu zjistil, viděl a zažil. Neagituje, předkládá fakta, se kterými se každý čtenář musí vypořádat sám. Pečlivě shromažďované údaje prokládá svými úvahami, poutavými vyprávěními a reportážemi, autentickými výpověďmi velko- i malochovatelů a pracovníků na jatkách. Foerovi se podařilo napsat strhující příběh a zároveň toto vážné téma zpracovat citlivě a s nadhledem. Chvílemi budete trnout hrůzou, chvílemi se nahlas smát – a také budete moci po celou dobu obdivovat autorův osobitý smysl pro humor a napjatě čekat, co přijde dál…
Čítaj viac
Našli ste v našom obsahu nejaké nepresnosti?
Dajte nám o tom vedieť.

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Originálny názov
Eating Animals
Rozmer
140×210 mm
ISBN
9788073635312
Naše katalógové číslo
207500
Počet strán
292
Hmotnosť
441 g
Rok vydania
2015
Väzba
pevná väzba s prebalom
Jazyk
český
Vydavateľstvo
Dokořán

Recenzie

Ako sa vám páčila kniha?

4,7 / 5

3 hodnotenia

2
1
0
0
0

Peter Kralovič
28.11.2018
Treba si uvedomiť, že autor nie je žiadny bojovník za práva zvierat. Je to proste človek, ktorý svoj titul bakalára filozofie využil na popísanie faktov a dôvodov, ktoré ho dotiahli k vegetariánstvu. Píše (aspoň v prvej časti knihy) príliš všeobecne, že som ani nevedel, čo vlastne obhajuje – vegetariánstvo alebo domáce farmárstvo, pri ktorom zvieratá toľko netrpia, a ktoré predstavujú smiešne jedno percento chovov v USA – čím sa dostávame hneď k druhému problému – hovorí sa zväčša o farmách v USA, kde je predsa len welfare zvierat o trošku na nižšej úrovni než v EÚ. Najsilnejšie stránky knihy sú jeho popisy chodu fariem, na ktorých sám bol. Je to vcelku strašné čítanie; obsahovo niečo medzi knihou Jejich jest království a Misa mäsa (I. Dubnička). Foer urobil veľký prínos v tejto oblasti, avšak čitateľ si musí urobiť názor z niektorých jeho otvorených záverov sám.
Čítaj viac
Maja
27.3.2017
realita
Kniha bola pre mňa veľmi poučná a otvorila mi dvere aj do zákutí, kde sa bežné oko len ľahko dostane. Veľmi dobre a zrozumiteľne napísaná kniha, ktorá je postavená na výskumoch a štatistikách. Kina by mala byť v každej domácnosti, či už vegána, vegetariána a najmä obyčajného konzumenta mäsa. Nieje to návod alebo presviedčanie ľudí aby mäso nejedli, len im ukazuje centrum výroby a celú "kuchyňu", ktorou zvieratá prechádzajú kým sa dostanú do obchodných pultov. Veľmi dôležité je aj uvedomiť si, aký dopad majú veľkochovy na životné prostredie. Knihu určite odporúčam komukoľvek!
Čítaj viac
Irena Hurtová
8.3.2016
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Je velmi čtivá a překvapila mě tím jak šel autor do hloubky problému včetně různých úhlů pohledu. Mohu doporučit všem......masožravcům i veganům.
Čítaj viac
Maria Pukajova
6.10.2015
Ako sa pozrieť na vec z viacerých pohľadov
Kniha je napísaná štýlom, ktorý sa ľahko číta, zhltla som ju na jeden nádych. Ak sa chcete pozrieť pravde o chovaní a jedení zvierat priamo do očí, tak je to tá správna kniha pre Vás. Páčilo sa mi, že autor poskytuje viacero pohľadov na problematiku - pozerá sa na chovanie zvierat z pohľadu konzumenta, z pohľadu veľkochovateľa, farmára a dokonca aj z pohľadu pracovníkov, ktorí sa o zvieratá starajú a tých, ktorí ich musia zabíjať. Dokonca aj z pohľadu životného prostredia a z pohľadu ľudí, ktorí žijú v blízkosti veľkochovov. Všetky fakty zbieral na základe dlhoročného prieskumu a rozhovorov - fakty sú označené číslom a ku každému je priradení zdroj, odkiaľ autor čerpal.
Autor poskytuje podrobné informácie o veľkochovoch, farmárskom a domácom spôsobe chovania zvierat, informácie o tom ako v dnešnej dobe funguje moderný rybolov a jatky. Autor spomína aj šľachtenie zvierat a jeho negatívne následky na kvalitu života zvierat a následne na konzumenta.

Je fajn, keď sa ľudia dozvedia, aký životný osud mal ich rezeň/ vajíčko / syr na tanieri. Že mäso a živočíšne produkty nerastú na stromoch, ale za každým kúskom je živý tvor a jeho utrpenie a preto by sme si mali každý kúsok takéhoto "jedla" veľmi vážiť a nie nimi plytvať.
Čítaj viac

Čítaj viac
Čítaj viac

„Nakoniec som si spisovateľov rozdelil do dvoch kategórií: tých, ktorí vás nechajú prísť načas, a tých, ktorí spôsobujú meškanie.“

Klub nenapraviteľných optimistov - Jean-Michel Guenassia
Klub nenapraviteľných optimistov
Jean-Michel Guenassia