Jelení zámok - Lina Franková, Vydavateľstvo Maxim, 2022

13,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Jelení zámok - Lina Franková, Vydavateľstvo Maxim, 2022
Jelení zámok - Lina Franková, Vydavateľstvo Maxim, 2022

Jelení zámok

„Každý Barevanson dokáže v iných vyvolať strach.“ Kristián o tom vie svoje. Aristokrati Barevansonovci sa mu bridia. Má v zuboch ich nadutosť, ich snahu ponižovať personál. No... Čítať viac

4,4 31 hodnotení
4. diel série
Rod von Barevanson
Vydavateľstvo
Vydavateľstvo Maxim, 2022
304 strán
4-5 hodín čítania

„Každý Barevanson dokáže v iných vyvolať strach.“ Kristián o tom vie svoje. Aristokrati Barevansonovci sa mu bridia. Má v zuboch ich nadutosť, ich snahu ponižovať personál. No nepomôže si. Prácu potrebuje, hoc aj podradnú a mierne znepokojujúcu... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

13,90 €

Na sklade 3 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 24 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

„Každý Barevanson dokáže v iných vyvolať strach.“

Kristián o tom vie svoje. Aristokrati Barevansonovci sa mu bridia. Má v zuboch ich nadutosť, ich snahu ponižovať personál. No nepomôže si. Prácu potrebuje, hoc aj podradnú a mierne znepokojujúcu. Na starosť má totiž najpodivnejšieho jeleňa, akého kedy zočil.
Svojím spôsobom ho však bohatá rodina, ktorá akoby zaspala dobu, zároveň aj fascinuje. Predovšetkým Mirabela – rozmaznávaná dcéra. Po chodbách sa potuluje ako duch. Má starú dušu, chvíľu je vzdorná a pyšná, inokedy plachá ako srnka. Pôsobí, akoby na ramenách niesla obrovské bremeno. Prečo sa správa, akoby bola väzňom vo vlastnom dome? A čo stojí za viac než podivným správaním jej bratov?
Opustený chlapec plný hnevu, ktorý nemá nič a dievča, ktoré má zdanlivo všetko. Keď zistia, že si môžu navzájom poodhaliť svety, do ktorých nikdy nemali vstúpiť, ich spojenie je takmer výbušné.
A Barevansonovci sa môžu pripraviť na veľké problémy...
Čítať viac
Počet strán
304
Väzba
pevná väzba
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
492 g
ISBN
9788082820037
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1760075
Štýl
romantický, historický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
4. diel série
Rod von Barevanson
Vydavateľstvo
Vydavateľstvo Maxim
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,4 / 5

31 hodnotení

18
10
2
1
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Monika Vargová
Overený zákazník
8.4.2024
Odporúčam
Ďaľšie podarené dielo od ďalšej slovenskej autorky. Páčia sa mi tieto voľné pokračovania zámkov a príbehy rodu Barevansonovcov. Štýl písania je svieži a dej zaujímavý plný tajomna, lásky aj intríg. Knihy obsahujú aj štipku fantasy a páči sa mi ako v aktuálnej dobe zobrazuje autorka zastaralý spôsob života rodu. Urcite odporúčam prečítať. Čítať viac
4.2.2024
Nedávno som sa zamýšľala nad našimi autormi.
Nad tým, aký je každý iný a pritom všetci tak jedineční.
Niektorí sú zapamätateľní viac, niektorí menej.

Keď som sa dozamýšľala, otvorila som si knihu od, pre mňa, zapamätateľnej pani autorky.
Jej spojenie hlavných hrdinov so zvieracou ríšou je pre mňa tak originálne a jedinečné, že znova nemôžem hodnotiť inak ako 5/5.

Jelení zámok - znova perfektné vykreslenie rodiny von Barevanson, trošku bizarnej, trošku zvrátenej, ale stále veľmi váženej a inšpiratívnej.
Pribeh Mirabely a Kristiána ma očaril. Chytil ma za srdce a zvieral, zvieral, zvieral.... až mi ho záverom totálne rozbil. Dávno som pri knihe neplakala, sakra!

Okrem iného, ich osobnosti boli tak dokonale napísané, že som im videla až do duší. Nádhera.

No, a už len to som chcela, že jeleň je moje obľúbené zviera. A Jelení zámok ďalšia top kniha tohto roka.
Čítať viac
26.1.2024
Gotický klenot
Pri knihách od Liny je až poburujúce a prazvláštne necitlivé začínať práve štýlom písania, no nedá mi inak než vyzdvihnúť, akú dlhú cestu ušla od komnát Hadieho zámku. Ohromne sa zlepšila v opisoch prostredia, charakteristike postáv či tvorení ich emócií a vnútorného sveta ako aj pút medzi nimi a skutočne vypilovala rod Von Barevanson do dokonalosti.

Jej knihy sú takmer lyrické, éterické ako zo snového sveta E.A. Poa, no zároveň surovo zrkadlia všetky zložité emócie, aké si len dokážete vybaviť. Zámky sú spleťou minulosti a súčasnosti, akoby gotický duch minulých a duch budúcich Vianoc spoločne zorganizovali večierok.

Geniálnu ponurú ba priam až desivú „burtonovskú“ atmosféru majú všetky zámky teda spoločnú, no motívy sa v jej knihách rozhodne neopakujú. To je nesmierne obdivuhodné, nakoľko sa odohrávajú v podobnom prostredí, ktoré je ale zakaždým taktiež niečím iné, než to predchádzajúce. Jelení zámok bol skutočne plný rôznych desivých kuriozít, ktoré predčili zámky ostatné. Teraz nehovorím len o predmetoch, no najmä o ľuďoch aj kliatbe tejto vetvy rodu.

Jelení zámok sa stal hneď po Vlčom mojím obľúbeným. Ukrýva, podľa očakávaní, až neskutočne dobrý príbeh s perfektne vymyslenou originálnou zápletkou. Je krásne s citom napísaný a priam až uhrančivo nezvyčajný, plný aristokratickej výstrednosti.

Hlavné postavy ma ani tentokrát nenechali chladnou a nútili ma prežívať všetko intenzívne spolu s nimi. Vzájomne sa skvelo dopĺňali. Myslím, že Kristián potreboval trochu usmerniť, vniesť do svojho života trocha zodpovednosti, dovoliť si dúfať a vidieť svoje možnosti. Mirabele sa zasa páčilo, že s ňou nezaobchádzal ako s bábikou, ale videl v nej ženu a ukázal jej celý svet, aký by mohla mať, ak by len natiahla ruku a vzala si ho.

Obľúbila som si aj oboch bratov, ktorí boli každí po svojom zlomení, no aspoň jeden z nich v sebe napokon našiel odvahu zachovať sa správne.

Aby som to nejako uzavrela, je niečo nesmierne fascinujúce a krásne v tragédiách Von Barevansonovcov. Akoby vôkol seba vrhali čarovné, ponuré divadelné svetlo. Zviera vám hrudník, no zároveň vás priťahuje, núti vás vidieť jasnejšie. Zamilovať si ich a ich horkosladké príbehy – cesty z temnoty za šťastím, ktoré však nie všetci ujdú do samého konca.
Čítať viac
Alena Precechtelová
Neoverený nákup
10.8.2023
Úžasná
Jelení zámok je štvrtá knižka o Barevanovcoch. Lina Polly Franková aj v tejto knižke poriadne využila svoju fantáziu a napísala úžasnú knižku tejto prekliatej rodiny . Miranda je mladé dievča rozmaznávané celou rodinou . Kristiána, ktorý prišiel pôvodne opatrovať psov si vyberie za osobného komorníka . ako to dopadne sa dočítate v tejto úžasnej knižke. Ja som si ju poriadne užila. Verím, že sa ešte o Barevansovcoch dočítame v ďalšej knižke Čítať viac
29.4.2023
Jelení zámok ma naozaj očaril a ma v sebe všetko čo ulahodilo mojej duši. Pripomenulo mi to jednú sériu môjmu srdcu najbližšiu a za toto @lina.frankova si naozaj zaslúžiš 1000 hviezd :D. Striedali sa vo mne rôzne emócie. Pár šokových terapii som pri tomto diele zažila a beriem to ako obrovské pozitívum, keďže milujem zvraty a prekvapenia. Hlavná hrdinka mi zo začiatku liezla na nervy a Kristián mi dokonca ako frajerik neprekážal a to ja frajerikov v dielach naozaj nemusím (bad boy ee). Do poslednej chvíle som naozaj netušila ako sa to nakoniec vyrieši a tú krutosť Barevansonovcoch naozaj nepochopím. A epilóg mi sedel. Obidvaja vyzreli a pohli sa správnym smerom. O to viac sa teším, že som bola aj na krste tejto knihy, ktorú povyššujem zatiaľ za najlepšie dielo. Čítať viac
16
Atlasova šestka - Olivie Blake, 2022
Práve čítam
Atlasova šestka

Som knihomoľ odkedy som sa naučila čítať a bez mučenia priznávam, že trpím aj bibliosmiou. Milujem staré knihy, nové knihy a čítačku u mňa nenájdete. Potrebujem cítiť vôňu knihy :)

Michaela Ella Hajduková
Overený zákazník
11.4.2023
Mirabela a jej jeleň
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Och, tieto zámky sú absolútna láska! Na každý sa teším ako dieťa na Vianoce. Zbožňujem ponurú atmosféru barevansonovskych sídel, baví ma ponárať sa do deja, chodenie po podivných chodbách plných bizarností... Mirabela je akoby jednou z nich. Zvláštne dievča, žijúce na zámku ako vystrihnuté z gotických hororov. Bavia ju knihy a herbáre a vo svojom vnútri niečo skrýva. Mrazivé scény nespôsobuje len počasie. Kristián je sluha, nikto, vo svete hrdých barevansonovcov a predsa na zámok svojim spôsobom patrí. Bavilo ma znova kúsok po kúsku odhaľovať, čo sa to deje okolo Mirabely a celej rodiny na tomto zámku. Koniec bol skvelý, hoci možno nie každý s ním bude spokojný. Scéna v kníhkupectve bola trefnou bodkou za skvelým príbehom. Znova to bol úžasný atmosférický zážitok.
A hoci mojou favoritkou naďalej ostáva Kasandra neuveriteľne sa mi páčil spôsob, akým Mirabela prichádzala k svojmu šatníku plnému prastarých šiat.
Čítať viac
Burrtonka
Neoverený nákup
27.3.2023
ďakujem za zážitok
Včera dočítané. Šliape na päty Orliemu a Vlčiemu. Atmosferické a plné zvratov. Mirabela a Kristián sú dvojica, čo budem mať ešte dlho v hlave. Ďakujem za zážitok. Čítať viac
11

Som vášnivý čitateľ čo číta aj 4 knižky naráz. Žijem knhami. Milujem knihy. Už od 10 yeas som začala chodiť do knžnice a požičiavala si aj 11 knih.

Lover Love
Overený zákazník
25.3.2023
Keď si prečítam knihu od Liny Frankovej viem že to ona písala. Hneď spoznám jej štýl. Je iný a predsa originálny. Píše tak neobvykle. Že to zaujme.

° Ďalšia rodina ktorá má tajomstvo. To bude odhalené po čase čo skrývajú. Zistíš. Zaujímavé. Také trochu aj fantasy. Tajomné a prekvapivé. Vítam.

°Mne to pripomína 'staršiu romancu do ktorej sa treba ponoriť. Jak z minulého storočia. Nemusí byť všetko hneď moderné. Ja rada čítam aj o minulosti. Vojna, časy Márie Terézie. A to nám dodá kvalitný príbeh.
Autorka to obohatila o romancu. Nebude to jednoduché. Sú tu prekážky ktoré treba zdolať. Rodina má svoje tajomstvá. Naš mladík nieje spokojný so svojou prácou. Kto by nie že?

°Čo mi na knihe neimponovalo sú opisy. Tie som musela skákať. Nieje to zrovna moja šálka kávy. Mne to skôr naťahuje príbeh. Aj niektoré časti mi tak prišli, 'navyše '. Koniec sa mi zdal už na rýchlo zbúchaný ale má svoje čaro.

°Je to môj názor. Každý máme iný. Teba môže príbeh zaujať. Mne sa páčil ale pár vecí mi nesadlo.
Za knihu ďakujem @lina.frankova
°
Čítať viac
Aneta
Neoverený nákup
18.2.2023
Ak ste boli u Liny Frankovej zvyknutý na ponurú a temnú atmosféru, plnú neuveriteľných zvratov a postáv plných divnosti a inakosti, ste tu správne. Gotická atmosféra, ktorá dýcha z Jelenieho zámku a výnimočná mladosť hlavných postáv, vás v tomto diele naozaj dostanú. Aj napriek tomu, že toto dielko nesie typický podpis autorky, zároveň je celkom úplne iné. Dospelé a inteligentné postavy nahradili tie mladé, neskúsené bytosti, prebíjajúce sa životom. A už len preto to dostalo iných nádych a istú sviežosť.

Mirabela a Kristián boli naozaj výnimočné postavy, ktoré vo svojom vlastnom utrpení hľadali lásku a slobodu. Mirabela uväznená rodinou a zviazaná láskou súrodencov, ktorá prechádza v niečo viac ako by mala. Zároveň, aj ona, ako členka rodiny Barevansoncov, má výnimočné prekliatie.
Kristián, zdanlivo grázel a vagabund, ktorý nemá s rodinou Barevansonovcov nič spoločné sa dostáva na miesto, ktoré je značne pod jeho úroveň.
Obe postavy majú tajomnú charizmu a čaro, ktorým si získajú čitateľovo srdce. Tajomná aura, ktorá obostiera Mirabelu sa kríži s drsnou, hrubou, ale nikdy nepoznanou charizmou. Tieto postavy, aj napriek istej dávky drzosti, toxickosti, sa spájajú v jedno úžasné duo, ktoré vás prevedie gotickou atmosférou celej knihy.

Dej bol dynamický a nestíhate sa pri ňom akokoľvek nudiť. Možno spočiatku sa to troška ťahá a musíte si zvyknúť na siahodlhé opisy prostredia, ktoré však neskôr budú k úžitku, dostáva to spád, ktorý je pre Barevansonovcov špecifický.

Odporúčam všetkými desiatimi a cítim sa hrdá, že som mohla byť pri zrode tohto skvostu, ktorý snáď, bude zdobiť aj vašu knižnicu.
Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
30.12.2022
Trošku YA
Jelení zámok ukrýva skazených a zvrhlých jedincov z rodu von Barevanson. Rozmaznávaná dcéra Mirabela je pod ich ochranou, ale je tomu naozaj tak? Čo keď len jej prekliatie je všetkému na svedomí? Ich pravú tvár spozná aj Kristián, ktorý u nich pracuje. Ale prečo ho niečo na Mirabele a rodine zároveň fascinuje, i keď vie, akí skutočne sú? Čo ukrýva minulosť?
Linin neodškriepiteľný rukopis je tak originálny, že sa dá rozpoznať medzi veľkým množstvom kníh. Štvrtá časť o barevansonovskej línii v sebe ukrýva romantickú linku, prekliatie i zvrhlé správanie sa najbližších. Podrobné opisy čitateľovi predostrú príbeh, že si ho vie živo predstaviť. Ale v tomto prípade už tých opisov bolo na mňa trošku veľa. Lina píše úžasne, ale v tomto prípade mi samotný príbeh nesadol, pričom v predchádzajúcich častiach áno. Postavy mi neprirástli k srdcu a dej bol pre mňa trošku na štýl YA. Príbeh som nedokázala precítiť a prežívať ho, nebol pre mňa tajomný ani napínavý. Palec hore i plusové body dávam za skvelý premyslený záver. Tento môj názor sa mi nepíše ľahko, ale nie všetko musí človeku sadnúť. I napriek tomu sa už teším na ďalšie autorkine knihy a za mňa je zatiaľ top Orlí zámok.
Čítať viac

Lina Franková

Čítať viac

Vydavateľstvo Vydavateľstvo Maxim

Čítať viac

„„Anna, tuším táraš hlúposti.” „Pravdaže, chlapček môj. Nevieš, že iba veľmi blázniví ľudia hovoria vždy rozumne?”“

Anna v Avonlea - Lucy Maud Montgomery, 2019
Anna v Avonlea
Lucy Maud Montgomery