Sedem strašidiel pod posteľou - Iria G. Parente, Selene M. Pascual, CooBoo SK, 2022

11,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Sedem strašidiel pod posteľou

Spoločne sa dokážeme postaviť strašidlám, ktoré skrývame za úsmevy

V temnote pod posteľou každého z nás striehnu strašidlá. Keď vylezú a zhasnú svetlo v našom vnútri, skrývame to pred ostatnými za úsmev. Aj Almin svet sa jedného dňa ponoril do... Čítať viac

Vek
10+
Vydavateľstvo
CooBoo SK, 2022
208 strán
3 hodiny čítania

V temnote pod posteľou každého z nás striehnu strašidlá. Keď vylezú a zhasnú svetlo v našom vnútri, skrývame to pred ostatnými za úsmev. Aj Almin svet sa jedného dňa ponoril do temnoty a do jej života sa vkradlo... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

11,99 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 27 knižniciach. Požičať v knižnici

Z kolekcie: 10. Právo čitateľa: Právo o knihe nerozprávať.

Zobraziť viac kolekcií

Z kolekcie: Knihy pre odradených čitateľov a čitateľky

Z kolekcie: Hviezdoslavov Kubín - próza

Z kolekcie: Autorská knižná kolekcia - Ivica Ďuricová

Zobraziť menej kolekcií

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024

Viac o knihe

Silná a povzbudivá kniha o duševnom zdraví pre mladých.

V temnote pod posteľou každého z nás striehnu strašidlá. Keď vylezú a zhasnú svetlo v našom vnútri, skrývame to pred ostatnými za úsmev. Aj Almin svet sa jedného dňa ponoril do temnoty a do jej života sa vkradlo jedno strašidlo za druhým. Prvé bolo maličké, no neuveriteľne nervózne. Ďalšie jej rado šepkalo do ucha. A napokon prišlo také, čo rástlo a rástlo... až vybuchlo. Keď však Alma pochopí, že temnote nemusí čeliť sama, naberie odvahu a vyhľadá Lovkyňu strašidiel. Tá nie je vyzbrojená mečom a štítom. Jej zbraňami sú okuliare a pero. Naučí Almu, ako strašidlám čeliť, a každý deň, keď Alma povie, že je v poriadku, že sa nič nedeje, klame čoraz menej.

Nádherne ilustrovaný príbeh pre malých aj veľkých čitateľov o strašidlách, ktoré sa vkrádajú do našich životov.
Čítať viac
Originálny názov
Alma y los siete monstruos
Počet strán
208
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
356 g
ISBN
9788056627563
Rok vydania
2022
Vekové odporúčanie
10+
Naše katalógové číslo
1385803
Jazyk
slovenčina
Preklad
Vydavateľstvo
CooBoo SK
Pre koho
pre deti a mládež
Ostatné
Krajina čitateľov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,9 / 5

16 hodnotení

15
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Martinus
11
Ježiš Nazaretský - Joseph Ratzinger - Benedikt XVI., 2022
Práve čítam
Ježiš Nazaretský

Žena, ktorá miluje slovo (aj Slovo). Novinárka. Martinusáčka.

Zuzana Vandáková
zamestnanec
1. marca 2023

Nádherný príbeh o Alme bojujúcej so strašidlami, ktoré sa postupne objavovali v jej živote. „Všetci ľudia, ktorých Alma poznala, nakoniec tým či oným spôsobom prišli do kontaktu s nejakým strašidlom. A vďaka tomu, že nebola sama, našla svetlo. Našla odvahu,“ je posolstvom knihy, ktorá metaforicky hovorí o rôznych duševných ťažostiach - strašidlách. Pohladnie na duši pre malých i veľkých. Kniha je aj veľmi pekne graficky spracovaná.

Čítať viac
Sedem strašidiel pod posteľou

Kniha rozpráva krásny príbeh o Alme a jej strašidlách, ktoré na ňu číhajú z pod postele. Metaforicky je tam nádherne prerozprávaný vznik, ale aj zánik rôznych strachov, obáv alebo mentálnych starostí. Myslím, že mladým čitateľom môže dodať nádej, že v živote nie sú sami a môžu sa obrátiť na ľudí okolo seba. Naozaj krásna kniha!

Čítať viac

Recenzie čitateľov

Ivica Ďuricová
Overený zákazník
29.1.2023
Úžasná knižka pre malých aj veľkých
Táto knižka pre mňa patrí medzi top knihy roku 2022. Nádherná svojou sadzbou, ale hlavne myšlienkou. Všetci máme pod posteľou strašidlá ako hnev či strach. Malí vďaka nej pochopia svoje pocity a naučia sa neskrývať ich a veľkí možno reflektujú veci, ktoré už dávno skryli, ale pýtajú sa na povrch. Po prečítaní vo vás ostane nádej. Rozhodne odporúčam. Čítať viac
23

Milujem knihy. Verím, že nie čitateľ si vyberá knihu, ale každá kniha nás osloví a príde k nám práve vtedy, kedy potrebujeme. A ak nie, ešte nedozrel jej čas :) Hovorí sa: "Povedz mi, čo čítaš, a ja ti poviem, kto si!" :) https://knihujeme-s-veron.webnode.sk/

Veronika Posová
Overený zákazník
5.1.2023
Knižka, ktorá sa tvári, že je pre deti, no dospelého čitateľa osloví rovnako.

Prostredníctvom malej Almy, ohaľujeme strašidlá, ktoré možno mátajú aj nás. A možno si hovoríme, že na strašidlá sme už veľkí, no stále sú tu - u niekoho hlbšie, k niekomu sa možno stále prihovárajú, a nikoho možno ovládli úplne.

Aj my máme svoje strašidlá, každý ich má. Kniha milým a prívetivým spôsobom opisuje začiatok a život s depresiou, či inou mentálnou chorobou, alebo strachom, či úskosťou - môže to byť čokoľvek, čo nás v našom živote trápi. No kniha ponúka tiež cestu, ako sa pomaly dostať späť sám k sebe., cestu, za ktorú sa nikto nesmie hanbiť.

Kniha je bohatá na ilustrácie, ktoré sprevádzajú text. Ten vás bude postupne tak zahaľovať, až budete v sebe cítiť bolesť, ale aj hlbokú lásku. Lásku k Alme, ktorú budete chcieť objať, ale aj lásku ku každému jednému človeku, o ktorom viete, že si niečím podobným prechádza.

Keď jedného dňa zistíte, že vás vaše strašidlá začínajú ovládať, a počúvate ich viac a viac, zbystrite a nebojte sa o tom hovoriť. Vaše mentálne zdravie je totiž niečo, čo patrí iba vám, nikomu inému. A preto ho musíme opatrovať, hýčkať a starať sa o neho, pretože keď bude ono v poriadku, bude v poriadku aj to zdravie fyzické.

Kniha je písaná aj pre deti, pretože je dôležité s deťmi sa baviť aj na túto tému, treba im prízvukovať, že nech ich už trápi čokoľvek, je dôležité o tom hovoriť. No je aj pre staršieho čitateľa, pretože je naozaj napísaná výborne a starší čitateľ ktorý už môže viacej čítať medzi riadkami, spájať si súvislosti a možno sa v niečom aj uvidí.

Túto knihu by si mal jednoducho prečítať každý, či je mladý alebo starý. Odkrýva to, čo sme doteraz možno hlboko v sebe skrývali - strašidlá, ktoré nás ovplyvňujú.
Čítať viac
6.8.2022
Recenzia
Sedem strašidiel pod posteľou obletelo Instagram neuveriteľnou rýchlosťou. Všade samé chvály a preliate slzy na to, že sa jednalo o detskú knižku. Spočiatku som tie recenzie ignorovala, pretože taký typ kníh nečítam, tobôž nie s obrázkami. Lenže nedalo mi to a chcela som sa sama presvedčiť. Hneď na začiatku spoznávame Almu, ktorej sa postupne predstavujú jednotlivé strašidlá. Strašidlá, o ktorých si spočiatku myslí, že sú dobré, že sú jej kamaráti, pretože jej tak veľmi pomáhajú. Ako je vám iste jasné, dial sa pravý opak a Alma postupne začala prepadať jednotlivým strachom. Pri čítaní som mala známy pocit, pretože mnoho z nich som prežívala/prežívam aj ja, niektoré strašidlá boli odlišné od tých jej, ale zároveň rovnaké. Neplakala som, to sa rovno priznám, vôbec som neplakala, ale bolo mi strašne smutno a na hrudi som cítila ťažobu. Tak mnou kniha zamávala. Chápala som Almu, vedela som, prečo to robila, prečo sa skrývala. Lenže potom sa objavila lovkyňa strašidiel a ja som sa začala usmievať, pretože kniha presne popisovala to, čo budem raz robiť. Možno nie úplne to isté, ale niečo podobné. Alma by sa nemala hanbiť za to, že chce bojovať so strašidlami, nikto by nemal. Bojovať znamená ukázať svoju silnú stránku a aj keď to nepôjde samé, existuje pomoc. Stačí len požiadať. Knižka sa mi veľmi páčila, pretože nesie dôležité posolstvo a dúfam, že sa dostane nielen ku deťom, ale aj dospelým. Treba odhaliť všetky strašidlá, nájsť lovkyňu, bojovať a poslať ich preč. Nie vždy zmiznú, ale naučíme sa nevzdávať. Na záver ešte dodám, že sa mi veľmi páčilo spracovanie, všetky ilustrácie a aj rôzne rozloženie textu. Čítať viac
21

Žijem si perfektný život, aj keď som ešte len na začiatku svojej cesty. Plním si sny a pracujem v knižnom vydavateľstve. Knihy sú a predpokladám, že už aj navždy budú, moja vášeň. Ľúbim ľúbiť, usmievať sa a cestovať. Popri knihách si vždy rada nájdem čas na prechádzky a dobré jedlo. O svoje knižné pocity sa delím aj na Instagrame na profile @adulkacitulka

Adriána Grečnárová
Overený zákazník
17.7.2022
Nedá mi inak, ako pripojiť sa k davu ľudí s pozitívnym hodnotením tejto knihy. Krásne graficky spracovaná, výborne napísaná, vytvorená tak aby sadla takmer všetkým vekovým kategóriám… Rozoberá dôležitú tému veľmi citlivo a verím, že dokáže mnohým pomôcť. Sama by som za ňu bola vďačná v období dospievania, keď sa prvýkrát objavili moje strašidlá :) Čítať viac
12.7.2022
veľké odporúčanie
Táto malá knižka ukrýva príbeh o Alme a jej strašidlách. Strašidlách, s ktorými sa stretli mnohí z nás, či už rovnakými alebo veľmi podobnými.

Príbeh približuje duševné choroby, ako to človeka ovplyvňuje, pocitovo aj správaním. Veľakrát mi bolo pri čítaní smutno, veľmi som chcela Alme pomôcť, len aby jej bolo lepšie. Avšak nebojte sa, nie je to celý čas len smutný príbeh. Práve naopak, veľmi nádejný a pekný a na konci budete veľmi radi, že ste si ho prečítali.

Osobne som knižku dočítala pred záverečnými skúškami v škole a bol to taký balzam na dušu. Pripomenula mi, že nie som jediná, ktorá sa takto cíti. Že nie som sama a budem v poriadku.

Táto kniha je síce písaná pre deti, ale určite ju odporúčam všetkým dospelým, či už pre chápanie seba alebo ostatných. Každé jedno slovo je starostlivo premyslené a dôležité pre príbeh. Naozaj krásna a prepracovaná kniha, príbehom aj vizuálom.
Čítať viac
9

Moje meno je Zuzka a som vášnivá čitateľka. Prečítam si takmer všetky žánre a nesúdim knihu podľa obalu.

Zuzana Tomasch
Overený zákazník
5.7.2022
Sedem strašidiel pod posteľou
Sedem strašidiel pod posteľou je kniha, ktorá určite očarí každého nie len svojím príbehom ale aj grafickým spracovaním. Je to kniha, ktorej názov a aj vzhľad na prvý pohľad evokujú detskú literatúru ale opak je pravdou. Celá kniha je krásne, metaforicky napísaná, že v nej dospelý čitateľ bude vedieť nájsť súvislosti s rôznymi psychickými problémami. Kniha je o duševnom zdraví a pobáda na to, že aj keď máme nejaký problém, je to úplne v poriadku - nesmieme sa báť o ňom hovoriť a vyhľadať pomoc. Čítať viac
22.6.2022
Toto je príbeh, v ktorom sa možno nájdete, z ktorého sa niečo naučíte a možno si niečo odnesiete. Sedem strašidiel pod posteľou je kniha pre malých aj veľkých, pre tých, ktorí strašidlá vidia, ale aj nevidia. Je ťažké napísať knihu, ktorú by ktorýkoľvek človek mohol prečítať a predsa sa to dvojici madridských autoriek podarilo.

Jedneho dňa sa pred Almou objavia strašidlá, ktoré doposiaľ číhali pod posteľou. Začnú sa jej objavovať po jednom, prichádzajú nečakane, zanechávajú za sebou len spúšť a zhoršujúcu sa náladu. Alma prestane svietiť, stratí svoju iskru a už sa neteší z každodenných maličkostí, pretože ťarcha strašidiel ju každým dňom viac a viac vyčerpáva. Zo svetla sa stala temnota, z ktorej sa ťažko dostáva a to zisťuje aj naša hlavná postava Alma.

Vždy sa mi páči, keď sa vážne témy rozoberajú detským jazykom, ktorý sa na prvý pohľad javí ako jednoduchý, ale vo svojom jadre je zložitý a veľmi dôležitý. V tejto knihe sa dávajú do povedomia duševné poruchy, o ktorých treba rozprávať a hlavne, ak cítite, že s vami niečo nie je ok, treba vyhľadať pomoc. V boji so strašidlami potrebujete pomocníkov, ktorí vás budú viesť a dávať smer, aby ste stratené svetlo opäť našli.

Príbeh je veľmi citlivo a krásne napísaný. Nesmierne sa mi páčila aj vizuálna stránka knihy v podobe netypických ilustrácií a modro-bielej grafiky. Všetko sa krásne dopĺňa a spolu to tvorí príbeh, ktorý je venovaný hlavne deťom a ľuďom, ktorých svetlo sa pomaly vytráca.
Čítať viac
21.6.2022
Strašidlá číhajú pod posteľou na každého a je len na nás, ako sa k tomu dokážeme postaviť. Almu prepadli z ničoho nič, zobrali jej iskru, spánok, dobré známky a dočasne aj priateľov a rodinu. Nech je však práve Alma každému inšpiráciou, ako sa svojím strašidlám postaviť a nezľaknúť sa.

Mňa osobne často zmáha práve Jednotka, ktorá ma dookola presviedča o tom, aby som si nechala útrapy pre seba a neotravovala nimi ostatných, a Štvorka snažiaca sa odviesť moju pozornosť od povinností. Rovnako ako Alme aj mne pomáha fakt, že na zvládanie sveta tu nie som sama a že sa mám vždy komu zveriť, keď to je najťažšie.

Dvom Madridčankám sa podarilo nádherne zhrnúť boj s neľahkými životnými strasťami do neveselého, no za to potrebného textu, a pošmúrnych ilustrácií, ktoré trefne dotvorili celkový obraz. Dúfam, že sa o tejto knižke bude hovoriť ešte veľa, pretože si to zaslúži. A zvlášť preto, lebo my si zaslúžime vedieť, ako so svojimi strašidlami bojovať.
Čítať viac

Recenzie, kritiky

Vydavateľstvo CooBoo SK

Čítať viac

„Rodný kraj má korene, ktoré prerastú dušu človeka tak, že nikdy nezabudne, kde sa cítil prvýkrát milovaný.“

Pustovník: Slzy zeme - Vladimír Štefanič, 2021
Pustovník: Slzy zeme
Vladimír Štefanič