Chlad ohňa a chuť kokaínu - Monika Wurm, Wurm Monika, 2023

14,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Chlad ohňa a chuť kokaínu - Monika Wurm, Wurm Monika, 2023
Chlad ohňa a chuť kokaínu - Monika Wurm, Wurm Monika, 2023

Chlad ohňa a chuť kokaínu

Valentína pochádza z chudobnej rodiny pestovateľov kokaínovníka pravého, ktorá sa upísala kolumbijskej mafii predávať svoj produkt jedinému obchodníkovi. Predajom kokaínovej... Čítať viac

4,9 108 hodnotení
Vydavateľstvo
Wurm Monika, 2023
420 strán
6 hodín čítania

Valentína pochádza z chudobnej rodiny pestovateľov kokaínovníka pravého, ktorá sa upísala kolumbijskej mafii predávať svoj produkt jedinému obchodníkovi. Predajom kokaínovej pasty inému odberateľovi porušili obchodný kódex stanovený... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

14,90 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Z kolekcie: Pre romantické duše

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024
Chlad ohňa a chuť kokaínu - Monika Wurm, Wurm Monika, 2023
14,90 €

Viac o knihe

Valentína pochádza z chudobnej rodiny pestovateľov kokaínovníka pravého, ktorá sa upísala kolumbijskej mafii predávať svoj produkt jedinému obchodníkovi. Predajom kokaínovej pasty inému odberateľovi porušili obchodný kódex stanovený ozbrojeným klanom. Valentína musí preto za prešľap svojho otca zaplatiť vysokú cenu.

Po násilnom odvlečení od milovanej rodiny sa jej život od základov mení. Po tom, ako ju majiteľ nevestinca pre jej nízky vek a útle telo odmietne ako prostitútku, dostáva sa toto iba osemročné dievčatko do služby k najvyššie postavenému kráľovi drogového kartelu. Postupom času si svojím podrezaným jazykom získava jeho pozornosť. Patrón Esteban však nie je jediným človekom, ktorého Valentína očarí. Mladý seňor Fábio, nástupca klanu, už veľmi skoro pochopí, že chránenkyňa jeho otca predstavuje pre jeho zatrpknuté srdce obrovské nebezpečenstvo.

Fábio nie je zvyknutý, že by niečo v živote nemohol mať. Až Valentína, ktorá je jeho presným opakom, mu je od začiatku odopretá. Zákaz vydáva jediná autorita, ktorú Fábio kedy rešpektoval, jeho vlastný otec. Čo sa stane, ak na pozíciu vodcu mocného drogového kráľovstva jedného dňa nastúpi Fábio osobne? Získa konečne vytúženú trofej, alebo dokáže Esteban Valentínu ochrániť i zo záhrobia?
Čítať viac
Počet strán
420
Väzba
pevná väzba
Rozmer
120×150 mm
Hmotnosť
531 g
ISBN
9788057049302
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2147611
Štýl
napínavý, romantický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Wurm Monika
Pre koho
pre ženy, pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,9 / 5

108 hodnotení

102
3
2
0
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

20.4.2024
Chlad ohňa a chuť kokaínu
No kde začať..... Toto je prvá kniha ktorú som od Moniku Wurm čítala a teda netušila som čo mám očakávať. Musím hneď na začiatku pochváliť vizuálnu stránku knihy. Naozaj krásny a pútavý obal a aj vnútorné strany hnihy.
No a poďme na dej...... kniha ma miestami neskutočne bavila a nechcela som ju pustiť z rúk ale zároveň boli momenty keď som si nebola istá či ju chcem ďalej čítať. Bolo tam pre mňa akoby veľa premenných. Neustále sa niečo dialo. Len tak tak ste si zvykli na novú situáciu v ktorej sa Valentína (hlavná hrdinka) ocitla a už to zrazu bolo akoby minulosťou a dialo sa jej niečo úplne nové, úplne iné. Do určitej miery ma to až unavovalo a miestami odrádzalo.
Na druhej strane posledné strany knihy vo mne vyvolali potrebu prečítať pokračovanie ktoré je v knihe sľubované.
Uvidíme čo si pre nás autorka pripraví.
Čítať viac
4.4.2024
Na začiatok by som rada apelovala na pani spisovateľku, že v epilógu sa uvádza, že pokračovanie bude v tomto roku, takže má meškanie už 3 mesiace a ja POTREBUJEM vedieť, ako to dopadne, pretože inak to môže mať vplyv na moje psychické zdravie. Pravdou je, že som neskoro zistila, že kniha bude mať pokračovanie, inak by som si na neho najprv počkala a čítala naraz, ale to nevadí, pretože to bola jedna jazda a nálož.
V mafii sa neodpúšťa nič a všetko sa rieši pomstou alebo smrťou. Valentína je však od tejto stránky života ochránená a o skutočnom, reálnom živote nevie vôbec nič. Dva znepriatelené klany v oblasti drog a zbraní bojujú o zákazníkov a neskôr aj o srdce Valentíny.
Po smrti Estebana, jej náhradného otca sa ocitne v nebezpečenstve pred Fabiom, Estebanovým synom a podarí sa jej utiecť, aj napriek tomu, že jedna jej stránka ho miluje. No ťažko sa uteká, keď nemá nič okrem Luisy, priateľky.
No v skutočnom živote príde oveľa väčšie nebezpečenstvo, keď sa do rúk dostane Neliovi, nástupcovi práve v tom znepriatelenom klane. A tu už ide reálne o život.
Kniha je úžasné napísaná, do detailov prepracovaná, no musím povedať, že posledná kapitola ma úplne zdrvila a neviem sa s tým akosi vyrovnať. Preto sa veľmi teším na pokračovanie a rada by som sňala pomyselný klobúk dole z hlavy pred autorkou. Bola to moja prvá kniha od tejto autorky a po tejto knihe viem, že určite nebude poslednou.
Čítať viac
Andrea
Neoverený nákup
2.4.2024
Knihu som si o kúpila na základe hodnotení, ale ja som teda sklamaná. Nepáči sa mi hlavná hrdinka. A kniha mi príde napísaná veľmi jednoducho Čítať viac
Sisa
Neoverený nákup
5.4.2024
Čooo ? Veľmi jednoducho ?
Ako hovorí jedno príslovie “mlčať je zlato” a presne na tento komentár to platí.
Čítať viac
Romana Kuchařová
Overený nákup
3.4.2024
Akože pardon ale ak táto kniha bola napísaná veľmi jednoducho tak vy potom co čítate? Knižky o globálnom otepľovaní na zamyslenie?
Monika píše knihy až moc premyslené a pútavé od prvej strany po poslednú. Mam taky pocit ,že Vám sa nepáčilo, že jej tu svietilo 5
Akože nehovorím nemusela Vám kniha dejovo sadnúť ved každý asi máme radi niečo iné ale naozaj pre túto spisovateľku sa nehodí na žiadnu jej knihu napísať,že bola jednoducho napísaná. Ja som čítala od nemenovanej influencerky jej knihu ktorú som po 10tich stranách musela zavrieť pretože to bola jednoduchá kniha za ktorú si dovolila pýtať od ľudí 20€ a to bol výsmech pre spisovateľov ktorý píšu tak precízne ako zrovna Monika Wurm a nepýta si za to také peniaze ako nejaká slovenská "celebritka".
Prepáčte ale vás komentár ma proste strašne iritoval .My všetci už nedočkavo čakáme na pokračovanie tejto knihy a snáď si ju vy už nekúpite aby ste jej potom nemusela dávať zle recenzie. Krásny večer
Čítať viac
25.3.2024
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Moja prvá prečítaná kniha od tejto autorky a ja môžem iba sňať klobúk. Výborne premyslený dej, kde aj napriek 400 stranám nenájdete ani jedno hluché miesto. Príbeh Valentíny vás úplne vcucne, pretože je plný zvratov, tajomstiev, zrád, lásky či nenávisti a v neposlednom rade sa odohráva v zaujímavom prostredí drogového kartelu. Dúfam, že pokračovanie príbehu bude čo najskôr, pretože ách Fábio :-( Čítať viac
6
Zhoríme - Adam Kováčik, 2020
Práve čítam
Zhoríme

Ahoj volám sa Lucia Milujem knihy , je to môj maly útek do môjho sveta .

Lucia Horňáková
Overený zákazník
10.3.2024
Waw nemám slov
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Nemám slov …
A to sa mi nestáva často
Táto kniha má vtiahla do deja , pri tejto knihe som stratila pojem o čase .
Volám sa Valentína María Moreno Del Herrero a toto je môj príbeh.....
Chlad ohňa a chuť kokaínu dokonale vystihuje celú knihu. Dostávame sa do prostredia drog, mocných mafiánov a prostitucie , ktorí sa neštítia ničoho.
V knihe sa dozvedáme o živote Valentíny , ktorá bola unesená od rodičov aby splatila ich dlhy a slúžila bohatému Estebanovi.
Fabio krásny silný , drzý , arogantný pokračovateľ klanu . Otec ho vychovával prísnou rukou ako chladného človeka kde láska a prejav citov boli zakázané. Ženy mal využívať na uspokojenie potrieb .
No čo ak on cítil viac ? ….
Musím sa priznať dlho som nečítala taký silný príbeh. Toľko emocii , myšlienok , ktoré nedokážem opísať slovami … pri posledných stranách som verila , že všetko sa postupne obráti na dobre , že konečne môžu žiť v láske … no v jeho svete sa podraz na nepriateľa oplaca …
Tá krutosť a beznádej na konci knihy má obrala aj o posledné slova … chcelo sa mi plakať nad krutosťou aku musela Valentína prežiť …
Nutne potrebujem pokračovanie .
Potrebujem odpovede na otázky ! Čo sa stalo s Fabiom ? Je pravda že jej rodina žije ? Alebo ju chcel Nélio oklamať ?
Kniha je skvelo napísaná, nachádza sa v nej mnoho nečakáných zvratov, ktoré mi vyrazili dych. Je prvá, ktorú som od tejto autorky čítala, no určite nie posledná.
Monika Wurm nemám slov
Čítať viac
23

Milujem knihy. Verím, že nie čitateľ si vyberá knihu, ale každá kniha nás osloví a príde k nám práve vtedy, kedy potrebujeme. A ak nie, ešte nedozrel jej čas :) Hovorí sa: "Povedz mi, čo čítaš, a ja ti poviem, kto si!" :) https://knihujeme-s-veron.webnode.sk/

Veronika Posová
Overený zákazník
4.3.2024
4,5*
Toto je moja druhá kniha od autorky a opäť raz som neostala sklamaná. Monika vie krásne pracovať so slovami, má krásny jazyk a jej štýl písania mi vždy ulahodí.

Podľa názvu knihy som vedela, že dej sa bude odohrávať v prostredí drogového kartelu, čiže ma nečaká žiadna prechádzka ružovou záhradou, no aj tak ma niektoré pasáže dokázali vyšokovať. Knihu sme čítali v rámci knižného klubu a už začiatkom čítania som sa pýtala báb, či aj im je fyzicky zle z niektorých situácii, do ktorých sa dostala hlavná hrdinka Valentína ešte ako dievčatko.

Musím vyzdvihnúť to, ako výborne autorka podchytila správanie v detskom veku a s ním spojenú nevedomosť Valentíny. Pri dieťati som chápala, že určité veci nevedela identifikovať, ale akonáhle sa dostala z prostredia, ktoré ju chránilo a narazila na tvrdý stret s realitou, jej nevedomosti a úplná nedotknutosti v určitých oblastiach som už verila ťažšie.

Áno, dá sa človeka ochrániť pred násilím, či už sexuálnym alebo fyzickým, pokým je izolovaný, ale vo svete, kde bola priamo vystavená podobným nástrahám je to už ťažko uveriteľné. Reálne neverím, že by mala toľko šťastia.

To je však len malá a bezvýznamná vec, ktorá ma počas čítania občas rušila, inak musím naozaj autorku pochváliť, pretože opäť priniesla dych berúci, nepredvídateľný príbeh a v závere ešte aj doslova zapália oheň, po ktorom budete chcieť hneď viac.

Fábio je presne ten hrdina, pri ktorom neviete, či ho vlastne milujete alebo nenávidíte. Ale jeho život tiež nie je jednoduchý, ako sa zo začiatku môže zdať. Zaujala ma tiež pasáž, ktorá sa venovala pašovaniu drog a akémusi "tréningu", ktorý musia pašeráci podstúpiť.

Opäť raz vydarené dielo, na ktorého pokračovanie budem netrpezlivo čakať.
Čítať viac
29.2.2024
Valentína pochádza z chudobnej rodiny pestovateľov kokaínovníka pravého. Má síce iba 8 rokov, ale veľmi rýchlo musí dospieť, pretože jedného dňa je nútená doplácať hrubú chybu vlastného otca. Valentína sa nedobrovoľne dostáva do úplne iného sveta. Do sveta bohatých a do sveta mafie.
Od začiatku knihy sledujeme jej príbeh, dospievanie pod rukou hlavného drogového kartelu.
Autorka vytvorila silnú ženskú postavu a nestačila som sa čudovať, čo všetko zvládla a nezrútila sa. Od prvého dňa ako ju uniesli bola statočná. Ako príbeh gradoval, tak sa jej postava a osobnosť rozvíjala. Stala sa presne takou bábkou akú Patrón pri sebe chcel mať. Môj mozog nechápal, ako mohla byť taká statočná, múdra a zároveň naivná a hlúpa. Esteban ju chránil pred zlom, a pritom v tom zlom žila. Chúďa nevedela nič o všeobecnýcg veciach, ale vedela stanoviť kadejakú diagnózu.

Kniha nás nenechala vydýchnuť do posledného konca. Ukrývala v sebe tajomstvá, prekvapenia, desivú realitu. Tým, čím si Valentína prešla neprajem nikomu. Jej život bol ako na horskej dráhe. Raz hore, raz dole. Utekala pred pravdou, pred jej citmi, no nakoniec ju realita kruto zasiahla.

Bola to moja prvá kniha od autorky, ale určite nie posledná. Tento príbeh ma pohltil a vzhľadom na jej hrúbku som sa ani raz nenudila. Žila som s Valentínou, držala som jej palce, nech zvládne ťažké chvíle jej života. Sama vo veľkom svete musela zistiť čo je to nenávisť, závisť a krutosť. Pretože Esteban ju naučil iba na to dobré. Bola stelesnením nevinnosti.
Jej pravým opakom bol Fábio. Na Fábia som sa neskutočne hnevala kvôli tomu, ako sa k nej správal hneď od začiatku. V mojich očiach bol nafúkancom, ktorý chcel Valentínu pretiahnuť a odhodiť ako vrece zemiakov.
Lenže nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Každá minca má dve strany, a teraz už vážne neviem, či bol zlý práve Fábio...

Autorka knihu ukončila otvorene, čo mi spôsobilo výbuch mozgu a nutne potrebujem pokračovanie!
Nechala pred nami milión otázok, na ktoré teraz nemáme odpovede.
Čítať viac
27.2.2024
Kniha ChOaChK je o dievčatku, ktoré nám ponúka svoj príbeh. Ako sa dostala k najväčšiemu drogovému Patrónovi. Ako preňho pracovala a neskôr sa s ním zblížila (nie intímne). Ako v príbehu svoju rolu zohral patrónov syn Fábio, koniar Mateo alebo Nélio si prečítate. Verte mi, toto chcete čítať. Neskôr Valentína dospieva a Patrón umiera. Jediná jej ochrana pred svetom. To ako sa ďalej popasuje so životom a čo pekné aj nepekné, príjemné aj nepríjemné jej prinesie osud si nenechajte ujsť v tejto veľmi pekne spracovanej knihe.

Nadviažem na poslednú vetu. Kniha má veľmi peknú obálku, len pozor pri čítaní, mne sa zmazali písmená z chrbta knihy, tak odporúčam použiť obal. Viem, že autorka to rieši a veľmi ju to mrzí. Mne to nevadí, na obsahu to našťastie nič nemení.
Ďalšou pre mňa úplne najlepšou vecou bol preklad hneď pod čiarou a nie niekde na konci knihy. Bolo zopár cudzích slovíčok, takže neodbiehať od deja listovaním je veľké plus.
Autorkin štýl sa mi veľmi páčil a určite ešte siahnem po knihe z jej tvorby.

Bolo veľmi zaujímavé sledovať celý príbeh z pohľadu najprv malého dievčatka a potom dospelej ženy. Ako sa menila, ako vnímala ľudí a svet okolo seba.
Kniha je napísaná veľmi pútavo. Stále sa vyskytla nejaká situácia, ktorá nechávala čitateľa v napätí a strehu. Boli akčnejšie scény, aj pokojnejšie, smutnejšie, aj plné nádeje. Pikantných scén veľa nebolo, ale to iskrenie medzi Val a Fábiom. Pfuuu…
Každopádne záver knihy je plný šokujúcich zistení a zvratov. Preto pokračovanie bude určite stáť za to.
Čítať viac
Romana Kuchařová
Overený nákup
23.2.2024
Pútavá
Knihu som zhltla doslova za 1.5 dňa...už teraz sa neviem dočkať pokračovania Raz darmo pre mňa je Monika Wurm najlepsia slovenska spisovateľka Čítať viac

Monika Wurm

Čítať viac

„Všiml jsem si, že nic nevede k horšímu neuspokojení než hojnost. Nakrmte člověka, oblečte ho, dejte mu pěkný dům - a umře vám zoufalstvím.“

Na východ od ráje - John Steinbeck, 2002
Na východ od ráje
John Steinbeck