Božská rovnica
E-kniha

Hľadanie teórie všetkého

Vydajte sa na cestu, na ktorej budete s jedným z najznámejších svetových fyzikov hľadať odpovede na nasledujúce vedecké otázky: ... Čítať viac

Vydavateľstvo
Grada
Počet strán
208

Vydajte sa na cestu, na ktorej budete s jedným z najznámejších svetových fyzikov hľadať odpovede na nasledujúce vedecké otázky: ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

13,56 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Vydajte sa na cestu, na ktorej budete s jedným z najznámejších svetových fyzikov hľadať odpovede na nasledujúce vedecké otázky:

Čo sa stalo pred veľkým treskom?
Čo leží na druhej strane čiernej diery?
Existujú iné vesmíry a dimenzie?
A ak áno, v akej dimenzii žijeme?
Dá sa cestovať v čase?
Má existencia nášho vesmíru zmysel?

Božská rovnica je pokusom nájsť odpovede na tieto otázky. Autor knihy jednoduchým a zrozumiteľným spôsobom vysvetľuje, ako objavy fyziky zmenili dejiny ľudstva, a je presvedčený, že čoskoro môžeme byť svedkami ďalšej revolúcie. Pustite sa spolu s Michio Kakuom do pátrania po Božskej rovnici a nájdite viac než len odpovede.
Čítať viac
Originálny názov
The God Equation: The Quest for a Theory of Everything
Počet strán
208
Naše katalógové číslo
1757227
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Grada
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,9 / 5

7 hodnotení

6
1
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
23.2.2024
Výborne a zrozumiteľne napísaná kniha
Kto sa aspoň raz nezamyslel nad vznikom vesmíru? Niektorým stačí vedieť, že stvoriteľom všetkého je Boh, ale mnohým to stačiť nebude. Čo bolo pred veľkým treskom? Existujú viaceré vesmíry? Dá sa cestovať v čase? Čo sa nachádza na druhej strane čiernej diery? Tých otázok sa objavuje stále viac a viac a nájsť jednu všeobecnú rovnicu, ktorá by zodpovedala všetky, prípadne väčšinu, je stále ešte v nedohľadne. Možno sa k nej vedci pomaly približujú, ale dnes to ešte nebude. Autor sa v tejto knihe snaží čitateľom veľmi zrozumiteľne a bez zbytočných omáčok priblížiť problematiku vzniku vesmíru a všetko s tým súvisiace, od historických objavov až po tie súčasné, a vysvetliť základné zákonitosti jeho fungovania.
Prečítala som už viaceré knihy o vesmíre, prevažne od Stephena Hawkinga, ale pán Kaku píše oveľa zrozumiteľnejším jazykom, ktorým aj tie najnáročnejšie odborné témy podáva jednoducho, aby ich pochopili aj laici. Vysvetľuje, prirovnáva, miestami vyjadruje svoj vlastný názor a ja mám chuť si sadnúť na jeho prednášky a počúvať jeho výklad. Ide o veľmi dobrú knihu, skvelo písanú, ktorá vás bude aj baviť. Ja som hltala hlavne kapitoly o čiernych dierach a teórii strún, ale určite si aj ten najväčší odporca fyziky v knihe niečo nájde a bude tomu rozumieť. Vrelo odporúčam.
Čítať viac
28

Prvú knihu som prečítala už ako maličká, keď som ju kompletne roztrhala na franforce :D Odvtedy sa ma čítanie drží, ale ku knihám sa už chovám s úctou :)

Jana Miklošková
Overený nákup
3.4.2023
Toto bola pre mňa prvá kniha od prof. Kaku, no mám s ním napočúvané nejaké rozhovory a je to veľmi zaujímavý a veselý chlapík, čo cítiť aj v tejto knihe. V Božskej rovnici sa preberieme históriou objavov vo fyzike až po súčasné teórie a všetko je vysvetlené jednoducho, zrozumiteľne a podľa možností aj názorne. Výborné čítanie! Čítať viac

Vydavateľstvo Grada

Čítať viac

„Hľadať záblesk nádeje v temnote nie je prejavom slabosti.“

Cilkina cesta - Heather Morris, 2020
Cilkina cesta
Heather Morris