Rebel
E-kniha

Začiatok novej série návykových románov, v ktorých jediné, čo je nebezpečnejšie ako samotní študenti, sú ich tajomstvá... Čítať viac

4,2 20 hodnotení
1. diel série
Prep (SK)
Vydavateľstvo
Ikar, 2024
400 strán
6-7 hodín čítania

Začiatok novej série návykových románov, v ktorých jediné, čo je nebezpečnejšie ako samotní študenti, sú ich tajomstvá... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

11,80 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?
Ďalšie e-knižné vydania
Zmetek - Elle Kennedy, Baronet, 2023
EPUB MOBI
Čeština, 2023
Ihneď na stiahnutie

16,62 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Ester Anaswah: Milovala som Francúza. Ester Anaswah, 2024

Viac o e-knihe

Začiatok novej série návykových románov, v ktorých jediné, čo je nebezpečnejšie ako samotní študenti, sú ich tajomstvá...

Vitajte na prestížnej súkromnej škole Sandover, kde sa po chodbách prechádzajú samí delikventi a nikomu sa nedá dôverovať. V internátnej škole pre bohatých rebelov sa ocitá aj R. J., samotársky hacker, pre ktorého bude posledný ročník peklo. R. J. vie, že na snobskú školu nepatrí, a preto nemá zmysel hľadať si tu kamarátov... pokým nestretne krásne dievča v lese pri kampuse. Sloane má ostrý jazyk a správanie ľadovej princeznej, čo ho zaujme, a rozhodne sa tú neprístupnú krásku zbaliť. Má to však háčik. Sloane je riaditeľova dcéra. Zakázané ovocie. Ibaže R. J. nie je typ, ktorý dodržiava pravidlá. Túži po nej tak veľmi, že by pre ňu aj zomrel. Pokiaľ ho rovno nezabije jej bývalý frajer. Samozvaný kráľ Sandoveru je totiž ochotný ísť aj cez mŕtvoly, aby sa svojho protivníka zbavil. Ak chce R. J. prežiť na súkromnej škole a získať si Sloanino srdce, musí si istých ľudí nakloniť na svoju stranu – a to rýchlo.
Čítať viac
Originálny názov
Misfit
Počet strán
400
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2454589
Štýl
romantický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
1. diel série
Prep (SK)
Vydavateľstvo
Ikar
Pre koho
young adult, pre dospelých, new adult, pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,2 / 5

20 hodnotení

6
7
4
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

13
Overený zákazník
predvčerom
To, že Elle Kennedy vie skvelo písať, sme sa presvedčili už v sériách Off-Campus a Briar U, ktoré zbožňujem. Preto som sa tešila na jej ďalšiu sériu, tentokrát z prostredia elitnej chlapčenskej školy, plnej delikventov. Ale musím byť úprimná, ak by to nebola Elle, po takejto téme by som už nesiahla, takže…

Prvá vec, ktorá ma nesmierne iritovala bola oslovenie “pipka”. Pipka sem, pipka tam, každá žena bola “pipka”. A druhá, také tie tínedžersko-detinské konverzácie, ktoré proste sem-tam prišli, ale…

… ako začiatok série je toto naozaj fajn rozbeh. Načrtlo sa tu veľa, naaaozaj veľa, rôznych vedľajších línií, postavy sú každá svojská, každá má niečo TO svoje, čo chcete odhaliť a keďže sa v celej knihe striedajú pohľady všetkých postáv (nie len našej hlavnej dvojice), bude vás to baviť, verte mi.

Moje pocity sú síce trošičku zmiešané, asi to bude tým, že tento flegmatický hacker ma na prvú vôbec nezaujal. Nebol pre mňa tá správna hl.postava, ale musím povedať, že jeho dialógy a reakcie boli skvelé.

Taktiež flirt, neokukaný a svieži, bavil ma. Ale Rebel? Nie som si istá či pomenovanie “rebel” vystihuje R.J.-ovu postavu.

Ďalšia vec, ktorú chcem vyzdvihnúť, bolo budovanie priateľstva medzi chlapcami. Ja tie ich maskulínne kolektívy proste môžem.

A super koniec, ktorý navnadí na ďalšiu časť. Nie, že by sme to nečakali, ale aj tak som nesmierne zvedavá, čo to bude ďalej. Chcem vysvetlenia! A dočkáme sa ich čoskoro, v 2.časti pod názvom ~Darebák~, ktorá vychádza už 6.6.!
Čítať viac
18

Som mamina na materskej ktora miluje čítanie kníh. Uprednostňujem romany alebo young adult.

Slávka Beňáková
Overený nákup
17.4.2024
4,5
Elle Kennedy je svetovou autorkou, ktorú určite pozná mnoho knihomoľov. Mňa si táto autorka získala všetkymi knihami, ktoré som od nej čítala. Takže hneď keď som videla, že vychádza jej nová kniha, neváhala som a kupila som si ju.

Kniha Rebel je prvou časťou z novej série Prep (len pre zaujímavosť v CZ ma názor rebel až druhá časť tejto série). Ide o skupinu bohatých študentov tzv. delikventov, ktorí sa pre svoje činy dostali do prestížnej súkromnej školy nazývanej Sandover. V tejto prvej časti máme ako hlavné postavy R.J.a a Sloane. Kedže R.J. pochádza z chudobnejších pomerov tak si na tejto škole ani nehľada kamarátov. Zmení sa to keď stretne Sloane, ktorá sa správa ako ľadová princezna.

V knihe sú kapitoly z pohľadu aj iných postáv a preto môžu mať niekorí čitatelia pocit, že kniha sa dlhšie rozbieha. Je to ale potrebné k tomu, aby sme sa so všetkými zoznamili. Pre mňa boli všetky postavy zaujímavé a ak ďalšie časti budú o nich ako predpokladám, bude to zaujímavé. V príbehu sa riešia rôzne problémy jednotlivých postáv a celú knihu sprevádza jedno tajomstvo. Ja som po dočítaní knihy hneď pozerala kedy bude ďalšia časť. Kniha je vhodná pre čitateľov vo veku 17+.
Čítať viac
13.4.2024
Nová séria od Elle Kennedy, pre mňa, kráľovnej športových romantík. Tentoraz z prestížnej chlapčenskej internátnej školy, s malou štipkou športu, veľkým množstvo zlých chlapcov, drog, šikany, vulgarizmov a s troškou spice. Začiatok pomalší a chaotický, nakoľko autorka zvolila viacero pohľadov, ale už keď sa to rozbehlo tak som sa usmievala ako slniečko na hnoji. Sloan a R.J. boli zaujímavý pár a musím povedať, ze mi celkom sadli. Síce to bolo rýchle, ale aspoň mu Sloan na začiatku odolávala. Predpokladám, že v ďalších knihách sa budeme venovať ďalším chlanom z tejto štvorice - Fennovi (na neho som obzvlášť zvedavá, keďže sa silou mocou snaží brániť, ale podľa mňa sa mu to moc nepodarí), Lawsonovi (tento mi je najmenej sympatický, ale už teraz viem, že jeho príbeh ma dostane) a Silasovi (pri ňom mám rôzne teórie a aj nejaké podozrenia).

Na začiatku čítania som do tohoto príbehu išla skepticky, nakoľko prvých 60 strán bolo ozaj nemastných a neslaných. Ale zvyšok som si veľmi užila. Až teda slovo pipka, ktoré by malo byť odstránené zo slovenského slovníka slov a hlavne, keď je použité tak často. Pri každom jeho použití a pri chichotajúcom sa chlapovi sa mi otvára nožík vo vrecku. Keby to je použité tak dva tri krát, mávnem rukou. Ale tu to bolo tak často, až sa mi plakať chcelo. Plus ma trošku rozptyľovali pasáže s učiteľským manželským párom, boli za mna kúsok moc, ale aspoň boli mladí a tiež som zvedavá, či sa s nimi ešte v takomto zmysle stretneme aj ďalej. Aaaa predposledná výčitka je to množstvo pohľadov, ktoré by som prenechala do ďalších kníh. A už len posledná - tá zbytočná zápletka, kde vystúpila na povrch prehnaná žiarlivosť a tvrdohlavosť. Ale zase vyriešila niektoré veci, takze asi zmysel mala.

Avšak ak milujete autorkin humor, skvelé dialógy, zlých chlapcov a iskrivú chémiu medzi postavami, tak si rovno pridajte tuto knihu do TBR a rovno aj do nákupného košíka. Za seba odporúčam.

3,5/5
Čítať viac
30.3.2024
Koľko rebelov na jeden meter štvorcový je veľa? Nechutne bohatí, namyslení, sebeckí a ešte aj nadržaní. Myslia si, že môžu všetko ale pri tom nemôžu nič. Majú totiž kráľa, ktorý musí o všetkom vedieť a keď nevie, tak sa dotyčný môže rovno pobaliť a odísť. No ale aj vláda kráľa nemusí byť večná …

Moja premiéra s autorkou Elly Kennedy dopadla výborne. Keďže som od knihy očakávala len veľa nadžaných teenagerov, som milo prekvapená, že to malo aj veľmi peknú a hlbšiu myšlienku. A to veriť v silu rodinného puta, či už medzi sestrami alebo bratmi. Pretože nikto ti nikdy nebude tak kryť chrbát, ako tvoj súrodenec.

Na začiatku som mala jemný chaos, kto je kto a kto je s kým, ale tieto pocity sa postupne utriasli a mohla som si užívať príbeh nie jedného, ale viacerých rebelov. Jediná dejová linka, ktorá mi nevoňala bola Lawsonova. Verím však, že aj o ňom sa dozvieme viac a možno ho raz pochopíme.

Na to, že budem mať 27 stále môžem tieto YA príbehy . A čo ty ?
Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Reťaz je vždy len taká pevná, ako je pevný jej najslabší­ článok. “

Slovenská mafia - Ján Petrovič, 2019
Slovenská mafia
Ján Petrovič