Pieseň vlka
E-kniha

Ox si myslel, že nikdy pre nikoho nebude nič znamenať. To sa však zmení, keď sa do domu na konci ulice nasťahuje rodina Bennettovcov s ich temným tajomstvom. Ox v nich nachádza... Čítať viac

1. diel série
Zelený potok
Vydavateľstvo
Metafora, 2024
448 strán
6-7 hodín čítania

Ox si myslel, že nikdy pre nikoho nebude nič znamenať. To sa však zmení, keď sa do domu na konci ulice nasťahuje rodina Bennettovcov s ich temným tajomstvom. Ox v nich nachádza priateľstvo, rodinu a možno aj čosi viac... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

16,99 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Bennettovci nie sú len obyčajná rodina. Skrývajú temné tajomstvo, ktoré jedného dňa všetko zmení. Keď Ox dosiahne vek dvanásť rokov, jeho otec mu uštedrí cennú lekciu: Ox nestojí za nič a ľudia ho nikdy nepochopia.

O štyri roky neskôr sa do susedného domu nasťahuje energická rodina Bennettovcov aj so svojím temným tajomstvom. Ich najmladší syn Joe sa zrazu prekvapivo stáva prvým a jediným Oxovým spojencom. No nie na dlho. Mestom otrasie vražda, ktorá Oxovi vypáli do srdca obrovskú dieru. Vypuknú nepokoje a Joe musí utiecť. Oxa zanecháva zdrveného a zničeného.
Vo chvíli, keď to Ox najmenej očakáva, sa však Joe po rokoch znova vracia...
Čítať viac
Originálny názov
Wolfsong
Počet strán
448
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2467913
Štýl
dobrodružný, napínavý, romantický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
1. diel série
Zelený potok
Vydavateľstvo
Metafora
Pre koho
new adult, young adult, pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,1 / 5

16 hodnotení

10
1
1
4
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

včera
Dom na azúrovom pobreží a Pod šepkajúcimi dverami boli krásne príbehy, takže som si nemohla nechať ujsť ani túto novinku. Autor sa už pre mňa stal takou zárukou, že dostanem kvalitný príbeh a ani tentokrát ma nesklamal. Pieseň vlka bolo niečo iné ako jeho predchádzajúce dva príbehy, na zároveň tam bol cítiť kluneovský štýl, ktorým autor dodáva svojim knihám také ich typické čaro.

Dej tohto príbehu sa odohráva v priebehu niekoľkých rokov, vďaka čomu som mala pocit, že v jednej knihe som dostala hneď niekoľko príbehov. Bolo tu všetko, na čo si spomeniete - silné emócie, humor, akčné scény, láska, priateľstvo, rodina, rozkošné momenty... jednoducho som si príbeh maximálne užila.

V príbehu bolo použitých pomerne veľa vulgarizmov či hovorových výrazov, ale vôbec mi to nevadilo, práve naopak, do deja sa to hodilo. Neraz som sa musela nahlas smiať či prihlúplo usmievať. Bolo tu však aj mnoho momentov, v ktorých sa ma autor snažil emočne vyžmýkať, čo sa mu aj perfektne podarilo.

Ox bol taký outsider, mal dosť podkopané sebavedomie, bol tichý a samotársky, nemal takmer žiadnych kamarátov, ťažko sa zoznamoval s novými ľuďmi, neustále o sebe pochyboval. Bennettovci mu však ukázali, že je skvelý taký aký je a nemal by na sebe nič meniť. Počas príbehu si prešiel určitou premenou, no zároveň naďalej zostal tým ,, starým dobrým Oxom".

Hlavné postavy, ich rodiny a priatelia, proste celá svorka, mi prirástli k srdcu. Bola medzi nimi cítiť veľká láska, dôvera, rešpekt, všetci si bolo blízki a kľudne by jeden pre druhého položili život. Ich vzájomné vzťahy boli krásne a neraz ma z toho zahrialo pri srdci.

Samozrejme, že nemohla chýbať ani romantika, opäť v štýle M/M, ako sme už u autora zvyknutí. Mohli sme vidieť, ako sa vzťah Oxa a Joea najskôr vyvíjal do čistého priateľstva a postupne v niečo viac. Je pravda, že v určitej časti príbehu sa ich vzťah točil v istom začarovanom kruhu, až by som na nich najradšej zakričala, nech sa konečne prestanú správať ako malé deti a všetko si medzi sebou vyriešia. Všetkým bolo jasné, že sa ľúbia, tak na čo toľko zbytočného ubližovania.

Títo dvaja sa síce nakoniec dočkali svojho šťastia, ale príbeh ako taký zostal otvorený, niektoré veci sú stále nedoriešené a budú sa ďalej riešiť v ďalších častiach série. Pieseň vlka je za mňa jedno veľké odporúčanie a už teraz sa nemôžem dočkať pokračovania, snáď vyjde čo najskôr.
Čítať viac
pred tromi dňami
Prvý diel série Zelený potok od obľúbeného autora a pre mňa, žiaľ, krok vedľa. Pieseň vlka sa na prvý pohľad zdá ako originálny príbeh plný emócií, ale nedokázala som sa spojiť s postavami ani s autorovým štýlom.
Dej sa vlečie a nie je ničím zaujímavý alebo fascinujúci, príbeh a postavy sú plytké a bez vývoja, vety a myšlienky sa opakujú, niektoré dejové zvraty nedávajú zmysel, text, plný klišé, je oveľa dlhší, ako je potrebné a chýbajú mu rozsiahlejšie, na seba nadväzujúce naratívy, množstvo vecí, vrátane sveta a mágie, ostáva nevysvetlených, toxický vzťah medzi hlavnými postavami, majetníckym a žiarlivým vlkolakom Joeom a človekom Oxom, ktorý sa nejakým podivuhodným zázrakom zmení z nevýrečného chlapca na vodcu, nemá od začiatku až do konca žiadnu existujúcu chémiu, ich puto je viac bratské ako romantické.

Samotné rozprávanie príbehu je melodramatické a navodzuje pocit, že sa autor príliš snaží vyjadriť, koľko úzkosti, drámy a hnevu prebieha v životoch postáv, a humor neladí s príbehom, pretože namiesto toho, aby do úzkosti vniesol trochu ľahkomyseľnosti, robí ho hlúpym.
Jediné, čo možno na knihe vyzdvihnúť, je znázornenie konceptu priateľstva, dynamiky s vlkolakmi a pripútanosť Oxa ku každému členovi svorky.

Kniha si vzhľadom na pozitívne hodnotenia určite nájde svojich čitateľov, ale ja s najväčšou pravdepodobnosťou v sérii pokračovať nebudem.
Čítať viac
14.4.2024
Mate na vyber
Ak sa na to nastavite a nechate ho, tak Vas TJ Klune vtiahne do pribehu o laske, rodine (nielen tej pokrvnej), spolupatricnosti, putach, jazvach ktore si nosime so sebou vzdy a vsade. Do sveta, kde existuju nielen netvory ale aj spriaznene duse.
Mozno obcas pokrutite neveriacky hlavou a zdvihnete obocie (ja som), lebo tito knizni hrdinovia nie su dokonali. Tvrdohlavost, konanie na vlastnu päst, „odstrihnutie sa“ nevestia nic dobre. Ale ak ho nechate a nastavite sa na to, tak budete citit lasku, sudrznost, uctu ale aj bolest, hnev a tuzbu po odplate salajuce z tohto nadherneho, pre niektorych mozno az prilis romantickeho pribehu, ktory nie je dokonaly. Ale kto/co je?
Čítať viac
19
Radhostov meč - Juraj Červenák, 2022
Práve čítam
Radhostov meč

Milovníčka sveta fantasy a mýtov. Moja láska k fantasy ide ruka v ruke s láskou k histórií, zvykom, folklórnym príbehom, a tak sa v mojej čarovnej knižnici nachádzajú aj knihy o historií, starých civilizáciach. Do sveta magických bytostí a čarovných slávností ma v detstve priviedli knihy ako Pán prsteňov a Temné hmoty, a nemienim tento svet opustiť :)

Dominika Szabóová
Overený zákazník
13.4.2024
Toto je za mňa nie. Vzťahy v tejto knihe boli toxickejšie, než je Twilight, a to už je čo povedať. Dom na azúrovom pobreží bol úžasný, ale toto bolo sklamanie. Čítať viac
Eva S.
Neoverený nákup
1.4.2024
Pieseň vlka
Táto kniha má všetko... Je nádherná, citlivá, ale aj drsná zároveň, vtipná, sexi, jednoducho všetko. Raz som plakala, inokedy sa usmievala alebo sa rovno nahlas rehotala. V stratke: Už sa neviem dočkať pokračovania. Čítať viac
25.12.2022
Recenzia Wolfsong
Nádherná kniha o vzťahoch a putách spolu s fantasy. Kniha ma chytila za srdce najmä preto že sa autor nesnažil predať nám lacnú verziu lásky na prvý pohľad (áno narážam na Twilight) ale ponúkol vzťah ktorý sa utvára v priebehu rokov a teda ustál aj mnoho ťažkostí. Celkovo môžem knihu vrelo doporučiť. Čítať viac

Vydavateľstvo Metafora

Čítať viac

„No svet je zvláštny a konce nie sú skutočne koncami, bez ohľadu na to, ako veľmi si to hviezdy želajú.“

Bezhviezdne more - Erin Morgenstern, 2020
Bezhviezdne more
Erin Morgenstern