![](https://rs4.martinus.sk/delivery/lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=78&loc=http%3A%2F%2Frs4.martinus.sk%2Fdelivery%2Fjson.php%3Fwhat%255Blb_detail_below_cart%255D%3D82%26what%255Blb_product_recommendation%255D%3D91%26what%255Blb_wide_banner%255D%3D67%26what%255Blb_product_description%255D%3D78%26what%255Blb_megamenu%255D%3D76%26what%255Blb_general_push%255D%3D84%26what%255Blb_header_alert%255D%3D115%26block%3D1%26cart_sum%3D0%26categories%255B2114%255D%3D2114%26charset%3Dutf8%26current_department%3Dkniha%26department%3Dkniha%26id%3D1%26iid%3D1255659%26in_stock%3D0%26target%3D_top%26vid%3D239&cb=eef4542780)
Sladká kuchárska kniha CUKRÁREŇ obsahuje 40 klasických receptov na zákusky, dezerty a torty, ktoré tak, ako sa píše v jej podnadpise, všetci milujeme. Dnes ich voláme socialistické či retro dezerty. Väčšina z nich však má svoj ctihodný pôvod ešte v časoch európskych monarchií. Prežili všetky zriadenia a dodnes sa tešia obrovskej obľube. Aj vy určite dôverne poznáte robustné veterníky s karamelovými sombrerami, lahodnú Dobošovu tortu, krehko-krémové laskonky, výstredne ružové punčáky „v nálade“, elegantné šamrole či ctihodné krémeše. Jednoducho sladká nostalgia. A práve tá bola za zrodom tejto knihy. Mať všetky tieto dobroty zase raz pokope, ako v cukrárenskej vitríne. Autorkami knihy sú umelecká cukrárka a porotkyňa najsladšej šou Petra Tóthová a autorka textov a foodstylingu Patricia Zlámalová. Všetky dezerty, ktoré v knihe nájdete, napiekli v klasických receptúrach a dizajne, ktorý môže smelo konkurovať ponuke dnešného moderného cukrárstva, no je rovnako realizovateľný aj pre amatérskych nadšencov pečenia. Otvorte knihu, stlačte pomyselnú kľučku a vstúpte do Cukrárne plnej obľúbených dobrôt.