Lev v srdci - Rachel Bright, Jim Field (ilustrátor), Tatran, 2022

14,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Lev v srdci

Príbeh o myške, ktorá sa rozhodla nájsť silu a vieru v seba samu

Malú myšku už unavuje, že ju ostatné zvieratká okato prehliadajú. Nik ju nevidí, nik nepočuje, zato levovi stačí ležať na skale a všetci ho obdivujú. Závidí mu jeho silu,... Čítať viac

Séria
Odvážne zvieratká
Vek
3+
Vydavateľstvo
Tatran, 2022
Počet strán
32

Malú myšku už unavuje, že ju ostatné zvieratká okato prehliadajú. Nik ju nevidí, nik nepočuje, zato levovi stačí ležať na skale a všetci ho obdivujú. Závidí mu jeho silu, autoritu, mocný hlas, a preto sa vyberie za ním, aby sa od neho naučila získať... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

14,90 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 23 knižniciach. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania
The Lion Inside - Rachel Bright , Jim Field (ilustrátor), Hachette Illustrated, 2016
Brožovaná väzba
Angličtina, 2016
Viac ako 30 dní
-5 %

11,17 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024

Viac o knihe

Malú myšku už unavuje, že ju ostatné zvieratká okato prehliadajú. Nik ju nevidí, nik nepočuje, zato levovi stačí ležať na skale a všetci ho obdivujú. Závidí mu jeho silu, autoritu, mocný hlas, a preto sa vyberie za ním, aby sa od neho naučila získať si rešpekt a stala sa veľkou.

Na svojej ceste za sebavedomím však zistí, že aj tí najtvrdší a najväčší sa niekedy boja a aj tí najmenší, priam nepatrní – ako ona –, môžu mať srdce odvážneho leva. Knižka je spolu s príbehmi Veľryba, čo chcela viac a Vĺčikova cesta domov súčasťou série, ktorá nádherným a detskému čitateľovi prístupným spôsobom rozoberá témy priateľstva, dôležitosti spolupráce a jedinečnosti každého človeka. Knižky sú veršované a doplnené bohatými ilustráciami, preto sú vhodné aj pre tie najmenšie deti.
Čítať viac
Originálny názov
The Lion Inside
Počet strán
32
Väzba
pevná väzba
Rozmer
240×300 mm
Hmotnosť
512 g
ISBN
9788022213615
Rok vydania
2022
Vekové odporúčanie
3+
Naše katalógové číslo
1621867
Ilustrácie
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Séria
Odvážne zvieratká
Vydavateľstvo
Tatran
Pre koho
pre deti
Účel knihy
na rozvoj dieťaťa
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Lev v srdci - Rachel Bright, Jim Field (ilustrátor), Tatran, 2022
Veľryba, čo chcela viac - Rachel Bright, Jim Fiel (ilustrátor), Tatran, 2022
29,80 €

Hodnotenia

5,0 / 5

7 hodnotení

7
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Janka
Neoverený nákup
2.4.2024
Lev v srdci
Veľmi pekný príbeh písaný vo veršoch doplnený o krásne ilustrácie. Mám rada detské knižky a táto zaujala nielen mňa ale aj môjho synčeka. Čítať viac
1.9.2023
Lev v srdci prináša prekrásny príbeh malého myšiaka, ktorého odvaha odzrkadľuje jeho skutočú veľkosť. Je dôkazom, že sila jendotlivca pramení zvnútra a so zovňajškom má len pramálo spoločné. Veľmi sa mi páčili farebné aj veľkostné kontrasty myšiaka a leva, ale aj ostatných zvieratiek. Pobavili ma tiež vypleštené oči slona a antilopy a v istých momentoch mi ilustrácie pripomínali milovaný Madagaskar. V závere som bola dojatá a príbehovo je spomedzi detských kníh Lev v srdci moja topka. Čítať viac
Adra
Neoverený nákup
13.12.2022
Tak moc ľúbim detské knihy s nádhernými ilustráciami a ešte krajšou myšlienkou. A toto je presne jedna z nich. Jedna z tých, ktorú by mal mať určite každý doma.
Táto nádhera totiž obsahuje myšlienku, ktorú by malo poznať nejedno dietko a malo by si ju uchovávať po celý život.
Je to veršovaný príbeh o myšiakovi, ktorý sa bojí ozvať, pretože je malý a nikto ho nepočúva. Rozhodne sa teda, že by chcel vedieť revať ako lev, a tak sa za ním vyberie. No sám zistí, že nie všetko je také, ako to na prvý pohľad vyzerá.
Za mňa odporúčam všetkými desiatimi. Či ste veľký alebo malý, tento príbeh by ste prosto mali poznať, vidieť a možno vďaka milým veršom si ho aj zapamätať naspamäť.
A ak by sa Vám málilo, autorke u nás už z tejto série vyšla kniha Veľryba, čo chcela viac a práve teraz vychádza ďalšia, Vĺčikova cesta domov.
Čítať viac
20.11.2022
Milujem (dobre) veršované detské knihy. Čítaniu to dodá takú peknú melódiu a dramatický efekt, ako máloktorá próza.

Táto novinka od Tatranu je láska na prvý pohľad. Vtipne zveršovaný príbeh o malom myšiakovi, ktorého hnevá, že ho každý prehliada. Rozhodne sa, že potrebuje vedieť dobre revať a že najlepšie sa to naučí od leva, ktorého každý rešpektuje a počúva. Pravda, ísť za levom s touto prosbou je pre takého maličkého tvora dosť nebezpečné, veď čo ak ho bude považovať za večeru?

Prezrádzať celý dej nebudem, ale pointu hádam môžem. Každý sme raz malý a raz veľký, v niečom dobrý a v niečo menej, a ak sa budeme navzájom rešpektovať a mať radi, bude náš život plnohodnotnejší…

Vďaka @vydavatelstvo_tatran za recenzný výtlačok!

PS Od autorskej dvojice Jim Field & Rachel Bright vychádza v novembri ďalšia knižka - Vĺčikova cesta domov.
Čítať viac
2.11.2022
Lev v srdci si našiel miesto v mojej knižnici hneď vedľa Veľryby, čo chcela viac, a mám takého tušenia, že sa tam postupne budú udomácňovať všetky prekrásne diela z pera Rachel Bright a Jima Fielda. Nebudem klamať, rozplývam sa tu predovšetkým nad dokonalými ilustráciami, ktoré si s láskou prehliadam stále dookola, prechádzam po nich prstami a nadchýnam sa, že zakaždým nájdem drobnôstku, ktorú som predtým prehliadla.

Kresbičky však nie si jediným dôvodom, prečo si budem túto sériu opatrovať ako oko v hlave, zamilovala som sa tiež do veršovaných textíkov poukrývaných všade-možne po stránkach. Tentoraz sa zameriavajú na našu dôležitosť vo svete nahľadiac na fyzickú veľkosť. Chce nám ukázať, že názor každého z nás je rovnako dôležitý, či sme malí alebo veľkí, že tu máme každý svoje miesto, z ktorého nás nemôže nikto vyhnať.

Milé slová vám dokážu vyčarovať úsmev na tvári aj v tých najsychravejších dňoch a nezáleží na tom, koľko máte rokov, pretože aj príbehy pre tých najmenších dokážu dať veľa dospelým a skúseným.
Čítať viac

Vydavateľstvo Tatran

Čítať viac
Kúpte spolu
Lev v srdci - Rachel Bright, Jim Field (ilustrátor), Tatran, 2022
Veľryba, čo chcela viac - Rachel Bright, Jim Fiel (ilustrátor), Tatran, 2022
29,80 €

„Existujú ľudia, vedľa ktorých môžeme stráviť roky a nemať si čo povedať, a ľudia, s ktorými na rozhovory nestačí celý život.“