Sestry zo Sea View
E-kniha

Niektorí hostia prišli na dovolenku, iných do Sea View priviedli ich vlastné skryté dôvody... Keď sa po otcovej smrti ocitnú v chudobe, Sarah Summersová presvedčí svoje sestry,... Čítať viac

1. diel série
Na Devonshirskom pobreží
Vydavateľstvo
i527.net
448 strán
6-7 hodín čítania

Niektorí hostia prišli na dovolenku, iných do Sea View priviedli ich vlastné skryté dôvody... Keď sa po otcovej smrti ocitnú v chudobe, Sarah Summersová presvedčí svoje sestry, aby ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

13,99 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Niektorí hostia prišli na dovolenku, iných do Sea View priviedli ich vlastné skryté dôvody...
Keď sa po otcovej smrti ocitnú v chudobe, Sarah Summersová presvedčí svoje sestry, aby v rodičovskom dome pri mori zriadili penzión, lebo iba tak sa dokážu postarať o chorľavú matku. Emily a Georgiana súhlasia, ale Viole, ktorá nosí závoj, aby skryla svoju jazvu, sa ten nápad nepáči.

Sestry, odhodlané zostať spolu, sa pustia do podnikania. Namiesto starých invalidov, ktorých očakávajú, však vo svojom dome čoskoro hostia džentlmenov súcich na ženenie. Sarah váha medzi svojou silnejúcou náklonnosťou k tajomnému škótskemu vdovcovi a povinnosťou voči rodine. Nová situácia medzitým odhalí Violine jazvy — viditeľné aj skryté hlboko v nej — a jej uzavreté srdce sa navždy zmení.
Čítať viac
Originálny názov
The Sisters of Sea View
Počet strán
448
Naše katalógové číslo
2306673
Štýl
romantický
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
1. diel série
Na Devonshirskom pobreží
Vydavateľstvo
i527.net
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,2 / 5

18 hodnotení

12
3
0
1
2

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

9.3.2024
Fanúšikovia Malých žien budú nadšení!
Sestry zo Sea View sú štyri mladé dievčatá ocitajúce sa v neľahkej situácií, absencia muža v rodine znamená, že otcovo dedičstvo nikdy neuvidia a jediné, čo im ostáva je rodinné letné sídlo Sea View v Sidmouthe, kam sa natrvalo presťahujú. Dom je však priveľký a rozhodnú sa prenajať niekoľko izieb pre turistov a vytvoriť tak penzión, ktorý im zarobí na živobytie.
Georgiana, Emily, Viola a Sarah spoločne s matkou a hosťami penzióna predstavujú spleť rodinnej pohody, drobných sesterských vojen, odvážnych snov, tajomstiev, ukrývaných citov a zlomených sŕdc, a to všetko v náručí jedinečného prostredia prímorského "letoviska".
- - -
Ocitáme sa v prímorskom mestečku Sidmouth, na mieste vyhľadávanom pre svoje čerstvé ovzdušie a vodu s blahodarnými účinkami. Atmosféra mesta je v príbehu nezameniteľne regentská, a aj keď je svetu v tejto téme už veľa známe, je tu niečo nové a nepoznané. Návštevníci trávia svoje dni inak než je zvykom napríklad v rušnom Londýne. Tu si ľudia užívajú plávanie, tí menej odvážni využívajú kúpacie vozy; namiesto párkov raňajkujú údené slede a na záver dňa svoje liečivé procedúry zavŕšia pohárom morskej vody!
Autorka prináša veľmi dôveryhodný pohľad nielen na spôsob, akým prebiehali liečebné procesy, opisuje tiež mnohé bizarné odporúčania či metódy liečby, ktoré sa dnešnému človeku javia len ako tradované (no neopodstatnené) postupy či dokonca povery a je len ťažké pochopiť, ako hlboko tkvelo presvedčenie o ich pravde vo vtedajších mysliach.
Nakoľko je našou kulisou vyhľadávaná destinácia, kam ľudia prichádzajú liečiť svoje fyzické i psychické zranenia, stretáva sa tu rôznorodá skupina ľudí, čo predstavuje nekonečné možnosti a autorka tento potenciál naplno využila.
Čítať viac
Viki
Neoverený nákup
7.3.2024
Veľmi vydarená klassenovka
Pri čítaní tejto novej knihy od autorky som sa znovu ocitla v regentskom Anglicku. Kniha sa niesla v duchu Jane Austen, pričom ste tam cítili závan P&P, Emmy, Sídla Mansfield. Veľmi ma potešil návrat autorky k štýlu Jane Austen, tento jej štýl sa mi páči oveľa viac ako jej experimentovanie s detektívnom zápletkou. Pri čítaní knihy sa mi v mysli premietal film ako by to bolo sfilmované, toto sa mi stalo pri Historkách z Ivy Hillu. Príjemné, očarujúce čítanie. Neviem, kde autorka chodí na nápady, lebo pri čítaní jej kníh je všetko originálne, zápletky sa neopakujú a vždy príde s niečím novým a prinesie aj kus histórie. Postavy knihy sú vykreslené so svojimi silnými i slabými stránkami a pôsobia reálne. Napriek tomu si ich obľúbite. Každá zo sestier je iná, má svoje tajomstvá, túžby, zranenia. Napriek tomu, že stratili smrťou otca svoje postavenie, snažia sa prežiť a premeniť Sea View na prosperujúci penzion. Sú tu vykreslené počiatky feminizmu, i keď ich k tomu núti ich súčasné postavenie. V tomto mi to pripomína Anne Bronte a jej Nájomníčku vo Widfell Hall, ktoré považovali za prvé feministické dielo, ktoré posilnilo postavenie žien vtedajšej dobe. V tejto knihe sa tiež objavuje, žena pracujúca, zarábajúca, vymykajúca sa vtedajšiemu statusu ženy s úmyslom sa nevydať, byť nezávislá. I keď jednej z nich sa to podarí zmeniť. Každopádne výborné čítanie pre milovníkov historických románov, Jane Austen, vidím v tom aj Alcottovej Malé ženy. Vrelo odporúčam a teším sa na pokračovanie príbehov z Devonshirskeho pobrežia. Dúfam, že na ďalšiu knihu nebudem musieť dlho čakať, lebo sa už neviem dočkať ako príbehy sestier budú pokračovať. Klobuk dole Julie Klassen, výborné! Čítať viac
7.2.2024
Technicky nie najhoršia, ale inak braková kniha, akých na pultoch nájdete tisíce
Technicky nie najhoršia, ale inak braková kniha, akých na pultoch nájdete tisíce.
Informácie na obálke síce hovoria o podobnosti s knihami od Jane Austen, avšak jediná vec, ktorú majú spoločnú, je časové obdobie, do ktorého autorka zasadila dej.
Ak náhodou nepoznáte knihy od Jane Austen, v skratke by sa jej knihy dali opísať ako skvelé príbehy s komplexnými postavami a uveriteľným dejom. Právom sa jej knihy dnes označujú ako "klasika" a odporúčam ich úplne každej žene, ktorá má rada dobrú, kvalitnú literatúru - nejedná sa o brak, o prihlúple príbehy s ťažko reálnymi okolnosťami, aké nám v tomto svojom príbehu predviedla Julie Klassen.
Aby som nebola len negatívna, povedala by som, že táto kniha nie je podpriemerná, ale určite priemerná a tuctová. Technicky však nie je napísaná zle, preto je vhodná pre všetky ženy, ktoré si chcú pri čítaní oddýchnuť a veľa nerozmýšľať nad zložitými myšlienkami. V takomto prípade vás kniha môže dokonca pobaviť (priznávam, že som sa pri jej čítaní párkrát usmiala).
Určite by som si ju však sama nekúpila a neodporučila by som ju nikomu, kto má rád kvalitnú literatúru. Príbeh je trochu fádny, celkom ľahko predvídateľný a plný romantického klišé.
Čítať viac
Alexandra Nagyová
Overený zákazník
28.1.2024
Super kniha
Kniha je skvelá.. Keď ju človek číta, tak na neho prechádza hrejivý pocit z čias minulých.. Je to presne kniha, keď príde človek po dni plnom stresu domov, zakryje sa dekou a ponorí sa do pokojného čítania. Knihu určite odporúčam. Čítať viac
Maria Benová
Overený zákazník
6.1.2024
Určite odporúčam :)
Po dočítanej knihe má zostať v duši "niečo". Silné, dobré, emócia. Ak je dobrá kniha. A táto je výborná. Osudy urodzených sestier a ich matky, ktoré sa boria s podnikaním majú veľa z atmosféry bestsellerov Jane Austen. V tejto časti série sa zavŕši príbeh iba jednej z nich a tak sa už teším na ďalšie. No v dnešnej dobe kvalitne vypracované charaktery postáv, zároveň hodnoty ako rodina a jej súdržnosť, priateľstvo a pozornosť voči okoliu, snaha o úprimnosť vo vzťahoch každej povahy, to už nie je samozrejmosťou. A keď človek vďaka knihe uvažuje ako byť lepším, ako uchopiť svoje postoje k situáciám v jeho živote, ked vo vás kniha prebúdza tú ušľachtilú stránku, vaše lepšie ja, čo viac si môžeme želať v dnešnej dobe negatívnych správ odvšadiaľ? Kniha, kde dobro víťazí je vždy vzpruhou pre dušu. A keď je v príbehu vtip, romantika, pútavý dej i milé zvraty, čo viac si želať? Mať ju v ruke, skrytá pod dekou, s čajom a sviečkou a ponoriť sa do nej???? Čítať viac
6.1.2024
Kúpeľné mestečko Sidmouth láka svojim zdravým ovzduším, morskými kúpeľmi a veľkým množstvom penziónov, ktoré srdečne vítajú všetkých hostí. Rovnako ako najnovší penzión Sea View, ktorý riadia štyri mladé sestry Summersové za pomoci ich chorej matky.

Tento príbeh nám ukazuje, že život je naozaj nevyspytateľný. Zo dňa na deň sa z urodzených dám môžu stať hostiteľky penziónu. Ťažký osud štyroch (piatich) sestier Summersových nám dáva nádej, že všetko zlé je aj na niečo dobré. Že aj človek, mrzký, invalidný dokáže nájsť lásku, a že keď máte okolo seba rodinu a priateľov, všetko sa dá zvládnuť. Len sa netreba báť.

Knihy od Julie Klassenovej sú všeobečne dobrá klasika, všetky. A vždy. Ešte ani jedna kniha ma nesklamala a verím, že ma nesklame ani pokračovanie tejto série. Už teraz som zvedavá a teším sa na príbehy ďalších postáv a osudy sestier, ktoré svoj príbeh v tejto knihe nevysvetlili.

Vrelo odporúčam!
Čítať viac
Iveta
Neoverený nákup
9.12.2023
Pochopenie
Jednoducho tejto autorke neodolám dalšia krásna kniha sesterskéj lásky i matky, vzájomnéj pomoci a vlastne aj celovo o pomoci iným v okolí pri nepriazni počasia a vzájomného pochopenia no samozrejme láska, zalúbenie nesmie chýbat. Čítať viac
Eva Chocholackova
Overený nákup
4.12.2023
dovolenka pri mori aj teraz v zime, s knihou v ruke žiadny problém
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Na dovolenku pri mori nás pozýva známa spisovateľka Julie Klassenová. Hoci sama žiadnu sestru nemá, myslím si, že sa jej podarilo verne zachytiť sesterské vzťahy – byť rivalkami i priateľkami na život a na smrť zároveň. Sestry zo Sea View je prvá časť autorkinej novej série Na Devonshirskom pobreží. Ak radi čítate romány ? la Jane Austenová – z pohľadu ženskej hrdinky na anglickom vidieku či v meste, s plesmi aj rigidnými zvyklosťami regentských čias s postupným odhaľovaním drobných tajomstiev postáv, ste na správnej adrese. Julie Klassenová sa netají svojou vášňou pre Jane Austenovú a dej svojho románu zámerne situovala na miesto Austenovej dovolenkovej destinácie.


Čitateľ má tak možnosť nazrieť do vtedajších kúpacích zvyklostí v mori (na míle vzdialených od našich súčasných). Vedeli ste, na čo sa používal kúpací voz (viď jeden na obálke knihy)? Ako vyzerali plavky vtedy, a že verili v uzdravujúce účinky pitia morskej vody? Čitateľov, ktorí radi kuchtia, prekvapia opísané recepty, ktoré Sarah skúšala. Neviem si predstaviť svaly každej kuchárky v minulosti, ktorá hodinu manuálne šľahala cesto na bábovku. Wow! Nemenej zaujímavé boli informácie o vtedajších poverách aj liečebných metódach týkajúcich sa rázštepu podnebia – defektu, ktorým trpela jedna zo sestier – Viola. Aké teda sestry zo Sea View sú? Viola je krásne vykreslená postava s telesným postihnutím, ktorá si v tej dobe veľa vytrpela pre svoj zovňajšok (ale asi ani v dnešnej dobe by to nemala oveľa ľahšie). Preto sa skrýva, zostáva doma, zahaľuje sa, až ju vedomie vlastnej nedostatočnosti ba až odpornosti v očiach druhých tak prenikne, že nedokáže uveriť, že by ju niekto mohol mať rád, že by mu nezáležalo na vonkajšom defekte, ale videl by jej talenty, snahu i dobré srdce. Dokiaľ nenarazí sa majora Huttona, ktorého snaha ochrániť priateľa ho ešte viac znetvorila ako Violu defekt od narodenia. Práve on je jej veľkou oporou.

Potreba zapáčiť sa iným v kontraste s našimi schopnosťami či charakterom sa vinie celým príbehom. Táto téma je veľmi aktuálna aj v dnešnom svete retušovaných reklám a značkového oblečenia. Je to skutočne také podstatné, čo mám na sebe alebo čo mám v sebe? Takmer každá zo sestier prežíva zaľúbenie, a tak sa romantické aj dej posúvajúce situácie rýchlo striedajú, aby udržali čitateľa v napätí. Som zvedavá, ako sa bude príbeh ďalej vyvíjať, lebo viaceré zaujímavé okolnosti, ktoré v malom kúpeľnom mestečku mohli postavy zažiť, sa už odohrali v tomto prvom dieli (piknik, kúpanie v mori, ples a dokonca i potopa). Dokáže autorka do ďalších dielov priniesť niečo nové? Rada sa nechám prekvapiť.

Julie Klassenová je majsterkou kratších sviežich dialógov. Ak sa chcete pred Vianocami ešte trocha zohriať či okúpať v mori, prijmite pozvanie sestier Summersových a začítajte sa do novinky z vydavateľstva i527.net Sestry zo Sea View.
Čítať viac
O
Neoverený nákup
26.11.2023
Nesiahnem po nej
Po prečítaní poslednej vydanej Klassenovej po ďalšej určite nesiahnem!
Klassenovej knihy idú dole vodou už dlhší čas. Stále som jej dávala možnosť, ale po tej poslednej som si povedala, že už si nekúpim ďalšiu, úplne mi znechutila čítanie tohto žánru.
Čo musím uznať je to, že sa mi veľmi páčia jej obálky kníh.
A veľmi by som chcela vedieť, čo má spoločné s Jane Austenovou, okrem prostredia. Jej štýl nesiaha ani náznakom k štýlu Jane Austenovej.
Čítať viac

Julie Klassen

Čítať viac

Vydavateľstvo i527.net

Čítať viac

„Hľadať záblesk nádeje v temnote nie je prejavom slabosti.“

Cilkina cesta - Heather Morris, 2020
Cilkina cesta
Heather Morris