Slovník súčasných slov 2, inspira publishing, 2020

8,10 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Slovník súčasných slov 2

    Perifrastický lingvistický materiál, implikujúci empirické explanácie kolokácií, eventuálne konštrukcií viet, koncipovaný ako študijná literatúra… Čítať viac

    2. diel série
    Slovník súčasných slov
    Vydavateľstvo
    inspira publishing, 2020
    216 strán
    3 hodiny čítania

    Perifrastický lingvistický materiál, implikujúci empirické explanácie kolokácií, eventuálne konštrukcií viet, koncipovaný ako študijná literatúra… Čítať viac

    • Brožovaná väzba
    • Slovenčina

    8,10 €

    Cena v kníhkupectve: 8,50 €
    U dodávateľa > 5 ks
    Posielame do 2 – 3 dní

    Dostupné v piatich knižniciach. Požičať v knižnici

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023
    Slovník súčasných slov 2, inspira publishing, 2020
    8,10 €

    Viac o knihe

    Perifrastický lingvistický materiál, implikujúci empirické explanácie kolokácií, eventuálne konštrukcií viet, koncipovaný ako študijná literatúra…

    Ba kieho! (preklad: WTF)

    Štúdium tohto slovníka ti síce titul nezaručí, ale nabetón ti prinesie plné priehrštie srandy. Priprav sa na ďalšie stovky slovíčok a fráz (btw. opäť v deviatich fajtách), ktoré sú v celej svojej rozmanitosti voľky-nevoľky súčasťou všednej alebo aj mimovoľnej konverzácie širokospektrálneho okruhu ľudí z nášho národa.

    Vďaka tejto edícii sa vyhneš nepríjemným potýčkam, budeš vedieť vyjadriť všetko, čo potrebuješ za všakovakých okolností, v hocijakom stave a v bársktorom rajóne Slovenska, ba hádam aj v cudzine. Stačí už len použiť akurátnu intonáciu, pridať náležitú gestikuláciu a mimiku, alebo na zdôraznenie využiť aj dramatickú pauzu, a rečová bariéra je prekonaná, prisámvačku.
    Čítať viac
    Počet strán
    216
    Väzba
    brožovaná väzba
    Rozmer
    110×180 mm
    Hmotnosť
    179 g
    ISBN
    9788099949080
    Rok vydania
    2020
    Naše katalógové číslo
    787831
    Štýl
    humorný
    Jazyk
    slovenčina
    2. diel série
    Slovník súčasných slov
    Vydavateľstvo
    inspira publishing
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    4,5 / 5

    4 hodnotenia

    3
    0
    1
    0
    0

    Ako sa páčila kniha vám?

    Recenzie čitateľov

    3.5.2021
    Dostala som sa k nej až teraz, keďže školy veľa a času málo, a tak sa stala mojou spoločníčkou vo vani - jediné miesto kde bol čas a chuť čítať.
    Knižka je rozdelená na časti:
    1. Slangy a skratky
    2. Nárečia
    3. Poľština
    4. Ruština
    5. Nemčina
    6. Čeština &
    7. Freestyle
    Skromne sa priznám, že som len tak malinkatou spoluautorkou, prispela som jednou definíciou do sekcie čeština. Veľmi som sa nasmiala a je super v čase, keď:
    nestíhate čítať,
    nemáte náladu a
    chcete sa zasmiať.
    Čítať viac
    1.2.2021
    Slovník je rozdelený na slangy a skratky, nárečia a jazyky ako ruština, nemčina, poľština, čestina. Vtipne vysvetľuje slová, s ktorými sa bežne v hovorovom styku môžete stretnúť denne. Týchto cca 100 strán pobaví každú vekovú kategóriu a jej výhodou je, že sa môže čítať hoci aj od polovice.

    Mne sa veľmi páčil nápad s recyklovaným papierom, čo je pre mňa veľké plus a rovnako aj minimalistický dizajn a nemôžem ho hodnotiť inak ako 5/5
    Čítať viac
    15

    21 yo | bookstagram: @jankina.kniznicka ♡ | books: 2020: 58 | 2021: 80 | 2022: 47 | 2023: 22 | 2024:

    Janka M.
    Overený zákazník
    13.12.2020
    Dnes to bude nezvyčajná recenzia na nezvyčajný druh kníh. Čítate slovníky? Väščina z nás sa asi prizná k tomu, že tento druh nie je zrovna to, po čom by sa nám chcelo siahnuť. Slovníky su hrubé, nezáživné, neobsahujú žiadny príbeh, proste úplná odlišnosť od toho, na čo sme zvyknutí. Ale čo tak prečítať si netypický slovník? A tým mám na mysli niečo tenšie, vtipnejšie a hlavne špecifické definície slovíčok či slovných spojení, ktoré sú podané humorne a ironicky. A to sa dá očakávať práve od nových Slovníkov súčastných slov, ktoré má pod záštitou známy profil. Musím uznať, že som ani netušila ako sa v týchto slovníkoch nájdem. Je tu nespočetne veľa definícií, ktoré sú podané humorne a o to aj ide, aby sa čitateľ pobavil a možno sa v tom našiel ako ja. Pretože často nepomenujeme skutočnosť tak ako ju vidíme a tu zistíme, že na to vlastne existuje vysvetlenie, ktoré máme vždy na rozume ale zväčša to nahlas nedokážeme vysloviť. Všetko je to rozdelené do niekoľkých kategórií a na druhej časti sa podieľali aj samotní fanúšikovia instagramovej stránky a mali tak možnosť prispieť do slovníka nejakým slovným spojením, ktoré považujú za vtipné či výstižné. Zároveň sa blížia Vianoce a myslím, že tento darček by určite potešil každého, nielen čitateľov a knihomoľovov, pretože to v pohode zhltnete na jedno posedenie ako ja, ale hlavne sa nachvíľu zabavíte. Určite nezabudnite sledovať tento profil, ktorý uverejňuje tieto definície aj pomocou príspevkov a majte aj vďaka nim vtipnejší deň. Nikdy neviete na aké nové slovíčko alebo vetu, môžete na ich profile naraziť. Čítať viac
    6.12.2020
    Viete, čo je dzindzik, cárach, fľaksa, švankés, bogdál, cibazol, džukel, griska, kiranťák, čo znamená čaragať či si jak vitririť? Ak nemáte tušenie, tento slovník Vám tieto a mnohé ďalšie výrazy zábavnou formou vysvetlí. Hoci ma záverečná časť 'Váš freestyle' až tak neoslovila, jednotlivé nárečia a slová najmä v poľštine a češtine boli výborné. A keďže sme východniarsko-oravská domácnosť, navzájom sme sa z výrazov skúšali a veľa sme sa nasmiali. Samozrejme, niektoré sa v našej reči rýchlo udomácnili.

    Slovník je rozdelený na 9 častí a už samotný úvod čitateľa pobaví. Ak sa chcete niečo nové naučiť, vyhnúť sa faux-pas pri komunikácii s človekom z iného regiónu a najmä sa z chuti zasmiať, táto útla knižočka je dobrou voľbou.

    Neodporúčam ju však čítať v MHD, v škole pod lavicou, prípadne na verejných priestranstvách, pretože pri nepredvídateľných výbuchoch smiechu by okolie mohlo mať pochybnosti o Vašom duševnom zdraví.
    3,5/5
    Čítať viac

    „Nemožno mi Ťa neľúbiť!“

    Marína - Andrej Sládkovič, Katarína Vavrová (ilustrácie), 2017
    Marína
    Andrej Sládkovič, Katarína Vavrová (ilustrácie)